Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Sunday 11.00 - 12.00» του Στέλιου Κουκουβιτάκη | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Κουκουβιτάκης / Ηθοποιοί: Δανάη Επιθυμιάδη, Λευτέρης Βασιλάκης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Χρυσαφάκης / Μοντάζ: Παναγιώτης Δεληνικόλας / Casting: Μάκης Γαζής / Σκηνικά & Κοστούμια: Μαριάννα Ζαχαριάδου / Σχεδιασμός Ήχου: Παναγιώτης Δεληνικόλας / Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου / Colour Grading: Αγγελος Μάντζιος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αννα-Μαρία Λύρη / Παραγωγός: Στέλιος Κουκουβιτάκης / Παραγωγή: CINEFOSS σε συμπαραγωγή με τις WONDERSPOT MEDIA και SPORKSTUDIO
Η ταινία
Ένα νεαρό ζευγάρι επιστρέφει από βραδινή βόλτα. Σε ένα δρομάκι δέχονται επίθεση. Το πώς θα αντιδράσουν, θα καθορίσει τη ζωή τους. Μια ταινία για τα διλήμματα, τις αποφάσεις και το κόστος των επιλογών.
Ο σκηνοθέτης
Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Αθήνα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στο Λονδίνο και την Αθήνα ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, script editor και παραγωγός. Ως σεναριογράφος έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και παραγωγούς στην Ελλάδα. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.
4 ερωτήσεις για το «Sunday 11.00 - 12.00»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Την ΚΥΡΙΑΚΗ την εμπνεύστηκα από ένα πραγματικό προσωπικό περιστατικό, συνήθως έτσι συμβαίνει με όλα μου τα σενάρια – μόνο μια ιδέα που μένει στις σκέψεις μου και με «βασανίζει» αξίζει τον κόπο και το χρόνο να ειπωθεί, αυτό είναι το δικό μου φίλτρο. Από κει και πέρα, δούλεψα πολύ την ιστορία η οποία άλλαξε αρκετά μέχρι να φτάσει στην τελική της μορφή. Το «τώρα» όταν κάνεις σινεμά είναι πάντα σχετικό και εξαρτάται από πολλούς δημιουργικούς και οικονομοτεχνικούς παράγοντες.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Η ταινία μιλάει για το τίμημα των επιλογών – πώς οι αποφάσεις, οι δράσεις και οι αντιδράσεις μας καθορίζουν τη ζωή μας. Ειδικά στη συγκεκριμένη ταινία, η ιστορία και...Διαβάστε περισσότερα>>