Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Το Τηλεφώνημα» του Ανδρέα Μαριανού | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μαριανός / Ηθοποιοί: Αγάπη Μανουρά, Αλεξία Στουραίτη, Γιώργος Δέδε, Σπύρος Ξένος / Κινηματογράφιση-Μοντάζ: Κώστας Σταμούλης G.S.C. / Ήχος: Πέτρος Σμυρλής / Σχεδιασμός και Μίξη Ήχου: Βαγγέλης Φάμπας / Μουσική: USURUM / Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελος Τζώρτζης / Βοηθός στην Κάμερα: Καλλιόπη Περδίκα / Βοηθός στην Παράγωγη και στον Ήχο: Λίνα Φοντάρα / Βοηθός στην Παράγωγη: Νώντας Πατσάκας / Ηλεκτρολόγος: Σπύρος Αγγελόπουλος / Παραγωγή: CINESTAM - R. A. P. (Refene Amigos Productions)
Η ταινία
Αν δε μπορείς να πληρώσεις, έχει τίμημα κι αυτό... Μη ρωτάς «πως συνέβη». Αφήσαμε κι έγινε...
Ο σκηνοθέτης
Σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο. Εργάζεται σε διάφορες ειδικότητες στον κινηματογράφο και σαν ηθοποιός. Eχει εκδώσει δυο μυθιστορήματα, που έκαναν δεύτερη έκδοση (ο Νέος Θεός - 2010, 2018 - και Αγνώστου μητρός 2012, 2014). Διετέλεσε μέλος του «Θεάτρου των Καιρών» της Ε. Βασιλικιώτη, του θιάσου «Σελάνα» της Β. Δούκα, του «Τραίνου στο Ρουφ» της Τ. Λυγαρη και της ομάδας «Όχι Παίζουμε». Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Ντούμπλαρε με τη φωνή του αρκετές ταινίες με σημαντικότερη τις «Κρυστάλλινες Νύχτες» της Τ. Μαρκετάκη και τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Et En Arcadia Ego» του Αλ. Παπαηλιού και το «Περάσματα στον Παράδεισο» του Γ. Λάμπρου. Σκηνοθέτησε 1 μεγάλου μήκους ταινία φιξιόν, 1 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ , 11 ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικά επεισόδια της σειράς «Εσύ Αποφασίζεις», ντοκιμαντέρ, 26 εκπομπές «Άξιον Εστί» του Β. Βασιλικού, επεισόδια της σειράς «Εις αύριον τα σπουδαία» - ΝΕΤ και πάνω από 150 βιντεοκλίπ με γνωστούς καλλιτέχνες. Ήταν βοηθός του Μ. Μανουσάκη στο «Ουζερί Τσιτσάνης».
Φιλμογραφία
1983 Σύγχρονο (κρατική διάκριση ποιότητας) 
1989 Παραλυσία (κρατικη διακριση ποιοτητας 4 βραβεια φεστιβαλ Eurofantastico 90) 
1991 Σκότος (κρατικη διακριση ποιοτητας) 
1992 Παρέα των Λούστρων (κρατικη διακριση ποιοτητας) 
1997 Πείνα (Διακριση ΕΕΣ στο Φ. Δραμας) 
1998 Κι Αν Είναι Αλήθεια; (Διαγωνιστικο Φ.Δραμας) 
1999 Δέκατη Μούσα (Φεστ.Φανταστικου Κινηματογραφου) 
2009 Cantando En Barcelona (Διαγωνιστικό Φ. Δράμας) 
2010 Canta Venezia 
2012 Διαβόλου Κάλτσα (Νύχτες Πρεμιέρας) 
2012 Ροντ Ντάντλεϋ, ενας Αυστραλος δημιουργει στη Λομβαρδια (Νύχτες Πρεμιέρας) 
2012 DocFest Χαλκίδα (Βραβειο Μουσικης για μεγαλου μηκους ταινια) 
2015 Ειμαρμένη (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015) 
2018 Το Τηλεφώνημα (Διαγωνιστικό Φ. Δράμας)
4 ερωτήσεις για το «Τηλεφώνημα»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Διπλά μας οι άνθρωποι πεθαίνουν, η ιστορία διαστρέφεται με τους πιο άθλιους τρόπους, η εξαπλωμένη μόδα της πληροφόρησης, μας μπερδεύει ηθελημένα. Μόνο τώρα, που ο Ελληνισμός, ως ιδέα, οφείλει να παγκοσμιοποιηθεί καθ' υπόδειξιν, θα μπορούσα να παρουσιάσω αυτή την αλληγορία, που αποτελεί συνέχεια του...Διαβάστε περισσότερα>>