Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα Προβολών - Καλοκαίρι 2011


Πιστή στο ραντεβού της και φέτος, τον 22ο χρόνο λειτουργίας της, η Κινηματογραφική Λέσχη έρχεται να γεμίσει τις καλοκαιρινές βραδιές μας με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του δημοτικού θερινού κινηματογράφου της Πετρούπολης.
Η έναρξη γίνεται την Παρασκευή 27 Μαΐου με την ανοιχτή Γιορτή Προπαιδείας «Τιριμπιμπίμ» από το Ωδείο της πόλης μας, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 28 και 29, ξεκινάμε εορταστικά τις προβολές, με την παιδική ταινία «Οι περιπέτειες του Σάμμυ», όπου η είσοδος για τα παιδιά θα είναι ελεύθερη.
Συνεχίζουμε, ξεδιπλώνοντας μαζί σας το νήμα με τις πιο αξιόλογες κινηματογραφικές επιλογές της χρονιάς. Ταινίες εγχώριες αλλά και διεθνείς που θα μας ταξιδέψουν, κινούμενα σχέδια για μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά, ταινίες που θα μας προβληματίσουν ή θα μας διασκεδάσουν, αλλά σίγουρα θα μας δώσουν μια ευχάριστη διέξοδο από την καθημερινή ρουτίνα, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Αυτό το καλοκαίρι μας επιφυλάσσει μια ακόμη πρωτότυπη πολιτιστική απόπειρα. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης -γνωστή ως «ΣΥΜΦΩΝΟΠΕΤΡΑ»- υποδέχεται το κινηματογραφόφιλο κοινό με ένα μικρό απάνθισμα δημοφιλών μελωδικών θεμάτων από διάσημες ταινίες, διασκευασμένες από τον μαέστρο της, Φώτη Κουτζαγιώτη. Μισή ώρα πριν την έναρξη της προγραμματισμένης προβολής, τις Παρασκευές 3 και 17 Ιουνίου.
Πέρα από την καλλιτεχνική του διάσταση όμως, ο κινηματογράφος, αποτελεί μια εστία κριτικής σκέψης και κοινωνικοποίησης. Μια αφορμή συχνών συναντήσεων και συζητήσεων. Σας περιμένουμε κι αυτό το καλοκαίρι στο γνώριμο δροσερό μας χώρο!
Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης
-------------------------------------

 
Δημοτικός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις:
Πετρουπόλεως 168, τηλ: 2105012391
Χρήσιμες πληροφορίες:
Οι τιμές εισιτηρίου έχουν ως εξής:
Κανονικό 5€, Μαθητικό-φοιτητικό: 4€.
Οι προβολές γίνονται στις 21.00 και στις 23.00 (ανάλογα και με τη διάρκεια της ταινίας), ενώ από αρχές Σεπτέμβρη μεταφέρονται στις 20.30 και στις 22.30.
Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβάλλονται μεταγλωττισμένες, εκτός από τις περιπτώσεις που παίζονται και δεύτερη προβολή (στις 23.00) οπότε θα είναι με υπότιτλους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Κινηματογράφο, ή να επικοινωνείτε με τη Λέσχη:
Τηλ. (πρωινές ώρες): 2132024475
Η κινηματογραφική Λέσχη είναι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες και συμμετοχές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5
Γιορτή Προπαιδείας «Τιριμπιμπίμ» από το Ωδείο Πετρούπολης.
Είσοδος Ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5
21.00 & 23.00
Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΜΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ / SAMMY'S ADVENTURES: THE SECRET PASSAGE
Κινούμενα σχέδια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 88' Κ
Βελγική ταινία σε σκηνοθεσία Ben Stassen, με τις φωνές των: Melanie Griffith, Isabelle Fuhrman, Yuri Lowenthal
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Γιώργου Καπουτζίδη, Λίνα Σακκά, Γιώργου Λιανού
O Sammy, ένα μικρό χελωνάκι, στην προσπάθεια του να επιστρέψει μια μέρα στην παραλία όπου γεννήθηκε και να ξαναβρεί την πανέμορφη Shelly, τον παιδικό του έρωτα, θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ζωή δεν είναι ένας ωκεανός ηρεμίας και γαλήνης.
Ένα εξαιρετικό animation που μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο των αχανών βυθών του ωκεανού. Το οικολογικό μήνυμα τίθεται με έναν πρωτότυπο τρόπο, βάζοντας στο κέντρο τον άνθρωπο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5 ΤΡΙΤΗ 31/5
21.00
INCEPTION
Θρίλερ 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 148' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Christopher Nolan με τους: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Ken Watanabe, Marion Cotillard
Σε μια εποχή που η τεχνολογία επιτρέπει την εισβολή στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, ένας επαγγελματίας "κλέφτης" ονείρων θα επιχειρήσει την εμφύτευση μιας ιδέας, αποστολή που θα αποδειχτεί θανάσιμα επικίνδυνη.
Θεαματικό, γεμάτο εκπλήξεις και μοντέρνες κινηματογραφικές ιδέες, το ονειρικό ταξίδι του Christopher Nolan θα σας αφήσει κυριολεκτικά εκστασιασμένους από τον αφηγηματικό του λαβύρινθο. Κέρδισε τα Oscar Φωτογραφίας, Ήχου, Μοντάζ Ήχου και Οπτικών Εφε.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/6 ΠΕΜΠΤΗ 2/6
21.00 & 23.00
SALT
Περιπέτεια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100'
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Phillip Noyce με τους: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor
Η Έβελιν Σολτ, η οποία δουλεύει για τη CIA, κατηγορείται από έναν πρώην Σοβιετικό κατάσκοπο ότι είναι διπλή πράκτορας. Στην προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά της, θα στραφεί ενάντια στην υπηρεσία της, που τώρα την καταδιώκει.
Μια συμπαθητική περιπέτεια από τον Phillip Noyce με καταιγιστική δράση, καλοστημένο ανθρωποκυνηγητό και με μια μαγευτική Angelina Jolie να "τσαλακώνει" την εικόνα της σε ένα ρόλο θηλυκού Τζέιμς Μποντ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20.30 Η «ΣΥΜΦΩΝΟΠΕΤΡΑ» ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ
21.00
ΖΟΥΜΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ / GNOMEO AND JULIET
Κινούμενα σχέδια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 84' Κ
Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Kelly Asbury, με τις φωνές των: James McAvoy, Emily Blunt, Ashley Jensen, Matt Lucas, Maggie Smith, Ozzy Osbourne
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Χρήστου Θάνου, Λένας Παπαθανασίου, Μυρτώς Αλικάκη.
Σε δύο γειτονικούς κήπους, μια πολύχρονη βεντέτα χωρίζει τους μπλε νάνους της κ. Μοντέγου με τους κόκκινους του κ. Καπουλέτου. Ώσπου ο Ζουμπαίος γνωρίζει την Ιουλιέτα…
Η διάσημη ρομαντική ιστορία του Σαίξπηρ διασκευάζεται υπέροχα για τους μικρούς μας φίλους με κέφι, χιούμορ και έξυπνη σάτιρα των σαιξπηρικών στίχων. Ντύνεται μουσικά από μια σειρά εξαιρετικών τραγουδιών του παραγωγού Elton John.
23.00
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ/ WINTER'S BONE
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100'
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντέμπρα Γκράνικ με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Τζον Χοκς, Κέβιν Μπρέζναν, Ντέιλ Ντίκι.
Η 17χρονη Ρι μεγαλώνει σε μια φτωχή αγροτική περιοχή του Μισούρι. Όταν μαθαίνει ότι ο εξαφανισμένος πατέρας της έχει υποθηκεύσει το σπίτι τους, αποφασίζει να τον αναζητήσει αψηφώντας τους κινδύνους ακόμα και για τη ζωή της.
Η ταινία που κέρδισε βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου στο Σαντάνς ενώ ήταν υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ, διαθέτει τέλεια κινηματογραφική ισορροπία κι έναν αξέχαστο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/6 ΤΡΙΤΗ 7/6
21.00 & 23.00
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ ΑΝΔΡΑ / YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER
Κωμωδία 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Woody Allen με τους: Naomi Watts, Josh Brolin, Gemma Jones, Freida Pinto, Anthony Hopkins, Antonio Banderas
Η ταινία ακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών, του Άλφι και της Ελένα, και της κόρης τους Σάλι και του συζύγου της Ρόι, μέσα από τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τα άγχη και τα μπλεξίματα, τα οποία τους οδηγούν.
Πιστός στο ραντεβού του ο αγαπητός Woody Allen, δεν ξεφεύγει από τα μοτίβα που τον έχουμε συνηθίσει. Μια κομεντί με ωραίους χαρακτήρες, που κινείται ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6 ΠΕΜΠΤΗ 9/6
21.00 & 23.00
THE SOCIAL NETWORK
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία David Fincher με τους: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Justin Timberlake, Andrew Garfield
Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο Εντουάρντο Σάβεριν, ο Σον Πάρκερ και οι αδερφοί Γουίνκελβος εμπνεύστηκαν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, δεν ήξεραν ότι έβαζαν τα θεμέλια για το πιο επαναστατικό κοινωνικό φαινόμενο του 21ου αιώνα και σίγουρα δε φαντάζονταν την τροπή που θα έπαιρνε η φιλία τους, μπροστά στην επιτυχία.
Εξαιρετική ταινία που απέσπασε Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ και Μουσικής και Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Κινηματογραφικού Σεναρίου και Καλύτερης Μουσικής.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/6
21.00 & 23.00
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ / THE KING'S SPEECH
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 118' Κ
Αγγλο-αυστραλέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Tom Hooper με τους: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Guy Pearce.
Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Γεωργίου του 5ου, Αλβέρτος, ο οποίος πάσχει από οξύ πρόβλημα τραυλισμού, καλείται να αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του και την παραίτηση του μεγαλύτερου αδερφού του.
Σεναριακά στιβαρό δράμα, που απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου και Πρώτου Ανδρικού Ρόλου, καθώς και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Δραματική Ταινία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/6 ΤΡΙΤΗ 14/6
21.00 & 23.00
Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ / L' ILLUSIONNISTE / THE ILLUSIONIST
Κινούμενα σχέδια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90'
Αγγλογαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Sylvain Chomet, με τις φωνές των: Jean-Claude Donda, Eilidh Rankin, Duncan MacNeil
Ο «Θαυματοποιός», ένας Γάλλος ταχυδακτυλουργός, αναγκάζεται να φτάσει μέχρι τη Βόρεια Βρετανία για να βρει κοινό. Εκεί γοητεύει με τα τρικ του τη νεαρή Αλίκη, η οποία θα τον ακολουθήσει μέχρι το Εδιμβούργο.
Τρυφερό, μελαγχολικό και διακριτικά αστείο. Ένα παραδοσιακό animation από τον δημιουργό του "Τρίο της Μπελβίλ", που ανακαλύπτει ξανά την παλιά, χαμένη κινηματογραφική μαγεία. Απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6 ΠΕΜΠΤΗ 16/6
21.00 & 23.00
Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ / HEREAFTER
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 129' Κ-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Clint Eastwood με τους: Matt Damon, Cécile De France and Bryce Dallas Howard, Jay Mohr
Ένας Αμερικάνος εργάτης, μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και ένας Βρετανός μαθητής... Όλοι τους έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το θάνατο. Τρεις παράλληλες ιστορίες που διασταυρώνονται σε μια προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας για τη μετά θάνατον ζωή...
Ο Clint Eastwood προσεγγίζει το θέμα της μετά θάνατο ζωής με μια ευαίσθητη και μελαγχολική ματιά. Συγκλονιστική η ερμηνεία του Matt Damon.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6
21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20.30 Η «ΣΥΜΦΩΝΟΠΕΤΡΑ» ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ / TANGLED
Κινούμενα σχέδια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Nathan Greno, Byron Howard, με τις φωνές των: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Η μακρομαλλούσα πριγκίπισσα Ραπουνζέλ ζει έγκλειστη σε έναν ψηλό πύργο. Σύντομα θα γνωρίσει έναν περαστικό κλέφτη και θα ξεκινήσουν μαζί μια συναρπαστική περιπέτεια στον έξω κόσμο.
Μια ρομαντική και διασκεδαστική μεταφορά του γνωστού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, υπέροχα σχεδιασμένη με ψηφιακό animation, που διατηρεί τη λιτότητα του χειροποίητου σχεδίου.
23.00
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / RED SKY
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 105' Κ-13
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Λάγιας Γιούργου με τους: Απόστολο Τότσικα, Ορφέα Αυγουστίδη, Πίλα Βιτάλα
Ο Άρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί που τους ενώνει μια στενή φιλία, δουλεύουν στο θερμοκήπιο που έχουν στήσει συνεταιρικά στη Νότια Κρήτη. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί από τον ερχομό της Κόρντοβα, μιας Γερμανίδας τουρίστριας.
Στην προσπάθεια της, η σκηνοθέτρια, να φτιάξει ένα σύγχρονο γουέστερν, μας παρουσιάζει ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο το εκτυφλωτικό ελληνικό καλοκαίρι και το άγριας ομορφιάς κρητικό τοπίο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6 ΤΡΙΤΗ 21/6
21.00 & 23.00
Ελεύθερη είσοδος για τα μέλη του ΚΑΠΗ Πετρούπολης.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ
Κωμωδία 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 86 ' K
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Σάκη Μπουλά , Τζόις Ευείδη, Αγγελική Παυλοπούλου(το μωρό)
Ο Νώντας είναι ένα λαμόγιο της νύχτας, που αναζητά τη μάνα της Περσεφόνης, ενός μωρού που του έχει φορτώσει κάποια από τις πρώην του. Σταματώντας με το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά, πέφτει πάνω σε ένα καταταλαιπωρημένο, άτεκνο βιοπαλαιστή που χρωστά παντού και τον κερατώνει η γυναίκα του.
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με το αγαπημένο πρωταγωνιστικό δίδυμο Μπουλά - Φιλιππίδη κι ένα αξιολάτρευτο βρέφος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6 ΠΕΜΠΤΗ 23/6
21.00 & 23.00
WASTED YOUTH
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98' Κ-17
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Γιαν Φόγκελ με τους: Χάρη Μάρκου, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Αρθούρο Κιβίλιοφ
Αθήνα, καλοκαίρι. Ένας έφηβος skateboarder ξεκινά για μία συνηθισμένη μέρα με τους φίλους του. Ένας μεσήλικας δουλεύει σκληρά για την επιβίωση της οικογένειάς του. Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με απρόοπτα αποτελέσματα.
Δύο όψεις της σύγχρονης αθηναϊκής πραγματικότητας συναντούνται με τραγικό όσο και συναρπαστικό τρόπο. Μοντέρνο κοινωνικό σινεμά, γρήγορος αφηγηματικός ρυθμός, ρεαλισμός που σε παρασύρει.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6
21.00 & 23.00
ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ / BLACK SWAN
Θρίλερ 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 108' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky με τους: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey
Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.
Απολαυστική στο ρόλο της η Natalie Portman, κέρδισε το Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Δραματική Ταινία.
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6 ΤΡΙΤΗ 28/6
21.00 & 23.00
SUCKER PUNCH
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110' Κ-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Zack Snyder με τους: Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jena Malone, Oscar Isaac.
Έγκλειστη σε ένα άσυλο φρενοβλαβών από τον πατριό της, η Μπέιμπιντολ προετοιμάζει την απόδρασή της μαζί με τέσσερις συγκρατούμενές της.
Κινηματογραφικό κόμικ γεμάτο σασπένς, όπου το όνειρο περνά τα σύνορα της πραγματικότητας. Θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και θα σας εντυπωσιάσει με τα απίθανα εφέ σε συνδυασμό με τη μουσική και τη φωτογραφία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6 ΠΕΜΠΤΗ 30/6
21.00 & 23.00
RANGO
Κινούμενα σχέδια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 107' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gore Verbinski, με τις φωνές των: Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Bill Nighy, Timothy Olyphant
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Δημήτρης Μάριζας, Βίκυ Νικολαΐδου, Κώστας Δαρλάσης, Νίκος Νίκας, Λουκάς Φραγκούλης, Χρήστος Θάνος
Ο Ράνγκο βρίσκεται άθελά του καταμεσής της ερήμου. Με το ερμηνευτικό του ταλέντο, όμως, θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους κατοίκους μιας αφιλόξενης ζωο-πόλης, οι οποίοι τον χρίζουν σερίφη.
Με εξαιρετικό δημιουργικό επιτελείο και προεξάρχοντα τον Τζόνι-Ράνγκο-Ντεπ, το φίλμ μετατρέπεται γρήγορα σε ένα απολαυστικό animated μετα-γουέστερν, με αδιάλειπτο σαρδόνιο χιούμορ και καυστικά σχόλια.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7
21.00 & 23.00
ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ /TRUE GRIT
Γουέστερν 2010 ( Έγχρ.) Διάρκεια: 110' K-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ethan Coen, Joel Coen με τους: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Steinfeld
Η δεκατετράχρονη Mattie Ross ορκίζεται εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα της από έναν πληρωμένο εκτελεστή. Για να το καταφέρει προσλαμβάνει τον εκκεντρικό σερίφη Rooster Cogburn που είναι μέθυσος και αμφιβόλου εμπιστοσύνης.
Το μαύρο χιούμορ των Κοέν μας κλείνει το μάτι σε αυτό το αντιηρωικό και σκοτεινά ρεαλιστικό γουέστερν, ριμέικ ενός κλασικού γούεστερν του 1969. Καταπληκτική είναι η πρωτοεμφανιζόμενη 14χρονη Χάιλι Στέινφελντ. Υποψήφιο για 10 βραβεία όσκαρ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7 ΤΡΙΤΗ 5/7
21.00 & 23.00
ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ / ΙΝ Α ΒΕΤΤΕR WORLD / Hævnen
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια :119΄ K 13
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Susanne Bier με τους: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Markus Rygaard
Η ιστορία καταγράφει στιγμιότυπα από έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Αφρική κι απʼ τη γκρίζα καθημερινότητα μια δανέζικης επαρχιακής πόλης. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια βαθιά αλλά παράτολμη φιλία γεννιέται.
Ένα πρότυπο, στιβαρό κοινωνικό δράμα, με μεστότητα νοήματος και άποψη.
Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/7 ΠΕΜΠΤΗ 7/7
21.00 & 23.00
BLUE VALENTINE
Δραματική 2010 ( Έγχρ.) Διάρκεια: 114' Κ15
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Derek Cianfrance με τους: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman
Το Blue Valentine είναι η ιστορία της αγάπης που βρίσκουμε και της αγάπης που χάνουμε. Πλημμυρισμένοι με ρομαντικές αναμνήσεις του έρωτα τους, ο Ντιν και η Σίντυ χρησιμοποιούν ένα βράδυ προσπαθώντας να σώσουν το γάμο τους που πεθαίνει.
Αφοπλιστικά ειλικρινές και ανθρώπινο δράμα, με εξαιρετικό σάουντρακ και ερμηνευτικά ρεσιτάλ από τους δύο πρωταγωνιστές. Υποψήφιο για όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7
21.00 & 23.00
ΑΠ’ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ
Κωμωδία 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 105' K 13
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα με τους: Αργύρη Ξάφη, Βαγγέλη Μουρίκη, Δημήτρη Ήμελλο, Άννα Κουτσαφτίκη
Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός διορίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο και ανακαλύπτει την κωμικοτραγική καθημερινότητα του ΕΣΥ.
Κωμική συρραφή άνισων, συχνά ξεκαρδιστικών και τρυφερών επεισοδίων από μια σουρεαλιστική νεοελληνική πραγματικότητα. Οκτώ υποψηφιότητες για τα βραβεία της ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/7 ΤΡΙΤΗ 12/7
21.00 & 23.00
Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ/ THE TOURIST
Περιπέτεια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια :103 ' K
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Florian Henckel von Donnersmarck με τους : Johnny Depp , Angelina Jolie , Paul Bettany , Timothy Dalton , Steven Berkoff
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, ένας τουρίστας, ο Φρανκ, βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την εντυπωσιακή Ελίζ. Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιό τους παίρνει διαφορετική τροπή, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.
Κοσμοπολίτικη ρομαντική περιπέτεια με πινελιές μυστηρίου, χιούμορ και δράσης κι ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό δίδυμο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7 ΠΕΜΠΤΗ 14/7
21.00 & 23.00
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ / INCENDIES
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια :130 ' K 13
Καναδική ταινία σε σκηνοθεσία Denis Villeneuve με τους : Lubna Azabal,
Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaaziz.
Ο θάνατος της μητέρας τους φέρνει τα δίδυμα Simon και Jeanne στο γραφείο του συμβολαιογράφου για τη διαθήκη. Πέραν από το μοίρασμα της περιουσίας, η αινιγματική ακόμα και μετά θάνατον Nawal τους επιφυλάσσει δύο μεγάλες εκπλήξεις που συνοδεύουν δύο σφραγισμένους φακέλους.
Πόλεμος, μίσος, ξεριζωμός, θάνατος αλλά και αγάπη συνυπάρχουν σε ένα εκρηκτικό μείγμα που σημαδεύει κατευθείαν στην καρδιά και στο νου του θεατή. Υποψήφιο για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 16/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/7
21.00 & 23.00
LIMITLESS / ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΦΥΙΑ
Περιπέτεια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 105' K 13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Neil Burger με τους: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish , Andrew Howard , Anna Friel
Ένας συγγραφέας χωρίς έμπνευση, που αλωνίζει στους δρόμους ψάχνοντας για κάτι καλό στη ζωή του, δοκιμάζει ένα θαυματουργό χάπι που πολλαπλασιάζει τις πνευματικές του ικανότητες.
Μια απολαυστική περιπέτεια με σπιντάτη σκηνοθεσία, ευφάνταστες χρονικές μεταφορές και χρήση όμορφων εφέ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/7 ΤΡΙΤΗ 19/7
21.00 & 23.00
HANNA
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : 111' K13
Αγγλο-αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Joe Wright με τους : Saoirse Ronan , Eric Bana , Cate Blanchett, Vicky Krieps , Paris Arrowsmith
Ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι ανατρέφεται από τον πατέρα του με έναν εξαιρετικά ασυνήθιστο τρόπο. Μαθαίνει πολεμικές τέχνες, κυνήγι, πολλές γλώσσες και τη χρήση όπλων σε ένα απομονωμένο μέρος, κάπου στα χιονισμένα δάση της Φινλανδίας.
Ένα περιπετειώδες θρίλερ με σασπένς, κυνηγητό, έξυπνο σενάριο και μια εντυπωσιακή ερμηνεία από τη δεκαεξάχρονη πρωταγωνίστρια.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/7 ΠΕΜΠΤΗ 21/7
21.00 & 23.00
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ / MADE IN DAGENHAM
Κωμωδία 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 113' Κ13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Nigel Cole με τους: Sally Hawkins, Bob Hoskins, Andrea Riseborough, Miranda Richardson
Το 1968 οι γυναίκες εργαζόμενες στο εργοστάσιο της Ford στο Dagenham του Λονδίνου προβαίνουν σε απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για διακρίσεις λόγω φύλου. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα.
Μια ευχάριστη ταινία που προβάλει με χιούμορ και γλυκό συναισθηματισμό το δυναμικό αγώνα των σκληρά εργαζόμενων, αλλά αδικημένων γυναικών, στη συντηρητική Αγγλία του '68.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 24/7
21.00 & 23.00
O ΑΓΝΩΣΤΟΣ / UNKNOWN
Περιπέτεια 2011 (Εγχρ.) Διάρκεια: 113' Κ13
Αγγλογερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Jaume Collet-Serra με τους Liam Neeson,Diane Kruger,January Jones,Aidan Quinn
Ένα τροχαίο ατύχημα αφήνει έναν Αμερικανό βιολόγο σε κώμα ενώ βρίσκεται στο Βερολίνο για να παραβρεθεί σε ένα συνέδριο. Όταν ξυπνά ανακαλύπτει ότι κάποιος άγνωστος έχει οικειοποιηθεί την ταυτότητά του, ότι η σύζυγός του δεν τον αναγνωρίζει και οι Αρχές τον αγνοούν.
Μια απρόβλεπτη ταινία με ανατροπές και έξυπνο σενάριο, τα οποία ενισχύονται από το εξαιρετικό καστ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7 ΤΡΙΤΗ 26/7
21.00 & 23.00
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ / ΤΗΕ KIDS ARE ALRIGHT
Κωμωδία 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 106' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Lisa Cholodenko με τους Αnnette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska
Η Νικ και η Τζουλς, ένα παντρεμένο ζευγάρι, ζουν με τα δυο τους παιδιά μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στα προάστια. Όταν ο δεκαπεντάχρονος γιός τους προτρέπει την μεγαλύτερη αδερφή του να βρουν το βιολογικό τους πατέρα τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς εκείνος μπαίνει στη ζωή τους και την αναστατώνει.
Μια διαφορετική ταινία που ωστόσο προβάλει τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες με τρυφερότητα και χιούμορ. Ξεχωριστές ερμηνείες, ανεπανάληπτο τo πρωταγωνιστικό δίδυμο Bening-Moore. Υποψήφια για τέσσερα Oscar μεταξύ των οποίων Α' Γυναικείου ρόλου για την Annette Bening και Β' Ανδρικου για τον Mark Ruffalo.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7 ΠΕΜΠΤΗ 28/7
21.00 & 23.00
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Δράμα 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 111'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα με τους: Αμαλία Μουτούση, Θάνο Σαμαρά, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ερρικο Λίτση
Σε μια χώρα που κλονίζεται από σοβαρά πολιτικά γεγονότα, τρεις γενιές μιας οικογένειας οδηγούνται σε σύγκρουση εξαιτίας μιας ενδοοικογενειακής υιοθεσίας.
Ωραία πλάνα, έξοχη μουσική και εξαιρετικές ερμηνείες. Η ταινία απέσπασε βραβεία από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μεταξύ των οποίων βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου. Η πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Σ.Τζουμέρκα έγινε στο φεστιβάλ Βενετίας αφού επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Κριτικής.
Παρασκευή 29/7 Σάββατο 30/7 Κυριακή 31/7
21.00 & 23.00
ΑΠΩΛΕΙΑ / RABBIT HOLE
Δραματική 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 91'Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία John Cameron Mitchell με τους: Nicole Kidman, Aaron Eckhart
Η ζωή ενός ευτυχισμένου ζευγαριού ανατρέπεται μετά το θάνατο του μικρού του γιου σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Η προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τον πρόωρο χαμό του παιδιού, τους βυθίζει όλο και περισσότερο στην οργή και τις προσωπικές ενοχές.
Θλίψη, πόνος και μελαγχολία σε αυτή τη μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού έργου του David Lindsay-Abaire. Η ταινία γοητεύει και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον χωρίς υπερβολές. Εκπληκτικές οι ερμηνείες των ηθοποιών, με αποκορύφωμα την αφοπλιστική ερμηνεία της Ν.Kidman, για την οποία ήταν υποψήφια για Oscar Α' Γυναικείου ρόλου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8 ΤΡΙΤΗ 2/8
21.00 & 23.00
TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ / SOURCE CODE
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : 92' K13
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Duncan Jones με τους Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga , Jeffrey Wright
Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Από το σκηνοθέτη του εκπληκτικού Moon, μια χορταστική περιπέτεια με γρήγορους ρυθμούς και συνεχείς ανατροπές.
ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8 ΠΕΜΠΤΗ 4/8
21.00 & 23.00
ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ / ROUTE IRISH
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : 109'
Ιρλανδική ταινία σε σκηνοθεσία Ken Loach με τους: Mark Womack , Andrea Lowe, John Bishop, Trevor Williams, Stephen Lord
Ένας μισθοφόρος ιδιωτικής εταιρίας προστασίας στο Ιράκ, αποφασίζει να μάθει πώς σκοτώθηκε ο κολλητός του και ξαφνικά βρίσκεται στο κέντρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας μεγάλων συμφερόντων, διαφθοράς και διαπλοκής.
Ο πολύπειρος Ken Loach καταγγέλει τη σκοτεινή πλευρά της δράσης των μισθοφόρων στο Ιράκ, σε ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο ως το τέλος.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8
21.00 & 23.00
LONDON BOULEVARD
Αστυνομική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103 ' K 13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία William Monahan με τους: Colin Farrell, Keira Knightley, David Thewlis , Anna Friel
Ένας πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός μιας διάσημης ηθοποιού, με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση.
Μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών σε μια ρεαλιστική απεικόνιση του υπόκοσμου του Λονδίνου, εναλλάσσοντας σκηνές χιούμορ, έρωτα και βίας. Βασισμένη στο ομώνυμο δημοφιλές βιβλίο του Κεν Μπρούεν.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8 ΤΡΙΤΗ 9/8
21.00 & 23.00
H ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 130'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου με τους: Γιώργο Χωραφά, Μαρία Πρωτόπαππα, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκο Κουρή
Η Άννα, μια νεαρή ιστορικός τέχνης, ετοιμάζει μια έκθεση για τη ζωγράφο Μαρία Δήμου, το θάνατο της οποίας καλύπτει βαθύ μυστήριο. Αντλώντας πληροφορίες από τον σύντροφο της Δήμου, τον Άγγελο, θα ανακαλύψει ότι η ζωή της Μαρίας κρύβει πολλές σκοτεινές πλευρές.
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος σμίγει με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών σε μια γοητευτική, γεμάτη σασπένς και μυστήριο, ερωτική ιστορία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/8 ΠΕΜΠΤΗ 11/8
21.00 & 23.00
ΜΗ ΜΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ / NEVER LET ME GO
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 103' K13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Mark Romanek με τους: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield, Charlotte Rampling, Sally Hawkins
Η Ρουθ, η Κάθι και ο Τόμι περνούν την παιδική τους ηλικία σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό οικοτροφείο. Καθώς μεγαλώνουν, ανακαλύπτουν τη δύναμη της αγάπης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ προετοιμάζονται για την πραγματικότητα στον έξω κόσμο.
Μια συγκινητική ταινία για τη δύναμη της αγάπης, την εξάρτηση, την αξία της ζωής, με εξαιρετικές ερμηνείες. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Καζούο Ισιγκούρο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/8
21.00 & 23.00
THE FIGHTER
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 116' Κ-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία David O. Russell με τους: Mark Wahlberg, Christian Bale, Melissa Leo, Amy Adams
Στη Μασαχουσέτη της δεκαετίας του ’80, ο Μίκι «Ιρλανδός» Γουόρντ είναι ένας ταλαντούχος μποξέρ ο οποίος έχει για μάνατζερ τη μητέρα του και για προπονητή τον μεγαλύτερο αδελφό του.
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία "The Fighter" απέσπασε Oscar B' Ανδρικού Ρόλου και B' Γυναικείου Ρόλου, καθώς, επίσης, και Χρυσές Σφαίρες στις αντίστοιχες κατηγορίες.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/8 ΤΡΙΤΗ 16/8
21.00 & 23.00
BURLESQUE
Μιούζικαλ 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια :119' K13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Steve Antin με τους: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Julianne Hough
Mια κοπέλα από την επαρχία με καταπληκτική φωνή αποφασίζει να αφήσει τη δύσκολη ζωή και το αβέβαιο μέλλον της στη μικρή πόλη που ζει και να κυνηγήσει τα όνειρά της στο Λος Αντζελες, στο μεγαλόπρεπο κλαμπ Burlesque.
Λαμπερές πρωταγωνίστριες, χορός και τραγούδι σε ένα φανταχτερό μιούζικαλ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8 ΠΕΜΠΤΗ 18/8
21.00 & 23.00
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ/ΜΑJORITY/ COGUNLUK
Κοινωνική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 111 '
Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία Seren Yuce με τους: Erkan Can, Nihal G. Koldas, Bartu Kucukcaglayan, Esme Madra, Settar Tanriogen
Ο νεαρός Mertkan ζει στην Κωνσταντινούπολη, στο σπίτι των γονιών του. Ζει μια σταθερή και προβλέψιμη ζωή που δεν τον γεμίζει, όταν γνωρίζει την Gul, μια Κούρδη από την Ανατολική Τουρκία.
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο έρωτας, σε μια ενδιαφέρουσα και πολύ ελκυστική ταινία, με εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8
21.00 & 23.00
ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ / HOW I ENDED THIS SUMMER
Δραματική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια :124 '
Ρωσική ταινία σε σκηνοθεσία Aleksei Popogrebsky με τους: Grigoriy Dobrygin, Sergei Puskepalis, Igor Chernevich, Ilya Sobolev, Artyom Tsukanov
Σε ένα εγκαταλελειμμένο ρωσικό νησί της Αρκτικής, δύο άντρες δουλεύουν σε ένα μικρό μετεωρολογικό σταθμό. Δουλειά τους είναι να παίρνουν μετρήσεις από τα ραδιενεργά εδάφη και να στέλνουν μέσω ασυρμάτου τα δεδομένα στον κεντρικό σταθμό.
Ένα συναρπαστικό ψυχογράφημα γεμάτο ένταση και ατμόσφαιρα καλοκουρδισμένου θρίλερ. Βραβεία στα φεστιβάλ Λονδίνου και Βερολίνου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8 ΤΡΙΤΗ 23/8
21.00 & 23.00
POTICHE
Κομεντί 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια :103 ' K
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Francois Ozon με τους: Catherine Deneuve ,
Gerard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Sergi Lopez
Το 1977 στη Βόρεια Γαλλία η Suzanne ζει ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους της κουζίνας της, υποταγμένη στη βούληση του συζύγου της, ενός επιτυχημένου αλλά απολυταρχικού εργοστασιάρχη. Όταν εκείνος πέφτει θύμα ομηρίας, η Suzanne αναλαμβάνει τα ηνία του εργοστασίου.
Χαριτωμένη και ανάλαφρη σάτιρα της πάλης των φύλων και των τάξεων, από ένα all-star γαλλικό καστ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8 ΠΕΜΠΤΗ 25/8
21.00
RIO
Κινούμενα σχέδια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96 ' K
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Carlos Saldanha με τις φωνές των: Jesse Eisenberg , Wanda Sykes, Jane Lynch, Jamie Foxx, Anne Hathaway
Ο Μπλου, ένας σπάνιος γαλάζιος παπαγάλος, ο οποίος ζει στο βολικό κλουβί του στη Μινεσότα, ταξιδεύει μέχρι το Ρίο Ντε Ζανέιρο για να γνωρίσει την Τζούελ, την τελευταία θηλυκή του είδους του.
Πολύ γλυκό animation από τους δημιουργούς του «Ice Age» που μας μεταφέρει στις γειτονιές του Ρίο, στις παραλίες, στις 'Favelas' και στο διάσημο καρναβάλι του.
23.00
127 ΩΡΕΣ/ 127 HOURS
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια :94 ' K17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Danny Boyle με τους: James Franco, Kate Mara, Lizzy Caplan, Amber Tablyn, Darin Southam
Η αληθινή ιστορία του Άρον Ράλστον, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει μετά από ορειβατικό ατύχημα, περνώντας 127 ώρες εγκλωβισμένος κάτω από έναν τεράστιο βράχο.
Ο δημιουργός του Slumdog millionaire συνθέτει ένα κλειστοφοβικό αλλά αισιόδοξο σενάριο όπου η ανθρώπινη θέληση, δύναμη και αποφασιστικότητα υπερνικά τα φυσικά εμπόδια και την απομόνωση. Υποψήφιο για όσκαρ α’ αντρικού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8
21.00 & 23.00
THOR
Περιπέτεια φαντασίας 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια :130 ' K
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh με τους: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Kat Dennings

Ο
Thor είναι ένας πανίσχυρος αλλά αλαζόνας μαχητής. Το υπέρμετρο πάθος να αποδείξει την αξία του στον πατέρα του και βασιλιά του Asgard, Odin, θα τον οδηγήσει στην εξορία, όντας πια υποχρεωμένος να ζήσει στη Γη σα θνητός, ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ένα θεαματικό έπος με χορταστικές σκηνές δράσης, αγωνιώδη πλοκή και εντυπωσιακά ψηφιακά σκηνικά.
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8 ΤΡΙΤΗ 30/8
21.00 & 23.00
ΜΑΜΟΥΘ/ MAMMUTH
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια:92 ' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Gustave de Kervern, Benoît Delépine με τους : Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani
Ο Σερζ Πιλαρντός μόλις έγινε 60 ετών και πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα ένσημα για τη συνταξιοδότησή του. Μετά από παρότρυνση της γυναίκας του, αποφασίζει να βγάλει από το γκαράζ την "αραχνιασμένη" του μοτοσικλέτα, το Μαμούθ και να γυρίσει στα μέρη που έζησε και δούλεψε στο παρελθόν.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιστρέφει με ένα ακόμα ρεσιτάλ ερμηνείας στην κωμωδία των Ντελεπίν - Κερβέρ που προκάλεσε αίσθηση στη Γαλλία κόβοντας περισσότερα από ενα εκατομμύριο εισιτήρια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8 ΠΕΜΠΤΗ 1/9
21.00
ΜΙΚΡΑ ΑΘΩΑ ΨΕΜΑΤΑ/ LES PETITS MOUCHOUIRS
Δραματική κομεντί 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 154 ' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Guillaume Canet με τους: François Cluzet, Marion Cotillard, Benoît Magimel
Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου και η σύζυγός του, προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Όμως φέτος ένα ατύχημα οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων.
Σκηνοθετική δεξιοτεχνία και σπουδαίο καστ σε μια συγκινητική ταινία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9
21.00 & 23.00
KUNG FU PANDA 2
2011 (Έγχρ.) Διάρκεια :- ' K
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Jennifer Yuh με τις φωνές των: Angelina Jolie, Seth Rogen, Jackie Chan, Gary Oldman
Ο Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως επικίνδυνο κακό που έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει δια παντός την τέχνη του Κουνγκ Φου.
Από το στούντιο των μεγάλων επιτυχιών "Σρεκ", "Μαδαγασκάρη" και "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας", έρχεται η συνέχεια του Κουνγκ Φου Πάντα με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο, υπερμεγέθες πάντα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 ΤΡΙΤΗ 6/9
21.00 & 23.00
RED RIDING HOOD / H ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : 100' K13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Catherine Hardwicke με τους: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Virginia Madsen, Julie Christie
Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξή τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά τη συμφωνία και παίρνει τη ζωή ενός συνανθρώπου τους.
Η σκηνοθέτρια του "Twilight" μας δίνει μια νέα, διαφορετική προσέγγιση του παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας ως ρομαντικό θρίλερ φαντασίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9 ΠΕΜΠΤΗ 8/9
21.00 & 23.00
X-MEN: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ / X-MEN: FIRST CLASS
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια :- '
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Matthew Vaughn με τους: Michael Fassbender , James McAvoy, Jennifer Lawrence, January Jones, Kevin Bacon
Προτού οι Ξαβιέ και Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά, κολλητοί φίλοι που δούλευαν μαζί για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος.
Ο Μάθιου Βον ("Kick-Ass") σκηνοθετεί το πολυαναμενόμενο πρίκουελ της σειράς ταινιών "X-Men" και μας παρουσιάζει πώς ξεκίνησαν όλα για τους θρυλικούς ήρωες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9
20.30 & 23.00
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΕΡΑ / PIRATES OF THE CARIBBEAN : ON STRANGER TIDES
2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : 141' K
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Rob Marshall με τους: Johnny Depp,
Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane, Judi Dench
Ο κάπτεν Jack Sparrow μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Angelica, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την επανεμφάνισή της στη ζωή του, καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη – του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές!
Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο ρόλο του πειρατή Τζακ Σπάροου, αυτή τη φορά με σκηνοθέτη το Ρομπ Μάρσαλ(“Chicago”, “Αναμνήσεις μιας Γκέισας”).
ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 ΤΡΙΤΗ 13/9
20.30 & 22.30
ΤΗΕ HANGOVER PART 2
Κωμωδία 2011 (Έγχρ.) K
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Todd Phillips με τους : Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Liam Neeson, Jamie Chung
Το Hangover 2 είναι η συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας του 2009, που είχε αποσπάσει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9 ΠΕΜΠΤΗ 15/9
20.30 & 23.00
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (PART I)
Περιπέτεια φαντασίας 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια : 146' K13
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία David Yates με τους: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter , Alan Rickman
Στο πρώτο μέρος της ταινίας, η δράση θα μεταφερθεί έξω από το Χόγκουαρντς, όπου ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ, των Πεμπτουσιωτών.
Μια πολυδάπανη υπερπαραγωγή, με άφθονη δράση και συγκίνηση, είναι το πρώτο μέρος του φινάλε της πολυαγαπημένης σειράς.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9
20.30 & 22.30
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS (PART II)
Περιπέτεια φαντασίας 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια : -' K13
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία David Yates με τους: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman
Στο δεύτερο μέρος της ταινίας, η αρχή του τέλους ξεκινά όταν οι τρεις φίλοι, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη, αναζητώντας για να καταστρέψουν και τους τελευταίους Πεμπτουσιωτές, επιστρέφουν στο Hogwarts.
Στο επικό αυτό φινάλε, η σειρά-φαινόμενο των επτά βιβλίων και 7+1 κινηματογραφικών μεταφορών που απέκτησαν εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία. “It all ends here.”



Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού