Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Grief» της Αλεξάνδρας Ματθαίου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αλεξάνδρα Ματθαίου / Ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα, Κίκα Γεωργίου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Nico Biarese / Μοντάζ: Ζωή Αλεξάνδρου / Ηχοληψία και σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Κυριακούλλης/ Παραγωγή: Αλεξάνδρα Ματθαίου, Master&Slave Films, Factory Film / Associazione Terre di Cinema
Η ταινία
Μια μητέρα με την κόρη της, βρίσκονται σ’ένα ταξίδι στη Σικελία, αναζητώντας μια τοποθεσία για να σκορπίσουν την τέφρα του αγαπημένου τους συζύγου/πατέρα. Καθώς η μέρα προχωράει, οι δύο γυναίκες δεν καλούνται μόνο να διαχειριστούν την απώλεια, αλλά και να αντέξουν η μια την άλλη.
Η σκηνοθέτης
Η Αλεξάνδρα Ματθαίου γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Νομική στο King's College London (University of London) στο οποίο ολοκλήρωσε και τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο. To 2009, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στον Κινηματογράφο στο UCL. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει άλλες δύο ταινίες μικρού μήκους καθώς κι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Εργάστηκε για χρόνια στο Λονδίνο ως Script Reader και πιο πρόσφατα, ως Programming Coordinator στο τηλεοπτικό δίκτυο The Discovery Channel. Στο φετινό 24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, συμμετείχε στο τμήμα του Talents Sarajevo. Αυτή την περίοδο, γράφει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους.
4 ερωτήσεις για τo «Grief»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Η αφορμή που γέννησε την ταινία, δόθηκε από ένα residency μερικών εβδομάδων στην Σικελία και περιελάμβανε αρκετούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 12 ώρες και σε φιλμ, πράγμα που έκανε την διαδικασία ακόμα πιο χρονοβόρα και περίπλοκη. Με αυτά τα δεδομένα, θέλησα να διηγηθώ μια πολύ απλή ιστορία που εξελίσσεται στην διάρκεια μιας...Διαβάστε περισσότερα >>