Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Natron» των Άρη Απαρτιάν και Σοφίας Αβραμίδου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία, Σενάριο, Κινούμενο Σχέδιο, Μοντάζ, Φωνές: Άρης Απαρτιάν, Σοφία Αβραμίδου / Σχεδιασμός Ήχου, Μίξη, Μουσική: Γιώργος Ρ. Γαϊτάνος / Επιμελήτρια Καθηγήτρια: Ελένη Μούρη
Η ταινία
Η ταινία «Natron» βασίζεται στην πραγματική ιστορία της λίμνης Νάτρον (Τανζανία), η οποία απειλείται από τη σύγχρονη βιομηχανία, και πιο συγκεκριμένα από την εξόρυξη ανθρακικού νατρίου, υλικού που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα καθαριστικά, και υλικού που παράλληλα αποτελεί βασικό κρίκο για το οικοσύστημα της λίμνης και τους κατοίκους της (lesser flamingo).
Στον φανταστικό μας κόσμο, τα φλαμίνγκο έχουν υποδουλωθεί από τον άνθρωπο με σκοπό να συλλέγουν το τοξικό, γι’ αυτόν, ανθρακικό νάτριο. Όταν η φύση δεν μπορεί να αντέξει άλλο, έρχεται η σειρά μερικών φλαμίνγκο-επαναστατών να πάρουν την κατάσταση στα.. φτερά τους και να επαναφέρουν την ισορροπία.
Οι σκηνοθέτες
Ο Άρης Απαρτιάν γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Υμηττού, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ασχολείται με το σκίτσο από μικρή ηλικία και το 2011 σπούδασε στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο τμήμα Γραφιστικής, όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το 2D animation. Παρακολουθεί στενά το χώρο του κινουμένου σχεδίου, ενώ η «Natron» αποτελεί την πρώτη του ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.
Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε το 1993 στη Μόσχα και μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική στο Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας, όπου ήρθε σε επαφή με την εικονογράφηση και το κινούμενο σχέδιο. Τα τελευταία χρόνια, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διεξαγωγή εργαστηρίων stop motion και κινουμένου σχεδίου για παιδιά, την εικονογράφηση προσωπικών και μη έργων, τη γραφιστική και τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Η ταινία «Natron» είναι η πρώτη της προσπάθεια να «ζωντανέψει» τα σχέδια και τις ιστορίες της με την τεχνική του κινουμένου σχεδίου.
4 ερωτήσεις για το «Natron»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Η «Natron» είναι η πτυχιακή μας εργασία. Η απόφασή μας να ασχοληθούμε με την τεχνική του δισδιάστατου κινουμένου σχεδίου, σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντολογικές μας ανησυχίες, μας οδήγησαν στη σύλληψη αυτής της ιστορίας. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να υπενθυμίσουμε στους θεατές ότι, αργά ή γρήγορα, η φύση θα επαναφέρει την ισορροπία.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;
Ως μια ταινία φαντασίας στην οποία παρουσιάζεται..Διαβάστε περισσότερα>>