Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Η Γυναίκα στο Δωμάτιο» του Ρωμανού Παπαϊωάννου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ρωμανός Παπαϊωάννου / Ηθοποιοί: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερση Μαλικένζου, Τσιμάρας Τζανάτος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φανούριος Καζάκης / Μοντάζ: Μιλτιάδης Χρηστίδης / Σκηνογραφος-Ενδυματολόγος: Λία Αντωνέλλη, Ειρήνη Μπιρμπίλη / Μακιγιάζ: Μαρία Χατζηιωάννου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέφανος Γκέκας / Οπερατέρ: Άννα Πατρικίου / Κλακέτα: Μαρία Έλενα Μητροδημα / Ηλεκτρολόγος: Αλκης Παπαδόπουλος / Βοηθοί Παραγωγής: Βασίλης Μιχαλαριας, Μαριτίνα Δρακόπουλου, Μιχάλης Μαθιουδακης / Vfx: Ιωνας Κατρακάζος / Παραγωγή: Walking Distance productions-Ρωμανός Παπαϊωάννου
Η ταινία
Ένας άντρας έρχεται αντιμέτωπος με τους δαίμονες του όταν πρέπει να πάρει την απόφαση να κάνει ευθανασία στην μητέρα του.
Ο σκηνοθέτης (σε πρώτο πρόσωπο)
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1995, φοίτησα στο New York College αφού πέρασα ένα φεγγάρι από το Paul Valery του Μονπελιέ. Συμμαθητές μου από το δημοτικό θυμούνται ακόμα πως τους έπρηζα ότι θέλω να κάνω ταινίες. Εχω κουβαλήσει εξοπλισμό σε δύο χώρες και έχω φέρει καφέδες σε πολλούς διάσημους ηθοποιούς ως βοηθός παραγωγής σε άλλες ταινίες μικρού μήκους το οποίο είναι και το highlight της ζωής μου αν εξαιρέσουμε ένα διαγωνισμό του Disney Club που κέρδισα μικρός.
4 ερωτήσεις για την «Γυναίκα στο Δωμάτιο»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Από καιρό μου είχε μπει η ιδέα να μεταφέρω ένα διήγημα του Στίβεν Κινγκ ο οποίος παραχωρεί τα δικαιώματα για μερικές ιστορίες του έναντι ενός δολαρίου σε φοιτητές και νέους σκηνοθέτες. Εγραφα ένα σενάριο για την πτυχιακή μου το οποίο δεν πήγαινε πουθενά έτσι αποφάσισα να το αφήσω και να ασχοληθώ με αυτή την ιστορία και πώς μπορώ να την αποδώσω. Πρώτη φορά τη διάβασα πριν από δύο καλοκαίρια στην συλλογή «Night Shift» που έκλεψα από το φίλο μου Βασίλη.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;
Χειρότερη από το «Shining», καλύτερη από το «Children of the Corn 2» στα σίγουρα!
Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;
Είναι τέλειο να κάνεις σινεμά γενικώς! Αρχικά θα σου φανεί βουνό αλλά όσο πηγαίνεις τη διαδικασία παρακάτω και τολμάς να το φτάσεις έως στο τέλος του σε γεμίζει με απίστευτη ικανοποίηση. Δεν πρέπει να διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια αλλά σημαντικό είναι να έχεις δουλέψει σε γυρίσματα πριν κάνεις την ταινία σου για να ξέρεις πως...Διαβάστε περισσότερα>>