Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πρόγραμμα Θερινού 2010

Το πέρασμα στον 21ο χρόνο λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης γίνεται πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών στον όμορφο, ανακαινισμένο χώρο του δημοτικού θερινού κινηματογράφου της Πετρούπολης.
Η αυλαία ανοίγει στις 28 Μαΐου με μια γιορτινή μουσική βραδιά σε καλοκαιρινούς reggae ρυθμούς από το συγκρότημα Kilimanjaro καθώς και ελληνικές ροκ πινελιές από τους «Εύθυμος Θρήνος».
Στη συνέχεια, για μια ακόμα φορά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις πιο αξιόλογες και πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς. Η παλέτα είναι πλούσια, έτοιμη να γράψει με τα πιο ωραία χρώματα πάνω στο διάπλατο λευκό πανί.
Ταινίες με έντονα συναισθήματα και καθημερινές συμφορές, ταινίες δράσης, τρόμου αλλά και κωμωδίες, ταινίες για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, ντοκιμαντέρ, από διαφορετικές χώρες προέλευσης, θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας στο γνωστό βραδινό ραντεβού, λίγο χαμηλότερα από το νυχτερινό ουρανό.
Σας περιμένουμε κι αυτό το καλοκαίρι για ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι!

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης

-------------------------------------
Δημοτικός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις:
25ης Μαρτίου 168, τηλ: 2105012391

Χρήσιμες πληροφορίες:
Οι τιμές εισιτηρίου έχουν ως εξής:
Κανονικό 6€, Μαθητικό-φοιτητικό: 4€.

Κάθε προβολή πραγματοποιείται όταν το κοινό είναι από 5 άτομα και πάνω.

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβάλλονται την Παρασκευή με υπότιτλους ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, μεταγλωττισμένες.

Οι προβολές γίνονται στις 21.00 και στις 23.00, ενώ από αρχές Σεπτέμβρη μεταφέρονται στις 20.30 και στις 22.30.

Στις περιπτώσεις των παιδικών ταινιών που παίζονται πρώτη προβολή, στη δεύτερη παίζεται διαφορετική ταινία που απευθύνεται σε ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Κινηματογράφο, ή να επικοινωνείτε με τη Λέσχη.




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5
20.30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Kilimanjaro (reggae) και τους «Εύθυμος Θρήνος» (ελληνικό ροκ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5 ΚΥΡΙΑΚΗ 30/5
21.00 & 23.00
CORALINE, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ / CORALINE
Κινούμενα σχέδια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Henry Selick, με τις φωνές των: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Jennifer Saunders, Dawn French, Keith David, John Hodgman, Ian McShane, Robert Bailey Jr.
H μικρή Coraline, έχοντας μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι στην εξοχή, νιώθει ότι βρίσκεται μακριά από τους φίλους της και ότι την παραμελούν οι πολυάσχολοι γονείς της. Κάποια μέρα ανακαλύπτει μια πόρτα που οδηγεί σ' έναν άλλο κόσμο, όπου εκεί η καθημερινότητά της είναι συναρπαστική, αλλά το τίμημα της παραμονής της μεγάλο.
Χιούμορ, αγωνία, τρυφερότητα, ποιητική ατμόσφαιρα, αλλά και έντονα gothic στοιχεία συνθέτουν ένα εξαιρετικό stop animation παραμύθι, με θέμα την ενηλικίωση σαν ένα συναρπαστικό, αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό ταξίδι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/5 ΤΡΙΤΗ 1/6
21.00 & 23.00
Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ / LE HERISSON
Κομεντί 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' K
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Mona Achache, με τους: Josiane Balasko, Garance Le Guillermic, Togo Igawa, Anne Brochet
Η 11χρονη Paloma, έχοντας βαρεθεί τη δίχως ενδιαφέρον ζωή της, αποφασίζει να αυτοκτονήσει στα επόμενα γενέθλιά της. Μέχρι τότε αποφασίζει να καταγράψει με μια κάμερα την καθημερινότητά της σε μια αριστοκρατική παριζιάνικη πολυκατοικία.
Το best seller ˝Η κομψότητα του σκατζόχοιρου˝ της Muriel Barbery ζωντανεύει κινηματογραφικά χάρη σε τρεις συγκλονιστικές ερμηνίες, με συγκινητικότερη αυτήν της ˝παραιτημένης˝ Josiane Balasko.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6 ΠΕΜΠΤΗ 3/6
21.00 & 23.00
COCO CHANNEL & IGOR STRAVINSKY
Δραματική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 119' Κ-13
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Jan Kounen, με τους: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Yelena Morozova, Grigori Manukov
Παρίσι, 1920 – Η σχεδιάστρια μόδας Coco Channel συναντά τον εμιγκρέ μουσικοσυνθέτη Igor Stravinsky κι αποφασίζει να τον βοηθήσει οικονομικά. Τον φιλοξενεί, μαζί με την οικογένειά του, στη βίλα της και γοητεύεται από τον κλειστό, αλλά παθιασμένο για τη μουσική χαρακτήρα του.
Υποβλητική φωτογραφία, ατμοσφαιρική μουσική και συγκλονιστικές ερμηνείες συνθέτουν μια ανυπέρβλητη, επική υπέρ-παραγωγή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6
21.00
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ / LE PETIT NICOLAS
Κωμωδία 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 91' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Laurent Tirard, με τους: Maxime Godart, Kad Merad, Valérie Lemercier, Sandrine Kiberlain
Ο Νικόλας, ένα χαριτωμένο, σκανταλιάρικο πιτσιρίκι, μεγαλώνει σε μια τυπική γαλλική οικογένεια της δεκαετίας του '50. Πως θα αντιδράσει, όμως, όταν καταλάβει ότι σύντομα θα αποκτήσει αδερφάκι και οι γονείς του θα θελήσουν να τον ξεφορτωθούν;
Μια διασκεδαστικότατη μεταφορά των περιπετειών του διάσημου ήρωα στη μεγάλη οθόνη, γεμάτη νοσταλγία, αθωότητα, σκανταλιάρικη διάθεση και έξυπνες κοινωνικές αναφορές.

23.00
ΦΕΓΓΑΡΙ / MOON
Επιστ. Φαντασίας 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 97' Κ-13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Duncan Jones, με τους: Sam Rockwell, Kevin Spacey (φωνή), Dominique McElligott
Έπειτα από τρία χρόνια, τα οποία περνάει μόνος του σε μια σεληνιακή βάση εξόρυξης, ο Sam Bell είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Γη. Οι παραισθήσεις και η έλλειψη συγκέντρωσης, όμως, τον οδηγούν σ' ένα παρ' ολίγον μοιραίο ατύχημα. Όταν συνέρχεται από αυτό βρίσκεται "αντιμέτωπος" με μια νεότερη, πιο επιθετική μορφή του εαυτού του.
Διαστημική περιπέτεια με φιλοσοφική διάθεση και άρωμα ταινιών επιστημονικής φαντασίας του παλιού καλού καιρού. Ουσιαστική και καίρια επιστημονική φαντασία, που εκτός από σασπένς προσφέρει τροφή για σκέψη. Κέρδισε το μεγάλο βραβείο των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6 ΤΡΙΤΗ 8/6
21.00 & 23.00
ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ / THE MEN WHO STARE AT GOATS
Σινεφίλ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93' Κ-15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Grant Heslov, με τους: George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey, Jeff Bridges
Ένας δημοσιογράφος, που αναζητά απεγνωσμένα στο Ιράκ μια αποκλειστικότητα, συναντά κατά τύχη τον Lyn Cassady, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι πρώην μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής μονάδας με υπερφυσικές ικανότητες.
Τέσσερις super star του Hollywood ενώνουν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα μια αντιπολεμική κωμωδία με ανατρεπτικό χιούμορ και άφθονες ξεκαρδιστικές στιγμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6 ΠΕΜΠΤΗ 10/6
21.00
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ / THE PRINCESS AND THE FROG
Κινούμενα σχέδια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 97' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ron Clements και John Musker, με τις φωνές των: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Oprah Winfrey
Στα Ελληνικά με τις φωνές των: Κατερίνα Τσάβαλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρυσούλα Διαβάτη
Η Tiana, μια νεαρή Αφροαμερικάνα που ονειρεύεται να αποκτήσει το δικό της κλαμπ-εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη, φιλάει ένα βάτραχο περιμένοντας να μεταμορφωθεί στον πρίγκιπα του παραμυθιού. Αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο...
Μια πρωτότυπη διασκευή του γνωστού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ από τους δημιουργούς της ˝Μικρής Γοργόνας˝, υπέροχα σχεδιασμένο με την παραδοσιακή, ˝χειροποίητη˝ τεχνική. Ντύνεται μουσικά από μια σειρά εξαιρετικών τραγουδιών του Randy Newman στους ρυθμούς της τζαζ (τα 2 υποψήφια για οσκαρ).

23.00
ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ / DOGTOOTH
Σινεφίλ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96’ Κ-17
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου με τους: Χρήστο Στέργιογλου, Michele Valley, Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πασσαλή, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου
Μια πενταμελής οικογένεια ζει απομονωμένα σε μια μονοκατοικία έξω από την Αθήνα. Τα τρία παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ από το σπίτι και μεγαλώνουν αυστηρά ελεγχόμενα από τους γονείς, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Ο μόνος άνθρωπος που τους επισκέπτεται είναι η Χριστίνα, υπάλληλος στο εργοστάσιο του πατέρα, με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του μεγάλου γιου.
Μια μοναδική και αξιοπερίεργη αλληγορία για την κοινωνία, που απέσπασε στις Κάννες το «Βραβείο Νεότητας» και το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Πρωτότυπη, σκληρή και δημιουργικά άρτια.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 12/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 13/6
21.00
ΒΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ / CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS
Κινούμενα σχέδια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Phil Lord και Chris Miller, με τις φωνές των: Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg, Neil Patrick Harris
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Αργύρη Παυλίδη, Μαρίας Ζερβού, Μανώλη Γιούργου
Ο φιλόδοξος και καλοκάγαθος εφευρέτης Flint Lockwood, ύστερα από πλήθος αποτυχημένων εφευρέσεων, κάνει ευτυχισμένη τη μικρή του πόλη βρίσκοντας τον τρόπο ώστε ο ουρανός να βρέχει... χάμπουργκερ και κάθε λογής έδεσμα. Ο ίδιος γίνεται διάσημος και η πόλη του γεμίζει τουρίστες. Σύντομα, όμως, όλα θα ανατραπούν, καθως καταφθάνει μια κακοκαιρία φαγητών...
Έξυπνο χιούμορ, αλληγορία πάνω στη λαιμαργία και την υπερκατανάλωση και ρυθμοί καταιγιστικής περιπέτειας που μαζί με το τρισδιάστατο σχέδιο μας δίνουν ένα αποτέλεσμα κυριολεκτικά χορταστικό...

23.00
TETRO
Δραματική 2009 (Ασπρόμ.– Έγχρ.) Διάρκεια: 127' K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Francis Ford Coppola, με τους: Vincent Gallo, Maribel Verdú, Alden Ehrenreich
Ο Bennie πηγαίνει από τη Νέα Υόρκη στο Μπουένος 'Αιρες με σκοπό να επανασυνδεθεί, ύστερα από χρόνια, με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Tetro. Εκείνος θα τον υποδεχτεί ψυχρά, αλλά ο Bennie θα επιμείνει ώσπου τα οικογενειακά μυστικά θα αρχίσουν να βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια.
Ατμοσφαιρικό, με υψηλής ποιότητας φωτογραφία, εξαιρετικότατο μοντάζ και μια ολοκληρωτική ερμηνεία του Vincent Gallo στον ομώνυμο ρόλο, το «Tetro» του Coppola αποτελεί μια δραματική κατάθεση ψυχής.


ΔΕΥΤΕΡΑ 14/6 ΤΡΙΤΗ 15/6
21.00 & 23.00
ΤΖΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΛΙΑ / JULIE & JULIA
Κομεντί 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 123' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Nora Ephron, με τους: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci
Το 1948, η Julia Child και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη, για να σκοτώσει το χρόνο της, αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη Julie Powell βάζει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο: να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ Julia Child.
Ευχάριστη, ρομαντική και εύπεπτη, η ιστορία της Julie και της Julia αποδεικνύει πανηγυρικά ότι η Nora Ephron δεν κατέχει άδικα τον τίτλο της ˝βασίλισσας των ρομαντικών κομεντί˝. Η Meryl Streep για ακόμα μια φορά κλέβει την παράσταση σε μια ˝απολαυστική˝ κομεντί, που σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη...

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 ΠΕΜΠΤΗ 17/6
21.00 & 23.00
DISTRICT 9
Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 112' Κ-15
Ταινία συμπαραγωγής Νότιας Αφρικής-Νέας Ζηλανδίας σε σκηνοθεσία Neill Blomkamp, Peter Robert Gerber με τους : Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt.
30 χρόνια μετά την άφιξη εξωγήινων-μεταναστών στη γη, τα ανθρώπινα έθνη αποφασίζουν να τους εγκαταστήσουν στην περιοχή District 9 της Νότιας Αφρικής. Ένας υπάλληλος θα γίνει ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας.
Ένα αξιόλογο θρίλερ με σύγχρονη διεισδυτική ματιά σε ζητήματα όπως ο ρατσισμός και η κοινωνική απομόνωση, στην κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς. Ένα αριστούργημα του είδους του.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 19/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 20/6
21.00
ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ / HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
Αnimation 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Dean DeBlois ,Chris Sanders με τις φωνές των : Jay Baruche , Gerard Butler ,Craig Ferguson ,America Ferrera (original version )/ Βαγγέλης Ευαγγέλου, Ηρώ Μπέζου, Νίκος Παπαδόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης ( ελληνική μεταγλώττιση)
Ο Hiccup είναι ένας ασθενικός έφηβος που μεγαλώνει σε ένα χωριό Βίκινγκ, με μεγαλύτερή του επιθυμία να διακριθεί ως μαχητής . Η γνωριμία του όμως με ένα δράκο θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.
Ένα animation με εντυπωσιακή δράση , μπόλικο χιούμορ και εύστοχα μηνύματα, εγγυάται σε μικρούς και μεγάλους ένα απολαυστικό δίωρο!

23.00
PARANORMAL ACTIVITY
Θρίλερ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 86' Κ-18
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Oren Peli με τους : Katie Feathers,Micah Sloat , Mark Fredrichs ,Amber Armstrong
Ένα ζευγάρι που κατατρέχεται από δαιμονικά πνεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποφασίζει να καταγράψει την παραφυσική αυτή δραστηριότητα σε βιντεοκάμερα. Τα αποτελέσματα θα τους εκπλήξουν…
Με μηδενικό budget και υπόγειο υποβλητικό τρόμο, το ατμοσφαιρικό αυτό θρίλερ δικαιώνει το σλόγκαν του :”Mην τη δείτε μόνοι σας!”

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/6
21.00
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που έζησαν και ζουν σ' αυτή την πόλη
από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και το Δημοτικό Ωδείο.

ΤΡΙΤΗ 22/6
21.00 & 23.00
ΑGORA
Ιστορική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 126' Κ-13
Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Alejandro Amenábar με τους: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac
Η ιστορία της διάσημης Αλεξανδρινής φιλοσόφου και αστρονόμου Υπατίας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο ενός φονικού, θρησκευτικού εμφυλίου πολέμου τον 4ο μ.Χ. αιώνα.
Ο δημοφιλής Ισπανός σκηνοθέτης Amenabar (Οι άλλοι, η θάλασσα μέσα μου) μας μεταφέρει στην Αίγυπτο των πρώτων αιώνων μ.Χ., όπου ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός Χριστιανών, ειδωλολατρών και Εβραίων συγκρούεται με την ελληνιστική επιστήμη.


ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6 ΠΕΜΠΤΗ 24/6
21.00 & 23.00
SOUL KITCHEN
Κωμωδία 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 99' Κ-15
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Fatih Akin με τους: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel
Ο Ελληνογερμανός Ζήνος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Αμβούργο και όλα του πάνε στραβά: υποφέρει από δισκοπάθεια, οι πελάτες του σταδιακά τον εγκαταλείπουν, ενώ η κοπέλα του τον παρατάει για τη Σαγκάη,όπου βρήκε δουλειά. Στην απελπισία του, αναγκάζεται να προσλάβει τον αδερφό του ως μάνατζερ…
Έξυπνη και απολαυστική κωμωδία με ανατροπές, δυναμικές και ρεαλιστικές ερμηνείες, που κέρδισε το ειδικό βραβείο επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 27/6
21.00 & 23.00
SHERLOCK HOLMES
Περιπέτεια 2009( Έγχρ.) Διάρκεια: 129' Κ-15
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Guy Ritchie με τους: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams
Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο συνεργάτης του δόκτωρ Γουότσον συλλαμβάνουν τον Λόρδο Μπλάκγουντ, υπεύθυνο μιας σειράς τελετουργικών φόνων. Ο διάσημος ήρωας μαζί με τον βοηθό του θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη την ευστροφία και την μυική τους δύναμη για να αντιμετωπίσουν τη μαύρη μαγεία που απειλεί όλη την Αγγλία.
Ο κλασικός ήρωας μεταφέρεται ως action-hero στη μεγάλη οθόνη με γρήγορη δράση, εξυπνάδα, χιούμορ κι έναν απολαυστικό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο ρόλο του δαιμόνιου ντετέκτιβ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/6 ΤΡΙΤΗ 29/6
21.00 & 23.00
IT’S COMPLICATED
Ρομαντική κωμωδία 2009( Έγχρ.) Διάρκεια: 118' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Nancy Meyers με τους: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin.
Δέκα χρόνια μετά το διαζύγιό της, η μητέρα τριών παιδιών Τζέιν βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα μπερδεμένο ερωτικό τρίγωνο, που περιλαμβάνει τον ξαναπαντρεμένο πρώην άντρα της και έναν διαζευγμένο αρχιτέκτονα.
Ευχάριστη κωμωδία ανατροπών και παρεξηγήσεων, με μια απολαυστικότατη πρωταγωνιστική τριάδα και άφθονο γέλιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6 ΠΕΜΠΤΗ 1/7
21.00 & 23.00
ΣΤΡΕΛΛΑ
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια 113’ Κ-17
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Πάνου Χ. Κούτρα, με τους: Μίνα Ορφανού, Γιάννη Κοκιασμένο, Μίνωα Θεοχάρη, Μπέττυ Βακαλίδου, Αργύρη Καβίδα, Ακη Ιωάννου και Γιώργο Μάζη.
Ένας πρώην κατάδικος στο ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής, γνωρίζει τη Στρέλλα , μια νεαρή τρανσέξουαλ, αποφασίζει να πουλήσει το πατρικό σπίτι του, ενώ ταυτόχρονα αναζητά το γιο του. Το παρελθόν του όμως επιμένει να τον στοιχειώνει.
Μια εξαιρετικά πρωτότυπη και ανατρεπτική ταινία, με συγκλονιστικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές. Σκληρή , τολμηρή αλλά και ευαίσθητη, θα σας μείνει αξέχαστη!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 3/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 4/7
21.00 & 23.00
BUENA VIDA/ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' Κ-13
Ταινία συμπαραγωγής Χιλής, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασίλειου και Γαλλίας σε σκηνοθεσία Andres Wood με τους Aline Kuppenheim ,Manuela Martelli , Eduardo Paxeco , Roberto Farias , Manuela Oyarzun
Ένας 40χρονος κομμωτής , ένας νεαρός μουσικός και μία κοινωνική λειτουργός , αντιμετωπίζουν μικρά και μεγάλα προβλήματα στο σημερινό Σαντιάγο, στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή.
Με τοπικό χρώμα της Χιλής, η ταινία παρουσιάζει με φαντασία και ρεαλισμό παράλληλες ιστορίες που διασταυρώνονται επεισοδιακά .

ΔΕΥΤEΡΑ 5/7 ΤΡΙΤΗ 6/7
21.00 & 23.00
DESERT FLOWER/ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124' Κ-13
Ταινία συμπαραγωγής ΗΠΑ- Γερμανίας – Αυστρίας σε σκηνοθεσία Sherry Horman με τους Liya Kebede, Sally Hawkins, Craig Parkinson
Η 12χρονη Σομαλή Waris Dirie το σκάει από το σπίτι της, για να αποφύγει το γάμο με έναν 70χρονο.Από κείνη τη στιγμή αρχίζει η οδύσσειά της για ένα καλύτερο αύριο.
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του πρώτου μεγάλου φωτομοντέλου από την Αφρική, της Waris Diri ,βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία της. Με μια εξαιρετική πρωταγωνίστρια, η ταινία αποκαλύπτει τις πληγές στη ζωή αυτής της κοπέλας με ρεαλιστικό τρόπο χωρίς ωραιοποιήσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7 ΠΕΜΠΤΗ 8/7
21.00 & 23.00
ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ/ PRECIOUS
Δράμα 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια:110’ Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Lee Daniels με τους Gabourey Sidibe, Paula Patton, Mariah Carey, Sherri Shepherd
Η 16χρονη Precious,έγκυος για δεύτερη φορά από τον πατέρα της, βιώνει καθημερινά την κακοποίηση και την απαξίωση. Όταν μάθει να διαβάζει και να γράφει, ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά της όπου, επιτέλους, μπορεί να εξομολογηθεί όλα όσα την βασανίζουν.
Βασισμένη στο βιβλίο "Push" της Sapphire,από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς,δε διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για ζητήματα ταμπού όπως η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 10/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 11/7
21.00 & 23.00
ΕΝΝΕΑ/ ΝΙΝΕ
Μιούζικαλ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 118' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Rob Marshall με τους: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz ,Sophia Loren , Nicole Kidman , Judi Dench
Ο διάσημος σκηνοθέτης Γκουίντο Κοντίνι προσπαθεί να βρει σενάριο για την τελευταία του ταινία, αντλώντας έμπνευση από τις γυναίκες της ζωής του: τη σύζυγό του, την ερωμένη του, τη μούσα του, την ατζέντισσα και τη μητέρα του.
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις με άψογη ιταλική προφορά, περικυκλωμένος από ένα all-star γυναικείο cast πρωταγωνιστεί στο τελευταίο μιούζικαλ του Μάρσαλ, που είναι μετρ του είδους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/7 ΤΡΙΤΗ 13/7
21.00 & 23.00
ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ /WHATEVER WORKS
Κωμωδία 2009(Έγχρ.) Διάρκεια: 92’ Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Woody Allen με τους Larry David, Adam Brooks, Lyle Kanouse , Evan Rachel Wood, Patricia Clarkson
Ο Μπόρις ,ένας ιδιοφυής αλλά μισάνθρωπος πρώην φυσικός, γνωρίζει τυχαία τη νεαρή Μέλοντι, που το έχει σκάσει από το σπίτι της και τον παρακαλάει να τη φιλοξενήσει προσωρινά στη Νέα Υόρκη, με απρόσμενα αποτελέσματα…
Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει στο γνώριμο είδος κωμωδίας με σουρεαλιστικά στοιχεία που παραπέμπει στις παλαιότερες διάσημες ταινίες του και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την ανθρώπινη φύση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7 ΠΕΜΠΤΗ 15/7
21.00 & 23.00
ΓΛΥΚΙΑ ΕΞΑΨΗ/ TATARAK
Σινεφίλ 2009( Έγχρ.) Διάρκεια: 85' Κ
Πολωνική ταινία σε σκηνοθεσία Andrzej Wajda με τους: Krystyna Janda , Pawel Szajda, Jan Englert
Στην Πολωνία του 1950, η ανίατα ασθενής Mάρτα αδυνατεί να ξεπεράσει το χαμό των δύο γιων της. Όταν θα συναντήσει ένα νεαρό εργάτη,βρίσκει παρηγοριά στο πρόσωπο του και αναλαμβάνει την επιμόρφωσή του.
Συγκλονιστικό δράμα από το μεγάλο πολωνό δημιουργό, υψηλού επιπέδου λυρικής σκηνοθεσίας και ώριμης διεύθυνσης των ηθοποιών, με την εξαιρετική ερμηνεία της Γιάντα να ξεχωρίζει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7
21.00 & 23.00
ΤΗΕ ΗURT LOCKER
Πολεμική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 131' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Kathryn Bigelow με τους: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse.
Η εσωτερική πορεία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού στη Βαγδάτη, όπου απασφαλίζουν εκρηκτικά. Οι δράσεις της οδηγούν σε περιπέτειες στην έρημο αλλά και σε αθέλητες συγκρούσεις με Ιρακινούς πολίτες.
Από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, βραβεύτηκε με 6 Oscar,μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/7 ΤΡΙΤΗ 20/7
21.00 & 23.00
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ/ UP IN THE AIR
Δραματική 2009 (Έγχρ. ) Διάρκεια: 110' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία : Jason Reitman με τους: George Clooney, Anna Kendrick, Vera Farmiga Jason Bateman, Zach Galifiannakis
O Pάιαν,ένας υπεύθυνος απολύσεων, ζει 320 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας αεροπορικώς. Παρά το ότι αποφεύγει συστηματικά κάθε συναισθηματική δέσμευση, η γνωριμία του με δύο διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες θα αλλάξει την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.
Πολυδιάστατη ταινία που προτάθηκε για 6 oscar,μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, α’ αντρικού ρόλου (Κλούνεϊ) και β’ γυναικείου ρόλου (Φαρμίγκα, Κέντρικ) και κέρδισε χρυσή σφαίρα σεναρίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 21/7 ΠΕΜΠΤΗ 22/7
21.00 & 23.30
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ/ SHUTTER ISLAND
Θρίλερ 2010( Έγχρ.) Διάρκεια: 138' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Martin Scorsese με τους : Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Max von Sydow, Michelle Williams, Elias Koteas, Ted Levine
Το 1954, δυο αστυνομικοί διορίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας του νησιού της Βοστώνης, Shutter Island.Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου φέρνει κάθε εμπόδιο στο έργο τους.
Συναρπαστικό θρίλερ με συγκροτημένες ερμηνείες και αιματηρή ατμόσφαιρα, βασισμένο σε μυθιστόρημα του Dennis Lehane, που έγραψε και το Mystic river.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 24/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 25/7
21.00
AVATAR
Περιπέτεια 2009( Έγχρ.) Διάρκεια: 150' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία James Cameron με τους: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Zoe Saldana
Στον 22ο αιώνα, Ο Τζέικ Σάλι ένας παραπληγικός βετεράνος πεζοναύτης, αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα που κατοικεί μια φιλήσυχη αλλά πιο δυνατή φυλή ανθρωποειδών,οι Νάβι. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως γνωρίσει την Νεϊτίρι,η αποστολή του θα δυσκολέψει.
Η ταινια-φαινόμενο που άλλαξε την παραδοσιακή αντίληψη για τις μεθόδους γυρισμάτων,με τα εφφέ να κυριαρχούν στο σύνολο κι όχι μεμονωμένα.9 υποψηφιότητες για Oscar και χρυσή σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 26/7 ΤΡΙΤΗ 27/7
21.00 & 23.00
Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ/ ΙNVICTUS
Δραματική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 129' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Clint Eastwood με τους: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge
Το 1995 ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν. Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, συλλαμβάνει το σχέδιο να ενώσει λευκούς και μαύρους μέσω του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι που διοργανώνεται στη χώρα του.
Ο Ιστγουντ μεταφέρει στην οθόνη ένα βιβλίο του Τζον Κάρλιν γύρω από ένα αληθινό γεγονός.Υπέροχες ερμηνείες :υποψηφιότητες για Oscar α’ (Φρίμαν) και β’(Ντέιμον) αντρικού ρόλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/7 ΠΕΜΠΤΗ 29/7
21.00 & 23.00
GHOST WRITER / Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Θρίλερ 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια:128' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Ewan McGregor , Pierce Brosnan , Kim Cattrall , Olivia Williams
Ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τη βιογραφία ενός πρώην βρετανού πρωθυπουργού μετά τον παράξενο θάνατο του πρώτου βιογράφου. Η έρευνά του τον οδηγεί στο μυστήριο του θανάτου του προκατόχου του καθώς και σε συνωμοσίες και μυστικά που δεν μπορεί να ξεσκεπάσει.
Βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.Ένα ψευδοπολιτικό θρίλερ που διατηρεί την αγωνία και την ένταση αμείωτη μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8
21.00 & 23.00
ALICE IN WONDERLAND / Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Περιπέτεια 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια:108' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tim Burton με τους:Mia Wasikowska , Johnny Depp , Helena Bonham Carter , Anne Hathaway
Η 19χρονη πλέον Αλίκη πέφτει ξανά στη λαγότρυπα και επιστρέφει στο μαγευτικό κόσμο που γνώρισε ως παιδί και που ξέχασε μεγαλώνοντας.
Μια ευφάνταστη και εντυπωσιακή ταινία για όλη την οικογένεια. Αποτελεί μια ευχάριστη ανατροπή μιας από τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες όλων των εποχών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/8 ΤΡΙΤΗ 3/8
21.00 & 23.00
ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ/ ADRIFT
Δράμα 2009 (Εγχρ.) Διάρκεια: 103' Κ
Βραζιλιάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Ετόρ Ντάλια με τους:Vincent Cassel , Camilla Belle
Η 14χρονη Φιλίπα περνάει τις διακοπές με τον παρέρα της,την αλκοολική μητέρα της και τα μικρότερα αδέρφια της. Σύντομα θα μάθει ότι ο πατέρας της έχει ερωμένη. Αυτό θα είναι το πρώτο από μια σειρά μυστικών που θα αποκαλυφθούν και αφορούν την ίδια τη Φιλίπα και την οικογένειά της.
Τρία βραβεία για μια ενδιαφέρουσα ταινία με καλό σενάριο , ευχάριστες ερμηνείες , έναν υπέροχο Vincent Cassel και τα ειδυλλιακά τοπία της Βραζιλίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8 ΠΕΜΠΤΗ 5/8
21.00 & 23.00
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΙ/ BLACK FIELD
Δράμα 2009 (Εγχρ.) Διάρκεια: 106' Κ
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη με τους:Σοφία Γεωργοβασίλη , Χρήστο Πασσαλή.
Στην Ελλάδα του 1654,υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,μια ερωτική ιστορία ξετυλίγεται με πρωταγωνιστές έναν γενίτσαρο και ένα νεαρό αγόρι που ζούσε σε γυναικείο μοναστήρι παριστανοντας το κορίτσι για να αποφύγει το παιδομάζωμα.
Βραβείο φωτογραφίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Μια εξαιρετική ταινία,η πρώτη μεγάλου μήκους του Β.Μαρινάκη.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 7/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 8/8
21.00 & 23.00
4 ΜΑΥΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Κωμωδία 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 90' Κ
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη με τους:Ρένο Χαραλαμπίδη,Γιάννη Ζουγανέλλη,Τάκη Σπυριδάκη,Άλκη Παναγιωτίδη,Δημήτρη Πουλικάκο
Τέσσερις αποτυχημένοι και άφραγκοι νεκροθάφτες αποφασίζουν να μεταφέρουν το φέρετρο ενός Έλληνα μετανάστη από τον Πειραιά μέχρι τη Βοιωτία,σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία,παρακινημένοι από την αμοιβή. Το ταξίδι αυτό με τα ευτράπελά του οδηγεί τους τέσσερις πρωταγωνιστές στην αυτογνωσία.
Μια γλυκόπικρη κομεντί με απολαυστικούς πρωταγωνιστές που συνδιάζει επιδέξια το γέλιο,τη συγκίνηση και τον προβληματισμό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8 ΤΡΙΤΗ 10/8
21.00 & 23.00
NY, I LOVE YOU
Αισθηματική 2009 (Εγχρ.) Διάρκεια:103' Κ
Γαλλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν,Ιβάν Ατάλ,Μίρα Νάιρ,Άλεν Χιούς και άλλων με τους:Natalie Portman , Ethan Hawke , Robin Wright , Orlando Bloom , Christina Ricci ,Bradley Cooper και άλλους
Ο έρωτας και η αγάπη μέσα απ'τα μάτια των κατοίκων της πιο πολυσυλλεκτικής πόλης , της Νέας Υόρκης. Από τους παραγωγούς του Paris, je t'aime , μια νέα ανθολογία ιστοριών αγάπης που διαδραματίζοται σε μια απ'τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου.
Ατμοσφαιρική, τρυφερή, φιλοσοφημένη. Όμορφες ιστορίες που εκπέμπουν μια γλυκιά μελαγχολία και ενισχύουν την αγάπη του κοινού για τη Νέα Υόρκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8 ΠΕΜΠΤΗ 12/8
21.00 & 23.00
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ/ NOWHERE BOY
Δραματική 2009 (Εγχρ.) Διάρκεια: 98' K-13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμ Τέυλορ Γουντ με τους: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas
Ο 17χρονος Τζον Λέννον ζει με τη θεία του στο Λίβερπουλ στις αρχές του '50. Η γνωριμία του με τη βιολογική του μητέρα, η μουσική και η σταδιακή ενηλικίωσή του είναι τα θέματα μιας ταινίας αφιερωμένης στα νεανικά χρόνια του τραγουδοποιού, πριν οι Beatles γίνουν το θρυλικό συγκρότημα που όλοι γνωρίσαμε.
Ένα ευχάριστο flash back στη ζωή του διάσημου “σκαθαριού” με εξαιρετικές ερμηνείες και αγαπημένες μελωδίες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 15/8
21.00 & 23.00
ART THERAPY
Κομεντί 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 95' Κ-13
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη με τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Ίλια Πατάπη, Αλέξανδρο Βασμουλάκη, Νίκο Ορφανο
Ψευδοντοκιμαντέρ για τη ζωή τριών νεαρών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην Αθήνα του σήμερα. Τα πρόσωπα της ταινίας είναι πραγματικά καθώς και τα περισσότερα απ' τα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στην κάμερα.
Μια ανάλαφρη ταινία που ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στο σήμερα και στο αύριο των νέων της Αθήνας.

ΔΥΤΕΡΑ 16/8 ΤΡΙΤΗ 17/8
21.00 & 23.00
ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΖΩΗΣ /AJAMI
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120' Κ-13
Ισραηλινή ταινία σε σκηνοθεσία Σκάνταρ Κόπτι, Γιάρον Σάνι με τους: Φουάντ Χαμπάς, Νισρίν Ριάν, Ελίας Σάμπα
Η γειτονιά Ajami της Τζάφας είναι το χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών και αλληλοσυγκρουόμενων αντιλήψεων μεταξύ Εβραίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Με τη χρήση φλασμπακ και μέσα από τα μάτια διαφόρων χαρακτήρων γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιέξοδης κατάστασης.
Η ταινία έχει αποσπάσει Χρυσή κάμερα / Βραβείο ειδικής μνείας στο Φεστιβάλ Καννών 2009 , Χρυσό Αλέξανδρο καλύτερης ταινίας, Βραβείο Σεναρίου & Βραβείο Κοινού στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ,Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών στο London Film Festival, Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Ιερουσαλήμ 2009 και Βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ, μουσικής από την Ισραηλινή ακαδημία κινηματογράφου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/8 ΠΕΜΠΤΗ 19/8
21.00 & 23.00
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΡΔΗ/ LOURDES
Κοινωνική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96΄ Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουσνερ με τους Σιλβί Τεστό, Λέα Σεϊντού, Ζιλέτ Μπαρμπιέ, Γκέρχαρντ Λίμπμαν, Μπρούνο Τοντεσκ
Η μοναχική Christine έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε αναπηρικό καροτσάκι. Χωρίς να μοιάζει να το επιθυμεί διακαώς, πραγματοποιεί μια εκδρομή στη Λούρδη, τον θαυματουργό τόπο προσκυνήματος της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Όταν, αναπάντεχα, αποδέκτης της θεϊκής βούλησης φαίνεται να γίνεται η Christine, οι αντιδράσεις θα είναι εκ διαμέτρου διαφορετικές. Γυρισμένη με θαυμάσιο τρόπο, η ταινία της Γιέσικα Χάουσνερ που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αγγίζει τα ερωτήματα της πίστης, της ύπαρξης του Θεού και των θαυμάτων, χωρίς να δίνει απαντήσεις, ενώ ρίχνει μια σαρκαστικά κωμική ματιά στην εμπορευματοποίηση του ‘‘θρησκευτικού τουρισμού’’. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Brian ,FIPRESCI, Sergio Trasatti, SIGNIS και ήταν Υποψήφια για Χρυσό Λέοντα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 21/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8
21.00 & 23.00
IRON MAN II
Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124΄ Κ
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Φάβρε με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι, Σκάρλετ Γιόχανσον, Γκουίνεθ Πάλτροού, Μίκυ Ρουρκ, Σάμιουελ Τζάκσον
Το πολυαναμενόμενο sequel από τα κόμικς της MARVEL ενδυναμωμένο με τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ. Ο μεγιστάνας Tony Stark έχει πλέον αποδεχθεί δημοσίως την κρυφή του ιδιότητα και λατρεύεται σαν pop είδωλο. Ταυτόχρονα δέχεται αφόρητες πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση και το πεντάγωνο να παραδώσει την τεχνολογία αιχμής του Iron Man 'για το καλό του αμερικανικού λαού'. Εκείνος αρνείται, θεωρώντας πως μόνο αυτός μπορεί να εγγυηθεί την παγκόσμια ειρήνη. Τα πραγματικά ζόρια όμως για τον Stark έρχονται όταν θα μπει στο στόχαστρο ενός ιδιοφυούς Ρώσου επιστήμονα που στήνει κρυφή συμμαχία με το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του στη βιομηχανία οπλικών συστημάτων.


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8 ΤΡΙΤΗ 24/8
21.00 & 23.00
INCEPTION
Θρίλερ Επιστημονικής Φαντασίας 2010 (Έγχρ.) Κ-17
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν
με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάριον Κοτιγιάρ, 'Ελεν Πέιτζ, Μάικλ Κέιν, Κεν Γουατάναμπι, Σίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι
Ο Κρίστοφερ Νόλαν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της μεγάλης επιτυχίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης», αφήνει για λίγο το franchise του μασκοφόρου εκδικητή και καταπιάνεται με ένα από τα πλέον φιλόδοξα κινηματογραφικά projects της ερχόμενης κινηματογραφικής σαιζόν, την ταινία «Inception». Σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, το «Inception» αποτελεί μια σύγχρονη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, μέσα στην αρχιτεκτονική του ίδιου του μυαλού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/8 ΠΕΜΠΤΗ 26/8
21.00 & 23.00
ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΝΟΣ /A SINGLE MAN
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 99΄ Κ-17
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Τομ Φορντ
με τους Κόλιν Φερθ, Μάθιου Γκουντ, Τζούλιαν Μουρ, Νίκολας Χουλ
Στο Λος 'Αντζελες του 1962 ένας καθηγητής κολεγίου δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό του συντρόφου του. Το πρωί που ξυπνά ετοιμάζεται και φεύγει για τη δουλειά έχοντας αποφασίσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ημέρα που θα τον βρει ζωντανό.
Βραβείο Φεστιβάλ Βενετίας και βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κόλιν Φερθ καθώς και πολλές ακόμα υποψηφιότητες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 28/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8
21.00
ROBIN HOOD / ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Ιστορική Περιπέτεια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 148' Κ
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Ράσελ Κρόου, Κέιτ Μπλάνσετ, Ουίλιαμ Χερτ, Μαρκ Στρονγκ, Όσκαρ Ισαάκ, Μαξ Φον Σίντοφ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου συνεργάζεται για πέμπτη φορά με το σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ και μαζί αποκαλύπτουν τις ρίζες του θρυλικού Ρομπέν των Δασών στην επική περιπέτεια Robin Hood, σε σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Μπράιαν Χέλγκελαντ.
Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου, μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, σε μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8 ΤΡΙΤΗ 31/8
21.00 & 23.00
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
Ντοκιμαντέρ 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 80΄ Κ
Ελληνικό Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Άγγελης Ανδρικοπούλου και του Αργύρη Τσεπελίκα
Κάθε μέρα η Αλεξάνδρα, ο Βλαντ, η Χρύσα και η υπόλοιπη παρέα μαζεύονται μπροστά στο σπίτι του Χρήστου για να παίξουν ποδόσφαιρο μέχρι να πέσει ο ήλιος Μόλις όμως ξεκινούν το παιχνίδι οι γείτονες αρχίζουν να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν και να προσπαθούν να σταματήσουν με απειλές ή ακόμα και με τη βία. Τα παιδιά είναι σε αδιέξοδο και αναζητούν μια λύση για να μπορούν να παίζουν. Η Αλεξάνδρα αποφασίζει να μιλήσει στο δήμαρχο της πόλης τους και αναζητά συμπαραστάτες ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά της παρέας. Η ‘’επιτροπή’’ των παιδιών αποφασίζει να επισκεφθεί το Δημαρχείο για να παρουσιάσουν το πρόβλημά τους, ζητώντας να δημιουργηθεί ένας χώρος παιχνιδιού σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της γειτονιάς τους.
Mια αληθινή ιστορία που δεν έχει σενάριο... που δεν πρωταγωνιστούν ηθοποιοί... που δεν είναι ταινία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 ΠΕΜΠΤΗ 2/9
21.00 & 23.00
OCEANS
Ντοκιμαντέρ 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103΄ Κ
Γαλλικό Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ζακ Πέρεν και Ζακ Κλουζό
Ένα θεαματικό οικολογικό ντοκιμαντέρ από τους Γάλλους δημιουργούς του ‘’Ταξιδιάρικα Πουλιά’’. Αυτή τη φορά, ο Ζακ Περέν και ο Ζακ Κλουζό στρέφουν την προσοχή τους στο υδάτινο στοιχείο. Στην παιδική ερώτηση ‘τι είναι ο ωκεανός;’, έρχεται ως απάντηση μιά σειρά από πραγματικά εντυπωσιακά πλάνα σπάνιας ομορφιάς. Είναι εμφανές ότι έχει γίνει μια τεράστια και τεχνικά άψογη δουλειά με τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων.
Χρειάστηκαν 4 χρόνια και 75 καταδυτικές αποστολές σε 50 μέρη σε όλο τον πλανήτη για να αποκαλύψουν δεκάδες θαυμάσια και παράξενα πλάσματα που ζουν στο μαγικό υδάτινο κόσμο. Κυριαρχεί η δύναμη της εικόνας σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική μουσική του Μπρούνο Κουλέ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 5/9
21.00 & 23.00
TWILIGHT SAGA: ECLIPSE
Επιστημονικής Φαντασίας 2010 (Έγχρ.) Κ-13
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Σλέιντ με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ.
Στο “Eclipse”, η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιάτλ και ενώ μια μοχθηρή βρυκόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση. Στο μεταξύ, αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρυκόλακες και λυκανθρώπους.
Το τρίτο μέρος της σειράς “Twilight”, που είναι πλέον ένα κινηματογραφικό – πέρα από λογοτεχνικό – φαινόμενο, θα σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Σλέιντ, σκηνοθέτης των ταινιών “Hard Candy” και “30 Days of Night”, ενώ το budget της ταινίας υπολογίζεται στα $95 εκατομμύρια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9 ΤΡΙΤΗ 7/9
20.30 & 22.30
KICK ASS
Κωμική περιπέτεια 2010 (Εγχρ.) Διάρκεια: 117’ Κ-17
Αγγλοαμερικανική ταινία του Μάθιου Βον με τους Άαρον Τζόνσον, Κλόι Μόρετζ, Νίκολας Κέιτζ, Μαρκ Στρονγκ, Λίντσι Φονσέκα, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας
Ένας συνηθισμένος έφηβος μεταμορφώνεται στον σούπερ ήρωα Κικ Ας χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως σούπερ δύναμη. Κι αφού τα κάνει θάλασσα, αναζητά βοήθεια από την βρωμόστομη ενδεκάχρονη Χιτ Γκέρλ και τον βιζιλάντε πατέρα της, τον Μπιγκ Ντάντι. Στόχος τους πια το οργανωμένο έγκλημα.
Έχοντας ένα εκρηκτικό εισαγωγικό πεντάλεπτο, το «Kick Ass» ακτινογραφεί χωρίς περιστολές τη νεανική ποπ κουλτούρα των καιρών μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9 ΠΕΜΠΤΗ 9/9
20.30 & 22.30
PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME
Περιπέτεια φαντασίας 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 116' Κ
Αμερικανική ταινία του Mike Newell με τους Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Alfred Molina, Ben Kingsley
Ο Νταστάν δείχνει θάρρος στη μάχη και υιοθετείται από το βασιλιά ως διάδοχός του για να αποτρέψει τη διαμάχη των δύο γιων του για το θρόνο. Ο Νταστάν μαζί με την πριγκίπισσα Ταμίνα προσπαθεί να σώσει την Άμμο του Χρόνου, ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να ελέγξει τον χρόνο, από τα χέρια ενός σατανικού ευγενή.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι, μια περιπέτεια φαντασίας τοποθετημένη στην εξωτική Περσία, σε παραγωγή Τζέρι Μπρουχάιμερ (Πειρατές της Καραϊβικής) και διανομή της Ντίσνεϊ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/9
20.30 & 22.30
TOY STORY 3
Κινούμενα σχέδια 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 86' Κ
Αμερικανική ταινία του Lee Unkrich με τις φωνές των Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack
Στα ελληνικά με τις φωνές των: Άλκης Κούρκουλος, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μαρίνος και Ελεονώρα Μελέτη.
Ο Γούντι, ο Μπαζ και τα υπόλοιπα παιχνίδια στέλνονται σε ένα παιδικό σταθμό λίγο πριν ο ιδιοκτήτης τους ο Άντι φύγει για το κολέγιο. Αν και στην αρχή είναι ευχαριστημένοι στο νέο τους περιβάλλον σύντομα νοσταλγούν τον Άντι κι αποφασίζουν να γυρίσουν πίσω.
Δεύτερη συνέχεια της ταινίας που άλλαξε για πάντα τα κινούμενα σχέδια, τώρα και σε 3-D.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 ΤΡΙΤΗ 14/9
20.30 & 22.30
YOUNG VICTORIA
Εποχής 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 105' Κ
Βρετανική ταινία του Jean-Marc Vallée με τους Emily Blunt, Rupert Friend, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Paul Bettany, Mark Strong, Thomas Kretschmann
Η ζωή της νεαρής βασίλισσας Βικτώριας από τις τελευταίες μέρες της βασιλείας του θείου της, βασιλιά Γουλιέλμου Δ', την στέψη της σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών, την σχέση της με τον Γερμανό ξάδερφό της, Αλβέρτο, μέχρι τον γάμο τους. Πολιτικές συνωμοσίες, μια απόπειρα δολοφονίας, δύο φιλάνθρωποι βασιλιάδες κι ένας γάμος πολιτικού συμφέροντος που κατέληξε σε έρωτα.
Ρομαντική ταινία εποχής με Όσκαρ Κουστουμιών κι ακόμα δύο υποψηφιότητες (Σκηνικά, Μακιγιάζ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 ΠΕΜΠΤΗ 16/9
20.30 & 22.30
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 92'
Ελληνική ταινία του Περικλή Χούρσογλου με τον ίδιο και τους Κώστα Βουτσά, Νίκο Γεωργάκη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κατερίνα Γιουλάκη
Ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας αντιμετωπίζει κάθε είδους προβλήματα με την οικογένειά του και την πολυκατοικία που έχει να διαχειριστεί. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ερωτεύεται μια κοπέλα που έχει τα μισά του χρόνια.
Ο Περικλής Χούρσογλου (Λευτέρης Δημακόπουλος, Ο κύριος με τα γκρι, Μάτια από νύχτα) επιλέγει να βάλει στη θέση του ήρωα και της οικογένειάς του τον εαυτό του και την πραγματική του οικογένεια. Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9
20.30 & 22.30
SEX AND THE CITY 2
Ρομαντική κομεντί 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120’ Κ-15
Αμερικανική ταινία του Michael Patrick King με τις Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon
Η Κάρι, η Σαμάνθα, η Μιράντα κι η Σάρλοτ σε νέες περιπέτειες που φέρνουν ο συζυγικός βίος, η μητρότητα κι οι επαγγελματικές επιλογές.
Δεύτερη κινηματογραφική ταινία με τους χαρακτήρες της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς που άλλαξε τα σεξουαλικά ήθη. Πλήθος guest εμφανίσεων από celebrities κάθε είδους.

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού