Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Δευτέρα 15/8 και Τρίτη 16/8: Λουλούδια / Loreak

Δευτέρα 15/8 και Τρίτη 16/8/2016
Ώρες προβολής
Α' προβολή 21:00
Β' προβολή 23:00
Λουλούδια / Loreak
Δραματική 2014 (Έγχρ.) Διάρκεια :99' Κ15
Ισπανική τανία σε σκηνοθεσία Γιον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα με τους Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου
H Aνε είναι μία 40χρονη σύζυγος, παγιδευμένη σ' ένα γάμο που δεν της προσφέρει πλέον τίποτα. Δουλεύει σ' ένα εργοτάξιο κι επιστρέφει στο βουβό της διαμέρισμα. Στον άντρα της, με τον οποίο μοιάζει να μην έχουν τίποτα πια κοινό. Μέχρι που μία μέρα μία υπέροχη ανθοδέσμη, χωρίς κάρτα ή όνομα αποστολέα, παραδίδεται στην πόρτα της. Κάθε εβδομάδα, ένα μπουκέτο λουλούδια από κάποιον άγνωστο ομορφαίνει τη ζωή της, ξυπνά τα ένστικτά της και φυσικά προκαλεί τριγμούς στη σχέση της. Ποιος είναι αυτός που την πολιορκεί αινιγματικά; Μέχρι που τα λουλούδια σταματούν να έρχονται. Παράλληλα, κάτι που θα συμβεί στον εργασιακό χώρο τής δίνει την εξήγηση. Τα χρόνια περνούν και λουλούδια εμφανίζονται ξανά. Δεμένα σε μία κολώνα του δρόμου, εκεί όπου σημειώθηκε ένα τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός άντρα. Ενός άντρα παγιδευμένου ανάμεσα στις δυο γυναίκες της ζωής του: την καταπιεστική μεσογειακή μάνα και τη γυναίκα του. Η πεθερά, Τέρε, και η νύφη, Λούρδη, δεν αγαπήθηκαν ποτέ. Ούτε όταν ο Μπένατ έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή. Αντιθέτως, όσα τόσα χρόνια τους χώριζαν, έγιναν βαθύτερα. Και οι αινιγματικές ανθοδέσμες στο τόπο του δυστυχήματος θα σταθούν η αφορμή για να ρίξουν λίπασμα στην αιώνια έχθρα τους.
Οι σκηνοθέτες μας προσφέρουν μια μελαγχολική αλλά και πανέμορφη ταινία για την απώλεια, την αντιμετώπισή της και τον ανολοκλήρωτο έρωτα.
Δείτε το τρέιλερ εδώ:
Γενική Είσοδος: 5€
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη


Πρόγραμμα 2016
Πρόγραμμα 2016 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος)