Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Παρεμπιπτόντως» του Κωνσταντίνου Οικονόμου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Θανάσης Χαλκιάς, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Χρήστος Καπενής,Στάθης Κόικας / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Οικονόμου / Σενάριο: Δημήτρης Σινόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παυλόπουλος Αγιαννίτης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσιμίρης / Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Μαρία Καραθάνου / Σκρίπτ: Πάνος Ξενάκης / Μοντάζ: Κωνσταντίνος Οικονόμου / Ηχοληψία: Νίκος Καραπιπέρης, Βασίλης Σταυρόπουλος / Μίξη Ήχου: Φώτης Φλωρίδης / Μπούμαν: Χρήστος Κουτσουραδής / Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη / Βοηθός Σκηνογράφου - Ενδυματολόγου: Μανταλένα Τίγκιλη / Φωτογράφιση πλατό: Ελίνα Γιουνανλή / Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη, Δημήτρης Μπενάκης / Βοηθοί Παραγωγής: Πέπη Καραγεώργου, Λίλα Ταμπάκη, Κυριάκος Γκίκας / Επικοινωνία: Κλέλια Αρμπηλιά / Catering: Λίλα Ταμπάκη Μετάφραση-Υποτιτλισμός: Βιολέττα Ζέφκη, Ροζάννα Βαλασιάδη / Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημήτρης Σινόπουλος, Στέφανος Κοσμίδης
Η ταινία
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ενός γιορτινού δείπνου, η Ελπίδα, απαντάει σε μια τηλεφωνική έρευνα για τις διακοπές των Αθηναίων. Παρασυρμένη από την συζήτηση, θα οδηγηθεί στην αποκάλυψη, ενός καλά κρυμμένου μυστικού.
Ο σκηνοθέτης
Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1983. Είναι σκηνοθέτης, animator και video artist. Τα τελευταία δέκα χρόνια, εργάζεται στο δημιουργικό τμήμα της Nova, ως Σκηνοθέτης Trailer. Παράλληλα, δημιουργεί τα δικά του ντοκιμαντέρ, θεατρικά trailer, video clip και συμμετέχει σε ταινίες μικρού μήκους. Η πρώτη του προσωπική μικρού μήκους ταινία, «Same life Different Day» (2016), έκανε Πρεμιέρα το 2016 στο «9o Animasyros» και φινάλε στις «23ες Νύχτες Πρεμιέρας» το 2017, ανοίγοντας το Διαγωνιστικό τμήμα του Αθηναϊκού φεστιβάλ. Παράλληλα «ταξίδεψε» σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ, όπου απέσπασε κι ένα βραβείο σεναρίου.
4 ερωτήσεις για το «Παρεμπιπτόντως»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Η αλήθεια είναι, πως είχα δύο δικά μου σενάρια την συγκεκριμένη περίοδο έτοιμα, αλλά δεν είχα σκοπό να γυρίσω άμεσα κάποιο από τα δύο. Στις διακοπές του Πάσχα, διάβασα το σενάριο που μου έστειλε ο Δημήτρης Σινόπουλος και με κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση. Είναι μια ιστορία τόσο αληθινή και δυνατή, που ένιωσα πως έπρεπε να την αφηγηθώ μέσα από τον φακό! Ενθουσιάστηκα τόσο, που επικοινώνησα αμέσως μαζί του για να δούμε πως θα προχωρήσουμε, ώστε να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν και γιατί όχι, να προλάβουμε και το deadline για την συμμετοχή της ταινίας στην Δράμα.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Είναι μια ταινία που μπορεί να οικειοποιηθεί ο καθένας. Οι οικογενειακές γιορτές, λίγο-πολύ, είναι παντού ίδιες. Όλα τα φώτα το σπιτιού αναμμένα και την μητέρα της οικογένειας να ετοιμάζει το τραπέζι. Αυτή η ατμόσφαιρα βάζει...Διαβάστε περισσότερα>>