Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Muffin» του Ντάνιελ Μπόλντα | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία: Daniel Bolda / Σενάριο: Μαριλένα Καραμολέγκου, Daniel Bolda / Ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Σοφία Κόκκαλη, Κώστας Λάσκος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Κατερίνα Λυπηρίδου / Παραγωγός: Ματίνα Κωνσταντινίδου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Γεωργίου / Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς / Μουσική: The Boy / Ηχος: Νίκος Μπουγιούκος / Σχεδιασμός Ηχου: Αρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος/ Σκηνικά: Αλίκη Κούβακα / Παραγωγή: Foss Productions, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Η ταινία
Πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα για μια νέα, φανταχτερή ζωή, ένας άνθρωπος σταματάει το αυτοκίνητό του στη μέση του πουθενά και αναγκάζει τον πατέρα του να βγει από το αυτοκίνητο, αφήνοντάς τον μόνο του στο δάσος. Όντας στοιχειωμένος από τις τύψεις του, προσπαθεί στη συνέχεια να ακυρώσει τη συμφωνία και να φέρει πίσω τον πατέρα του.
Ο σκηνοθέτης
Ο Ντάνιελ Μπόλντα σπούδασε σινεμά στη Δανία και στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλου μήκους ταινίες. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως σκηνοθέτης στη διαφήμιση. Το «Muffin» είναι η πρώτη του μικρού μήκους ταινία.
4 ερωτήσεις για το «Muffin»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Γιατί τώρα (τότε) βρέθηκαν τα χρήματα για να γυριστεί η ταινία.
Είναι μία ταινία για τις επιλογές και τις προτεραιότητες του καθενός, μία αλληγορία που ο καθένας μπορεί να την μεταφράσει όπως θέλει για τον εαυτό του. Μου άρεσε η ντουμίλα, αλλά και το χαλαρό, χλευαστικό κομμάτι της ιστορίας που δεν παίρνει...Διαβάστε περισσότερα>>