Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Live» του Βασίλη Σταυρόπουλου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Σταυρόπουλος / Σενάριο-Παραγωγή: Δημήτρης Κατσιμίρης / Ηθοποιοί: Χρήστος Μπέλλος, Έλλη Κριαρά, Θεόδωρος Μπουτσιούκος, Πάνος Κατσιμπέρης, Γιώργος Σμυρνής, Δημήτρης Κατσιμίρης / Σκηνογραφία: Γενοβέφα Ζάγγα
Η ταινία
Παιδιά κάτι απίστευτο συμβαίνει. Ένας άνθρωπος αυτοκτονεί. Να δείτε!
Ο σκηνοθέτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το ‘11 που ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την κινηματογράφηση, έχει εργαστεί ως Δ. Φωτογραφίας, οπερατέρ και μοντέρ σε διάφορες βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μουσικά βίντεο, διαφημιστικά και τηλεοπτικές παραγωγές. Το «Live» είναι η πρώτη του ταινία.
4 ερωτήσεις για το «Live»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Tο «Live» μιλάει για την απάθεια του ανθρώπου που οδεύει σε πλήρη απαξίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων με τη συμβολή της τεχνολογίας, των κινητών. Χρησιμοποιώ τη λέξη «κινητό» ως ουσιαστικό πλέον, καθώς το «τηλέφωνο» έχασε την ουσία του για να υποστηρίξει επιθετικό προσδιορισμό δίπλα του. Ένα τέτοιο λοιπόν, ένιωσα πως θα ήταν και το πιο έγκυρο μέσο κινηματογράφισης αυτής της ιστορίας.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Μια φιλόδοξη προσπάθεια να πεις μια ιστορία σε...Διαβάστε περισσότερα>>