Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Kιόκου Πριν Eρθει το Kαλοκαίρι | Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Kωστής Χαραμουντάνης | Κάμερα: Ελσα Λεκάκου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Κωστής Χαραμουντάνης | Μοντάζ, Σχεδιασμός Ηχου, Χρωματική Διόρθωση, DCP: Κωστής Χαραμουντάνης | Παίζουν: Kωσταντίνος Γεωργόπουλος, Έλσα Λεκάκου, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Kristof Lamp, Μαρία Προϊστάκη, Ελεάνα Καυκαλά
Η ταινία
Δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και η Έλσα νοσταλγούν το καλοκαίρι μέσα από γρήγορα πλάνα με ήχους από ζώα και άλλα για να δείξουμε τι είναι ζωή και μη.
Ο σκηνοθέτης
Ο Κωστής Χαραμουντάνης είναι αυτοδίδακτος Έλληνας σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2015. Το 2016 ολοκλήρωσε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους στην ηλικία των 21. Από τότε έχει γράψει και σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους. Στα δύο χρόνια που είναι ενεργός στον κινηματογράφο, έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες για την δουλειά του. Έχει επίσης εργαστεί ως ηθοποιός, μουσικός συνθέτης, σχεδιαστής ήχου, δεύτερος βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός παραγωγής στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Διαβάστε περισσότερα για τον Κωστή Χαραμουντάνη εδώ.
Φιλμογραφία
Κιόκου πριν έρθει το καλοκαίρι 18’ (2018) 
ΤΟ ΤΕΡΑΣ κοιμάται 31’ (2017) 
Το Μάτι και το Φρύδι 17’ (2016)
4 ερωτήσεις για τo «Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Η ταινία «Κιόκου Πριν Έρθει το Καλοκαίρι», είναι βασισμένη σε ένα σενάριο για μια μεγάλους μήκους ταινία που γράφω και λειτουργεί σαν prequel αυτής. Η μεγάλου μήκους ταινία έχει σαν θέμα τις διακοπές του Κωνσταντίνου και τις Έλσας και μας αφηγείται μια ιστορία στα πλαίσια του καλοκαιριού, ενώ η «Κιόκου» μας δίνει μια γεύση για το τι συμβαίνει πριν έρθουν οι διακοπές. Για αυτό και ο τίτλος της ταινίας είναι «πριν έρθει το καλοκαίρι». Η λέξη «κιόκου» είναι Ιαπωνική και μεταφράζεται ως η μνήμη, οι αναμνήσεις...Διαβάστε περισσότερα>>