Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Πολυέλαιος» του Αντώνη Γλαρού | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Γλαρός / Σενάριο: Αντώνης Γλαρός, Σελήνη Λάμπρου, Γιούλη Αναστασοπούλου / Ηθοποιοί: Γιώργος Παντελεάκης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Ντόρα Αυλωνίτου, Ζωή Ξανθοπούλου, Μαρίνα Κουτρούμπα, Σταμάτης Μπαρμπαγιαννάκος, Λευτέρης Σκούταρης, Πραξιτέλης Μάστορας, Ξανθή Γεωργίου, Μάνος Πολυκρέτης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης / Ηχος: Αντρέας Πασσάς / Μοντάζ: Γιώργος Αλεφάντης / Sound Design: Βαγγέλης Φάμπας / Διεύθυνση Παραγωγής: Ιάκωβος Βρούτσης / Σκηνικά, Κουστούμια: Σοφία Βάσσο / Ειδικά Εφέ: Μιχάλης Βαζίκας, Γιώργος Παντελεάκης / Μακιγιάζ: Χριστίνα Καούνη
Η ταινία
Ο Ευμένης Νολάκης, αξιωματικός του στρατού, βρίσκεται παγιδευμένος σ’ ένα σκοτεινό κουτί. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για το φέρετρό του, ανήμερα της κηδείας του. Αναπόφευκτα, θα έρθει ενώπιος ενωπίω με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του, για τον τελικό απολογισμό. Και οι ανατροπές είναι προ των πυλών... του Άδη.
Ο σκηνοθέτης
Ο Αντώνης Γλαρός ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εδώ και 12 χρόνια είναι εισηγητής σεμιναρίου στις βασικές τεχνικές του φιλμ 8mm, 16mm και 35mm, στη χρήση της κινηματογραφικής κάμερας, στην εμφάνιση και το μοντάζ, στα εργαστήρια του Κινηματογραφικού Τομέα (ΠΟΦΠΑ) του ΕΚΠΑ. Παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο «Πολυέλαιος» αποτελεί την πτυχιακή του εργασία.
Φιλμογραφία
2005 Playground
2006 Sonyc
2008 Puppets in Lahore
2011 Αντανακλάσεις του Σεβάχ
2014 Ακρατος Νήσος
2016 A Job Interview
2018 Πολυέλαιος
4 ερωτήσεις για τον «Πολυέλαιο»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Μία συζήτηση μ’ έναν φίλο από Τουρκία κι ένα σχετικό άρθρο που διάβασα με επηρέασαν βαθιά και αποτέλεσαν την αιτία για να ξεκινήσω να γράφω μαζί με τις συνεργάτιδές μου το σενάριο του «Πολυελαίου». Την περίοδο εκείνη, είχα αρχίσει να σκέφτομαι ένα σενάριο για την πτυχιακή μου ταινία στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού που παρακολουθούσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ηρθαν, λοιπόν, τα παραπάνω και με έβαλαν σε μια δημιουργική «μέγγενη». Η ταινία είναι μια μαύρη κωμωδία ή, αν θέλετε, μια λευκή τραγωδία. Θέτει ερωτήματα για τις θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιος στη ζωή του, για τις...Διαβάστε περισσότερα>>