Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Ντάνια» της Μάρσιας Τζιβάρα | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή: Μάρσια Τζιβάρα / Δ. Φωτογραφίας: Demian Von Prittwitz / Μοντάζ: Σταμάτης Ντούνης, Ντάνης Καραισαίδης / Executive Producer: Σύνη Παππά / Co-producer: Δήμητρα Μητσάκη / Production design: Λευτέρης Καστρινάκης / Special effects - 3D animation: Λευτέρης Καστρινάκης / Σχεδιασμός ήχου: Κωνσταντίνος Μπαχλιτζανάκης / Color Correction - post production: Παύλος Μαυρικίδης
Η ταινία
Ένα φουτουριστικό παραμύθι, σε ένα δυστοπικό Βερολίνο... Το τελευταίο παιδί στον πλανήτη και ο φανταστικός του φίλος, διαφωνούν για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αρκεί η πίστη για να κρατηθεί η γη ζωντανή; Ένα σχόλιο πάνω στο μέλλον του πλανήτη, την ανθρώπινη ευθύνη και την καταπίεση.
Η σκηνοθέτης
Η Μάρσια Τζιβάρα είναι σκηνοθέτης και παραγωγός από την Αθήνα, με έδρα το Βερολίνο. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αγγλία και δραστηριοποιείται στον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης εδώ και 15 χρόνια. Από το 2011 ζει στην Γερμανία και ασχολείται κυρίως με διεθνής παραγωγές. Διδάσκει κινηματογράφο στο Film Arche και πρόσφατα ίδρυσε την ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής ‘Kleine Filmfabrik Berlin’ με την οποία αυτή τη στιγμή προετοιμάζει 2 διεθνής συμπαραγωγές για μεγάλου μήκους ταινίες.
4 ερωτήσεις για τη «Ντάνια»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Ήθελα να πω μια ιστορία για το περιβάλλον και για το μέλλον του πλανήτη, κάνοντας ταυτόχρονα ένα εικαστικό πείραμα. Η ταινία γυρίστηκε χωρίς σενάριο και την αντιμετωπίσαμε ως ένα οπτικο-ακουστικό, αφηγηματικό κολάζ.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Ένα σκοτεινό, δυστοπικό παραμύθι χτισμένο...Διαβάστε περισσότερα>>