Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Προβολών Χειμώνα 2009-2010

Τα εικοστά γενέθλια της Κινηματογραφικής Λέσχης συνεχίζονται και αυτή, τη χειμερινή σαιζόν, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της παγκόσμιας πρόσφατης δημιουργίας, αλλά και κάποια αφιερώματα σε διαχρονικά θέματα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Βραδιάς Λέσχης».
Φέτος λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την εξέχουσα φυσιογνωμία του κωμικού αλλά και ανθρώπου, Θανάση Βέγγου, θα εστιάσουμε στο ιστορικό και πολιτικό σκηνικό του Ισπανικού Εμφυλίου με σχολιαστές από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, θα διερευνήσουμε τη σχέση της μουσικής με τον κινηματογράφο, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε το θέμα της ομαλής επανένταξης των πρώην φυλακισμένων στην κοινωνία, θα συζητήσουμε για τη θέση της γυναίκας ιστορικά αλλά και σήμερα, ενώ επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με δουλειές νέων σκηνοθετών και να μάθουμε από αυτούς.
Τέλος, δεν ξεχνάμε τους μικρούς μας φίλους που και πάλι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Σας περιμένουμε και αυτό το χειμώνα λοιπόν στον όμορφο και οικείο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Πετρούπολης.


Η κινηματογραφική Λέσχη είναι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες και συμμετοχές.
Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης:
Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου - τηλ. 2105023463
Τηλ. επικοινωνίας (πρωινές ώρες): 2132024475
Blog: http://cinelesxidp.blogspot.com
E-mail: cinelesxidp@gmail.com

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 6€, Μαθητικό-φοιτητικό: 4€, παιδικό: 2€




ΣΑΒΒΑΤΟ 26/12 ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12
18.00 - 20.00 (μεταγλωττισμένο) – 22.00 (με υπότιτλους)


Up / Ψηλά στον Ουρανό
Kινούμενα σχέδια 2009 ( Εγχρ.) Διάρκεια : 95΄ K
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Pete Docter με τις φωνές των : Edward Asner, Christopher Plummer, Bob Peterson / Κώστα Βουτσά, Γιώργου Καπουτζίδη και Γιώργου Κωνσταντίνου (ελληνική μεταγλώττιση)
Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του και να περιπλανηθεί στον κόσμο. Έτσι δένει στο σπίτι του χιλιάδες μπαλόνια, αλλά καθώς πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής, ανακαλύπτει ότι μαζί του βρίσκεται ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης.
Μια έξυπνη περιπέτεια γεμάτη γέλιο, δράση και συναίσθημα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1 ΚΥΡΙΑΚΗ 3/1
18.00 (μεταγλωττισμένο) - 20.00 (με υπότιτλους)

Ο Μπάρι και οι Ντισκοσκώληκες /Sunshine Barry & The Disco Worms

Κινούμενα σχέδια 2008(Εγχρ) Διάρκεια: 79’ Κ
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Thomas Borch Nielsen, με τις φωνές των : Peter Frödi, Trine Dyrholm , Lars Hjortshøj ,Troels Lyby / Δημήτρη Δημόπουλου, Πέτρου Σπυρόπουλου (ελληνική μεταγγλώτιση)
Ο Μπάρι, ένα σκουλήκι που δουλεύει σε εργοστάσιο λιπασμάτων, ζει μονότονα στα σκοτεινά. Ωστόσο, μια μέρα όλα αλλάζουν καθώς αποφασίζει να γίνει τραγουδιστής στο μεγαλύτερο συγκρότημα ντίσκο στον κόσμο, που θα ονομάζεται “Ο Μπάρι και οι Ντισκο-σκώληκες”!
Διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων, με ωραία μηνύματα και πολλή μουσική από τους Village People και άλλους.

22.00
Ιnglourious Βasterds/ Άδωξοι Μπάσταρδη
Περιπέτεια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια (153΄) Κ13
Αμερικάνικη - Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο με τους: Brad Pitt, Diane Kruger, Melanie Laurent, Christoph Waltz, Daniel Bruhl.
Στη Γαλλία του Β' Παγκοσμίου πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της οικογένειάς της από τους Ναζί. Δραπετεύει στο Παρίσι, όπου με νέα ταυτότητα γίνεται ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου. Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, εισβάλλει στη Γαλλία σκοτώνοντας και βασανίζοντας Γερμανούς και καταστρώνει σχέδια με σκοπό την εξόντωση του Χίτλερ.
Μια έξαλλη "ταραντινική" ταινία, με γρήγορους ρυθμούς κι έντονη σκηνοθεσία, ριμέικ του ιταλικού σπαγκέτι γουέστερν "Σαμποτέρ χωρίς δόξα", του Ένζο Καστελάρι (1978).

Το Σάββατο 2/1 στις 20.00 δε θα γίνει η προβολή του «Μπάρι και οι Ντισκοσκώληκες». Στη θέση του θα προβληθεί για πρώτη φορά σε μια ειδική πρεμιέρα η ταινία του νέου δημιουργού Γιάννη Τζουβελέκη με τίτλο «Καθ’ Ομοίωσιν»

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1
20.00

Καθ’ Ομοίωσιν
Σινεφίλ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια 132’
Ελληνική ταινία του Γιάννη Τζουβελέκη
Ο Απόστολος Παρασκευάτος είναι ένας άνθρωπος που ζει στη μετριότητα, μια ζωή που αναγκάζονται να μοιραστούν μαζί του τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Όταν η πίεση από την κοπέλα του και τον καλύτερό του φίλο τον οδηγούν στο να βρει μια δουλειά σαν αποθηκάριος, ο Απόστολος γίνεται μάρτυρας μιας διακίνησης ναρκωτικών. Αναζητώντας τη βοήθεια της Αστυνομίας, μπλέκει σε μια υπόθεση η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την καθημερινότητά του, αλλά και όσα πίστευε μέχρι τώρα για τον κόσμο και τη Ζωή.


ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1
20.00 - 22.00

Ψυχή Βαθιά

Ιστορική 2009 (Έγχρ) Διάρκεια: 142' Κ17
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη με τους: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Γιώργο Αγγέλκο, Xρήστο Καρτέρη και Θανάση Βέγγο.
Δυο αδέρφια, ο 17χρονος Ανέστης και ο 14χρονος Βλάσης, πολεμούν στα αντίπαλα στρατόπεδα του Εθνικού και του Δημοκρατικού στρατού αντίστοιχα, το 1949, τρίτη χρονιά του Εμφυλίου. Ο πατέρας τους νεκρός από νάρκη κι η μάνα τους σε στρατόπεδο αμάχων. Η σχέση τους καθορίζεται από την πολιτική τους ένταξη και οι ιστορίες τους μπλέκονται με τη μοίρα ενός έθνους.
Ένας σκηνοθέτης προσωπικών ιστοριών αλλά και μεγάλων παραγωγών, συνδυάζει το προσωπικό με το πολιτικό στοιχείο, καταθέτοντας την άποψή του για το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός της χώρας, τον 20ο αιώνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1 - Βραδιά Λέσχης
20.00
Αφιέρωμα: «Θανάσης Βέγγος – Κωμικός και Άνθρωπος»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας άνθρωπος Παντός Καιρού» παρουσία του δημιουργού του, Γιάννη Σολδάτου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1
20.00 - 22.00


Ραγισμένες Αγκαλιές / Los Abrazos Rotos
Δραματική 2009(Εγχρ) Διάρκεια: 125' Κ13
Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Pedro Almodóvar με τους : Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo
Ένας διάσημος σκηνοθέτης πέφτει θύμα ενός μοιραίου αυτοκινητικού δυστυχήματος στο οποίο χάνει την όρασή του αλλά και τη γυναίκα της ζωής του. Ένα βράδυ δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ξεκινάει να αφηγείται την οδυνηρή αυτή ιστορία.
Μια ιστορία συγκινητική και τραγική για το σινεμά ,το ψέμα, τη νοσταλγία και τον έρωτα, με μια λαμπερή Πενέλοπε Κρουζ στο επίκεντρο.


ΚΥΡΙΑΚΗ 24/1
20.00 - 22.00

Αντίχριστος /Αntichrist

Θρίλερ 2009 (Έγχρ., Ασπρ.) Διάρκεια 104' Α
Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία Λαρς Φον Τρίερ με τους Σαρλότ Γκενσμπούργκ και Γουίλιαμ Ντεφόε
Ένα ζευγάρι χάνει το παιδί του και ο ψυχοθεραπευτής άντρας μεταφέρει τη σύζυγό του στην εξοχή για να τη θεραπεύσει από την κατάθλιψη. Η φύση όμως δεν ηρεμεί, αλλά αντίθετα εξαγριώνει το ζευγάρι που στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλο.
Η ταινία που δίχασε τις Κάννες είναι γυρισμένη από τον πιο αμφιλεγόμενο σκηνοθέτη των τελευταίων χρόνων που δικαιώνει την φήμη του με μια ταινία με σκληρές σκηνές βίας και σεξ.
Βραβείο Ερμηνείας στη Σαρλότ Γκενσμπούργκ αλλά και Αντιβραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής για τον "μισογυνισμό" της ταινίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1 - Βραδιά Λέσχης
20.00
Αφιέρωμα: «Ισπανικός Εμφύλιος»

Προβολή της ταινίας «Libertarias / Ελευθεριακές», παρουσία των ομιλητών Επαμεινώνδα Σκυφτούλη και Σάββα Μιχαήλ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1 ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1
20.00 - 22.00
Ακαδημία Πλάτωνος

Κωμωδία 2009 (Εγχρ) Διάρκεια : 103' K
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου με τους : Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστάς Κοτζίνε, Τιτίκα Σαρινγκούλη, Γιώργο Σουξέ, Κωνσταντίνο Κορωναίο.
O Σταύρος, ένας ξενοφοβικός σαραντάρης ψιλικατζής στην Ακαδημία Πλάτωνος, ανακαλύπτει ότι έχει αλβανικές ρίζες . Ξαφνικά , οι φίλοι του αρχίζουν να τον κοιτούν με μισό μάτι και ο ίδιος ο Σταύρος μοιάζει να μην είναι σίγουρος για τίποτα στη ζωή του.
Μια ξεκαρδιστική , ρεαλιστική , σκληρή και τρυφερή ελληνική κωμωδία , με αριστουργηματική ερμηνεία του Καφετζόπουλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2
20.00 - 22.00


Έτσι Πήραμε το Γούντστοκ/ Taking Woodstock
Κομεντί 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια 120' Κ17
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι με τους Ντιμίτρι Μάρτιν, Ιμέλντα Στόντον και Χένρι Γκούντμαν
Το καλοκαίρι, ο νεαρός Έλιοτ Τίμπερ δέχεται λόγω των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειάς του να νοικιάσει το μοτέλ τους στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ του Γούντστοκ χωρίς να γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή του η απόφαση σε μια ολόκληρη γενιά νέων.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κινέζος σκηνοθέτης Ανγκ Λι γυρίζει μια ταινία για τα παρασκήνια της σημαντικότερης συναυλίας όλων των εποχών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 - Βραδιά Λέσχης
20.00
Αφιέρωμα: «Μουσική στον Κινηματογράφο»

Προβολή της ταινίας «24h Party People», παρουσία του μουσικού Δημήτρη Ιωάννου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2
20.00
Το φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει…

Προβολή των βραβευμένων μικρού μήκους ταινιών από το Φεστιβάλ της Δράμας 2009.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 20/2 ΚΥΡΙΑΚΗ 21/2
20.00 - 22.00

Κυνόδοντας
Σινεφίλ 2009 (Εγχρ) Διάρκεια: 96’ Κ17
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου με τους: Χρήστο Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου
Μια πενταμελής οικογένεια ζει απομονωμένα σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Τα παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ από το σπίτι και μεγαλώνουν αυστηρά ελεγχόμενα από τους γονείς, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα.
Μια μοναδική και αξιοπερίεργη αλληγορία για την κοινωνία που απέσπασε στις Κάννες το «Βραβείο Νεότητας» και το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» . Πρωτότυπη, σκληρή και δημιουργικά άρτια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2 - Βραδιά Λέσχης
20.00
Αφιέρωμα: «Κοινωνική Επανένταξη των πρώην Φυλακισμένων»

Προβολή της ταινίας «Ο Βασιλιάς», παρουσία μελών της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Φυλακισμένων».
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2 ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2
20.00 - 22.00
Λευκή Κορδέλα/ Le Ruban Blanc

Κοινωνική 2009 (Ασπρ.) Διάρκεια: 144' Κ15
Γερμανία - Αυστρία - Γαλλία - Ιταλία, σε σκηνοθεσία Michael HANEKE με τους: Ulrich Tukur, Susanne Lotar, Christian Friedel, κ.ά.
Η δράση εκτυλίσσεται σ' ένα προτεσταντικό χωριό της Β. Γερμανίας, στα 1913. Μια σειρά περίεργων ατυχημάτων, συνταράσσουν τη μικρή, κλειστή κοινωνία του χωριού και βάζουν σε δοκιμασία τους κατοίκους της. Μια ταινία πάνω στην παρακμή ενός κόσμου, καθώς μέσα από τα σπάργανά του και κάτω από το μανδύα του ειδυλλιακού, ξεπηδάει η ωμή φασιστική βία.
Η ταινία απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα, το βραβείο FIPRESCI και το Οικουμενικό βραβείο στις Κάννες για ένα από τα, ομολογουμένως, πιο σπουδαία έργα του 21ου αιώνα, από έναν πολυβραβευμένο σκηνοθέτη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3 ΚΥΡΙΑΚΗ 7/3
20.00 - 22.00
Νέα Σελήνη/ New moon

Περιπέτεια φαντασίας 2009 (Εγχρ) Διάρκεια 130’: K13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Chris Weitz με τους : Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch
Η 18χρονη Μπέλα, όταν ο αγαπημένος της και βρυκόλακας Έντουαρντ αναγκάζεται να απομακρυνθεί από τη ζωή της για πάντα, για να ξεπεράσει τη θλίψη της συνάπτει φιλία με τον ακαταμάχητο Τζέικομπ Μπλακ, και βρίσκεται μπλεγμένη στην αιώνια διαμάχη λυκανθρώπων και βρυκολάκων.
H πολυαναμενόμενη συνέχεια της Twilight saga είναι μια χορταστική αισθηματική περιπέτεια, που δε θα απογοητεύσει τους θαυμαστές της. Εκπληκτικό σάουντρακ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3 - Βραδιά Λέσχης
20.00
Αφιέρωμα: «Η θέση της Γυναίκας – οι Γυναίκες στην Αντίσταση»

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, προβολή της ταινίας «Τα πουλιά στο Βάλτο», παρουσία της σκηνοθέτριας, Αλίντας Δημητρίου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/3
20.00 - 22.00
Το Κορίτσι με το Τατουάζ (Män som hatar kvinnor)

Θρίλερ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια 152' Κ17
Σουηδική ταινία σε σκηνοθεσία Νιλς Άρντεν Όπλεβ με τους Νούμι Ραπάς και Μάικλ Νίκβιστ
Ένας μεσόκοπος δημοσιογράφος αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός μεγαλοεπιχειρηματία να βρει την ανιψιά του που εξαφανίστηκε σε ηλικία 16 χρονών σαράντα χρόνια πριν. Θα γνωρίσει τυχαία μια νεαρή χάκερ με ταραγμένη εφηβεία που θα τον βοηθήσει στην αναζήτησή του.
Θρίλερ βασισμένο στο πρώτο μέρος της μπεστ σέλερ "Τριλογίας της Χιλιετίας" που δημοσιεύτηκε μετά τον πρόωρο θάνατο του Σουηδού συγγραφέα της, Στίεγκ Λάρσον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3 ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3
20.00
Αφιέρωμα: «Νέοι Δημιουργοί»

Προβολή ελληνικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, παρουσία των πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών τους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού