Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα Καλοκαίρι 2012

Ο Θερινός κινηματογράφος της Πετρούπολης, συνεπής και στον 23ο χρόνο λειτουργίας του, σηματοδοτεί πλέον την έναρξη του καλοκαιριού. Το λευκό πανί είναι έτοιμο να ξεδιπλώσει 53 διαλεχτά σενάρια ταξιδεύοντάς μας στον κόσμο της έβδομης τέχνης, συνδέοντας την αισθητική απόλαυση του σινεμά με την καθημερινότητα της πόλης.  
Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες της επικαιρότητάς μας, αφιερώνουμε την έναρξη του προγράμματος στη "μετανάστευση", με σκοπό την ανάδειξη της διαχρονικότητας του φαινομένου και τον προβληματισμό επάνω σε αυτό.
Στη συνέχεια θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε προβολές των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους μαζί με τους δημιουργούς τους, από το τελευταίο φεστιβάλ Δράμας.
Θα έχουμε και φέτος την ευκαιρία να ακούσουμε όμορφες μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας στις 8, 22 και 29 Ιουνίου, σε συνδυασμό με παιδικές προβολές (ελεύθερη η είσοδος για τα παιδιά το τριήμερο 8-9-10 Ιουνίου).
Οι μεγαλύτεροι φίλοι μας του ΚΑΠΗ θα έχουν την τιμητική τους στις 11 & 12 Ιουνίου με μια ταινία επιλεγμένη με αγάπη για την ιδιαίτερη αυτή ηλικία.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους, ας ξορκίσουμε φόβους και ανησυχίες μέσα στη δροσερή ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου με τη συντροφιά της κινηματογραφικής λέσχης.
Η αισιοδοξία που μας λείπει μπορεί να βρεθεί σε στίχους όπως αυτός:
"Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί". Γ. Σεφέρης

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Οι τιμές εισιτηρίου έχουν ως εξής:
Κανονικό 5€, Μαθητικό, Φοιτητικό, Άνεργοι: 4€.

Οι προβολές γίνονται στις 21.00 και στις 23.00 (ανάλογα και με τη διάρκεια της ταινίας) ενώ από αρχές Σεπτέμβρη μεταφέρονται στις 20.30 και στις 22.30.

Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβάλλονται μεταγλωττισμένες, εκτός από τις περιπτώσεις που παίζονται και δεύτερη προβολή (στις 23.00) οπότε θα είναι με υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον Κινηματογράφο (2105012391) ή να επικοινωνείτε με τη Λέσχη (πρωινές ώρες) στο τηλ. 2132024475.




ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5 ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5 ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5

Είσοδος Ελεύθερη

Αφιέρωμα: “Μετανάστευση”

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5 στις 21.00
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ- Μιχαήλ Ίλιτσ Ρομ (1996, Σοβιετική Ένωση)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/5 στις 21.00
ΤΑΞΙ - Κάρλος Σάουρα (1996, Ισπανία)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5 στις 21.00
Ο 7ος ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - Βαγγέλης Σερντάρης (2001, Ελλάδα)


Περισσότερα στοιχεία για τις ταινίες, εδώ.

ΤΡΙΤΗ 29/5 ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5 ΠΕΜΠΤΗ 31/5
22.00
Είσοδος Ελεύθερη
Το Φεστιβάλ της Δράμας 2011 ταξιδεύει... στην Πετρούπολη!
Οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες του φετινού 34ου φεστιβάλ, με καλεσμένους τους δημιουργούς τους.
Περισσότερα στοιχεία για τις ταινίες, εδώ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 3/6
21.00 & 23.30
ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ / ΤΗΕ HELP
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 137' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tate Taylor με τους: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard , Octavia Spencer , Jessica Chastain
Αμερικανικός Νότος, 1962. Η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει από το κολέγιο θέλοντας να γίνει συγγραφέας και αποφασίζει να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής, αναστατώνοντας ολόκληρη την κωμόπολη.
Συγκίνηση, χιούμορ, αισιοδοξία και εξαιρετικές ερμηνείες, σε μια διαχρονική ιστορία, που υποστηρίζει πως μερικές φορές ένας και μόνο ψίθυρος αρκεί για να αλλάξει τα πάντα. Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/6 ΤΡΙΤΗ 5/6
21.00 & 23.00
OI ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ / BEGINNERS
Δραματική / Κωμωδία 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 105' Κ-13
Βρετανική /Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Mike Mills με τους: Ewan McGregor, Christopher Plummer, Melanie Laurent, Goran Visnjic, Kai Lennox
Ο νεαρός Όλιβερ κλονίζεται από δυο «ανακοινώσεις» του 75χρονου πατέρα του: Αφενός ότι έχει καρκίνο και αφετέρου ότι είναι ομοφυλόφιλος. H ειλικρίνεια φέρνει κοντά πατέρα και γιο, ενώ η γνωριμία του Oliver με μια Γαλλίδα ηθοποιό τον βοηθά να συμφιλιωθεί με αυτές τις αποκαλύψεις.
Μια πλούσια και πολύπλοκη ταινία που μιλά για την αποδοχή, τον έρωτα και τον συμβιβασμό με την απώλεια, με μια πικρή γλυκύτητα και νοσταλγική ομορφιά. Όσκαρ β’ αντρικού ρόλου για τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6 ΠΕΜΠΤΗ 7/6
21.00 & 23.00
ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΓΑΜΟΣ / NUNTA MUTTA
Κωμωδία 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 87' Κ
Ρουμάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Horatiu Malaele με τους: Meda Andreea Victor , Alexandru Potocean ,Valentin Teodosiu , Alexandru Bindea , Ioana Anastasia Anton
Σ’ ένα μικρό χωριό της κομμουνιστική Ρουμανίας του 1953, ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί με όλο το χωριό επί ποδός για το μεγάλο γλέντι, όταν ανακοινώνεται εθνικό πένθος 7 ημερών για το θάνατο του Στάλιν. Οι χωρικοί κρυφά αποφασίζουν ότι τίποτα δεν θα διακόψει τη χαρά τους, και θα γιορτάσουν το γάμο… στα μουγκά.
Μία έξυπνη σατιρική κωμωδία, που διαθέτει ανατρεπτικό χιούμορ, ευφυέστατη αισθητική και ξεκαρδιστική ατμόσφαιρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6
20.30
Μουσική από το Ωδείο Πετρούπολης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6
Είσοδος Ελεύθερη για τα παιδιά
21.00 &23.00
ΓΑΤΟΣ ΣΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ / PUSS IN BOOTS
Κινούμενα σχέδια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Chris Miller με τις φωνές των: Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Guillermo del Toro
Αρκετά χρόνια πριν γνωρίσει τον Shrek και τον γάιδαρο, ο μικρόσωμος και μόνιμα ερωτοχτυπημένος Γάτος Σπιρουνάτος χρειάστηκε να καθαρίσει το όνομά του από τις άδικες κατηγορίες που τον είχαν κάνει φυγάδα.
Καλοφτιαγμένο κινούμενο σχέδιο που με το χιούμορ, τη μαγκιά και τη σπιρτάδα που διαθέτει κλείνει έξυπνα το μάτι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/6 ΤΡΙΤΗ 12/6
21.00 & 23.00
Είσοδος Ελεύθερη για τα ΚΑΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Δράμα 2003 (Έγχρ.) Διάρκεια: 108' Κ
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη με τους: Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη , Ρένια Λουιζίδου
Ο Φάνης, ένας πενηντάχρονος γόνος οικογένειας που άφησε πίσω την περιουσία της στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών, επιστρέφει στην Πόλη αναζητώντας τον βαριά ασθενή παππού του. Εκεί όμως θα ξυπνήσουν οι μνήμες μιας ολόκληρης ζωής…
Η μεγάλη αυτή παραγωγή για τα δεδομένα της χώρας μας συνιστά ένα αριστοτεχνικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, με πλούσιες περιγραφές και μεστές ερμηνείες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 ΠΕΜΠΤΗ 14/6
21.00 & 23.00
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΒΙΝ / WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια:112' Κ-13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Lynne Ramsay με τους: Tilda Swinto, John C. Reilly, Ezra Miller, Jasper Newell ,  Rocky Duer
O Kevin στα 15 του κάνει κάτι ασυγχώρητο. H μητέρα του Eva παλεύει με το θρήνο και το αίσθημα ευθύνης που την πνίγει και αναρωτιέται αν τον αγάπησε ποτέ. Σε ποιο βαθμό ευθύνεται εκείνη για τις πράξεις του;
Ένα πορτρέτο των αδιέξοδων σύγχρονων οικογενειακών σχέσεων, σε ένα σκληρό μα συνταρακτικό φιλμ για τη συγκλονιστική ιστορία ενός εφήβου-δολοφόνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/6
21.00 & 23.00
THE ARTIST
Δραματική 2011 (Ασπρόμαυρη), Διάρκεια: 100', Κ-13
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Michel Hazanavicius με τους:  Jean Dujardin ,  John Goodman , Missi Pyle , Malcolm McDowel ,  James Cromwell
Ο George Valentin, ηθοποιός του βωβού σινεμά, βλέπει την επιτυχημένη καριέρα του να σταματάει άδοξα με την είσοδο της φωνής και του ήχου στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Τότε γνωρίζει ένα νέο αστέρι που αναδύεται, την νεαρή Peppy Miller.
Η κορυφαία ταινία της χρονιάς, σάρωσε τα βραβεία κερδίζοντας 5 Όσκαρ, ανάμεσα τους τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Α’ ανδρικού ρόλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/6 ΤΡΙΤΗ 19/6
21.00 & 23.00
ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΕΡΟΣ 1 / THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 117' Κ-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Bill Condon με τους: Robert Pattinson,Kristen Stewart, Dakota Fanning, Taylor Lautner, Michael Sheen
Στο πολυαναμενόμενο νέο κεφάλαιο της σειράς "Twilight", ο Έντουαρντ και η Μπέλα παντρεύονται, αλλά η ευτυχία του ζευγαριού δεν κρατάει για πολύ, αφού μια σειρά από προδοσίες και δυστυχήματα τους απειλούν…
Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που βασίζεται στα bestseller βιβλία της Στέφανι Μέγερ, χωρίζεται σε δύο μέρη. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε αυτή τη φορά τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπιλ Κόντον (“Gods and Monsters’’).

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6 ΠΕΜΠΤΗ 21/6
21.00
ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / WAR HORSE
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 146' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Steven Spielberg με τους: David Thewlis, Emily Watson, Benedict Cumberbatch ,Toby Kebbell
Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο στο βρετανικό ιππικό. Σύντομα, το άλογο καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή.
Η νέα δουλειά του Στίβεν Σπίλμπεργκ υπήρξε υποψήφια για πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων χρυσή σφαίρα και όσκαρ καλύτερης ταινίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6
20.30: "To ΩΔΕΙΟ πάει σινεμά" (20')

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6
21.00
ΛΟΡΑΞ / LORAX
Κινούμενα σχέδια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 86' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Chris Renaud ,Kyle Balda με τους Zac Efron, Ed Helms, Danny DeVito.
Ο Τεντ, ένα 12χρονο αγόρι που ζει στην πλαστική πόλη του Θνίντβιλ, προκειμένου να κερδίσει την αγάπη της αγαπημένης του Όντρεϊ πρέπει να βρει και να της φέρει ένα αληθινό δέντρο. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους.
Εκπληκτικό animation με μηνύματα πιο επίκαιρα από ποτέ σχετικά με την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

23.00
ΤΟ ΓΑΛΑ
Κοινωνική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 99' Κ-17
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιούγα με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκο, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Ηρώ Μπέζου, Δημήτρη Μαύρο
Ο Αντώνης, ένας 25-χρονος Ρώσος μετανάστης στη Λάρισα, επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του.
Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, εξιστορεί τις σπασμωδικές προσπάθειες επανένωσης μιας οικογένειας που έχει αποξενωθεί, με εξαιρετικές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές.


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6 ΤΡΙΤΗ 26/6
21.00 & 23.00
ΑΝΩΝΥΜΟΣ / ΑΝΟΝYMOUS
Δράμα 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια:130' Κ-13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Roland Emmerich με τους Rhys Ifans, Jamie Campbell Bower, Xavier Samuel, David Thewlis
Στην Αγγλία της Ελισαβετιανής περιόδου, ο θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Ντε Βερ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα θεατρικά έργα του για να επηρεάσει το πολιτικό σκηνικό. Σαν κόμης της Οξφόρδης όμως, δεν μπορεί να τα παρουσιάσει ως δικά του. Τότε απευθύνεται σ’ έναν ταλαντούχο ηθοποιό με έφεση στο αλκοόλ και τις γυναίκες, με το όνομα Γουίλιαμ Σαίξπηρ...
Λεπτομερής κι εντυπωσιακή αναπαράσταση της εποχής σε μια ταινία που διερευνά τις συνθήκες που γέννησαν τα σπουδαία έργα του Σαίξπηρ και την πατρότητά τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6 ΠΕΜΠΤΗ 28/6
21.00 & 23.00
ΑΘΙΚΤΟΙ / INTOUCHABLES
Κωμωδία 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια:112' Κ-13
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Olivier Nakache, Eric Toledano με τους François Cluzet,
Omar Sy, Anne Le Ny
Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα τον Ντρίς, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.
To «Intouchables», η μεγάλη έκπληξη και τεράστια εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία, είναι μια ιστορία που παρά τις δυσκολίες, είναι γεμάτη ξεγνοιασιά και αισιοδοξία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6
20.30:"To ΩΔΕΙΟ πάει σινεμά" (20')

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7
21.00
HAPPY FEET 2
Κινούμενα σχέδια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ
Aυστραλέζικη ταινία σε σκηνοθεσία George Miller με τους: Elijah Wood, Pink, Elizabeth Daily
Ο Μάμπλ, ο Σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί ο γιος του ο Έρικ, φοβάται τον χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει.
Με μπόλικο χιούμορ, χορό, γκαγκς και εξαιρετικά εφέ, η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας Ηappy feet είναι εξαιρετική σε επίπεδο ανάπτυξης σεναρίου και προτείνει ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

23.00
ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ / A DANGEROUS METHOD
Δράμα 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 99' Κ-17
Βρετανική/Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία David Croneberg με τους: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel, Sarah Gadon
O ανήσυχος Δρ. Καρλ Γιουνγκ αναλαμβάνει ως ασθενή του την ανισόρροπη, αλλά γοητευτική Σαμπίνα Σπιλράιν με "όπλο" τη μέθοδο του δασκάλου του, του πασίγνωστου Σίγκμουντ Φρόιντ. Και οι δύο άντρες μαγεύονται από τη νεαρή ασθενή, που γίνεται ο καταλύτης στις εμπνευσμένες θεωρίες τους.
Εξαιρετική ανάπλαση της εποχής και εντυπωσιακές ερμηνείες σε μια ταινία για την αλληλεπίδραση δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων της ψυχαναλυτικής σκέψης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7 ΤΡΙΤΗ 3/7
21.00 & 23.00

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ / ΤΗΕ RUM DIARΥ
Κωμωδία 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120 ' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Bruce Robinson με τους: Johnny Depp, ,Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Hear, Richard Jenkins
O Αμερικανός δημοσιογράφος Paul Kemp, απογοητευμένος από τη ζωή στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο για να εργαστεί σε μια υπό κατάρρευση εφημερίδα του Σαν Χουάν. Το νερό όμως θα αντικατασταθεί από το ρούμι…
Φόρος τιμής στον συγγραφέα-δημοσιογράφο Hunter S. Thompson (Fear and loathing in Las Vegas), με πηγαίο γέλιο, όμορφη φωτογραφία και τον Τζόνι Ντεπ σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7 ΠΕΜΠΤΗ 5/7
21.00 & 23.00
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ / POULET AUX PRUNES
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93 ' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi με τους: Mathieu Amalric , Isabella Rossellini, Jamel Debbouze ,  Eric Caravaca , Chiara Mastroianni
Ο ταλαντούχος μουσικός Nasser-Ali χάνει τη διάθεσή του για ζωή όταν η σύζυγός του σπάει το αγαπημένο του βιολί. Αποφασίζει να πεθάνει και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις του. Όμως η απόφασή του γυρίζει μπούμερανγκ.
Βασισμένο στο κόμικ της Σατραπί (Persepolis), ένα πραγματικά λυρικό δημιούργημα που μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε έναν κόσμο που χάθηκε και που δεν γνωρίζαμε σχεδόν τίποτε γι αυτόν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 7/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 8/7
21.00 & 23.00
HUGO
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 126' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Martin Scorsese με τους Asa Butterfield, Chloe Moretz, Christopher Lee, Jude Law, Ben Kingsley
Παρίσι, δεκαετίας του '30: Ο Χιούγκο, ένα 12χρονο ορφανό αγόρι, που ζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που συνοδεύει ένα ρομπότ το οποίο του άφησε ο πατέρας του. Στο πλευρό του βρίσκεται μια δυναμική φίλη του.
Με νοσταλγική και μοντέρνα διάθεση, ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί ένα συγκινητικό παραμύθι, που θα σας μαγέψει. Κέρδισε 5 Όσκαρ, καθώς και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σκηνοθέτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/7 ΤΡΙΤΗ 10/7
21.00 & 23.00
SHERLOCK HOLMES 2: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ / SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS
Περιπέτεια 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 129' Κ-13
-->
Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Guy Ritchie με τους Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Rachel McAdams
Ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουότσον, με τη βοήθεια μιας δυναμικής τσιγγάνας και του μεγαλύτερου αδελφού του διάσημου ντετέκτιβ, Μάικροφτ, έρχονται αντιμέτωποι με τον άρχοντα του εγκλήματος, καθηγητή Μοριάρτι.
Ο διάσημος Βρετανός ντετέκτιβ επιστρέφει σε μια απολαυστική, κωμική περιπέτεια, γεμάτη σασπένς και καταιγιστική δράση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7 ΠΕΜΠΤΗ 12/7
21.00 & 23.00
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΒΡΗΣ / LE HAVRE
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93' Κ-13
-->
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Aki Kaurismaki με τους Andre Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel, Elina Salo
Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας και γνωστός μποέμ, έχει αυτοεξοριστεί στην πόλη-λιμάνι Χάβρη, όπου δουλεύει σαν λούστρος. Η ζωή του κυλά ευτυχισμένα και αρμονικά μέχρι την ώρα που θα βρεθεί στο δρόμο του ένα μικρό προσφυγάκι από τα βάθη της Αφρικής, το οποίο αναζητά η αστυνομία.
Ένα αισιόδοξο κοινωνικό δράμα με αναφορές στο παλιό γαλλικό σινεμά, υπέροχη μουσική σε ρυθμούς μπλούζ και ροκ εντ ρολ, μαγευτική φωτογραφία και συγκινητική, νοσταλγική διάθεση. Απέσπασε το Βραβείο Κριτικών στις Κάννες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7
21.00 & 23.30
ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ / THE HUNGER GAMES
Περιπέτεια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 142' Κ-13
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gary Ros με τους Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson , Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson
Στο μέλλον, η Κάπιτολ συγκεντρώνει κάθε χρόνο ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από καθεμία από τις δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες της για να συμμετάσχουν στους θανατηφόρους Αγώνες Πείνας, οι οποίοι μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση.
Το αλληγορικό best seller της Σούζαν Κόλινς μεταφέρεται πιστά και προσεγμένα στη μεγάλη οθόνη σε ένα θέαμα που θα σας συναρπάσει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7 ΤΡΙΤΗ 17/7
21.00 & 23.00
Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ / THE IRON LADY
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 105' Κ
-->
Αγγλογαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Phyllida Lloyd με τους Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant, Anthony Head, Roger Allam
Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.
Ένα εκπληκτικό πορτραίτο της Μάργκαρετ Θάτσερ, με τη μοναδική ερμηνεία της Μέριλ Στριπ, που της χάρισε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/7 ΠΕΜΠΤΗ 19/7
21.00
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ / THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Θρίλερ 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 158' Α
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία David Fincher με τους Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgard, Robin Wright
Ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μπλόμκβιστ αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός ηλικιωμένου βιομήχανου να εξιχνιάσει την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της 16χρονης ανιψιάς του. Η Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική hacker με punk attitude, αποφασίζει να τον βοηθήσει.
Πιστό και εξίσου ατμοσφαιρικό και καλογυρισμένο ριμέικ του βασισμένου στο best seller του Στιγκ Λάρσον σουηδικού θρίλερ του 2009. Διαθέτει άψογο αφηγηματικό ρυθμό, εξαιρετικές ερμηνείες και ατμοσφαιρικό soundtrack.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7
21.00 & 23.30
ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ / THE AVENGERS
Περιπέτεια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 142' Κ-13
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Joss Whedon με τους Robert Downey Jr., Jeremy Renner, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans
Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow καλούνται από τη διεθνή οργάνωση για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τον πανίσχυρο και επικίνδυνο Loki.
“Ισχύς εν τη ενώσει” σε μια διασκεδαστική περιπέτεια, γεμάτη κοφτερές, χιουμοριστικές ατάκες και εκθαμβωτικά εφέ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 ΤΡΙΤΗ 24/7
21:00 & 23:00
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ /LE GAMIN AU VELO / THE KID WITH A BIKE
Κοινωνική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 87' Κ
-->
Βέλγικη ταινία σε σκηνοθεσία Jean-Pierre & Luc Dardenne, με τους Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione
Εγκαταλειμμένος από τον πατέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλεγκτη οργή του.
Μια συναισθηματική βόλτα που πραγματικά αξίζει τον κόπο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7 ΠΕΜΠΤΗ 26/7
21:00 & 23:00
ΕΞΩΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΡΙΓΚΟΛΝΤ / THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL
Κομεντί 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124' Κ
-->
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία John Madden με τους Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench, Dev Patel, Tom Wilkinson
Επτά Βρετανοί συνταξιούχοι καταφθάνουν σε ένα ινδικό ξενοδοχείο, για να διαπιστώσουν ότι δεν ανταποκρίνεται στο ελάχιστο στον εξωτικό παράδεισο τον οποίο είχαν κατά νου. Έτσι ο καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο σε μια καινούργια χώρα και μια άγνωστη καθημερινότητα.
Πολυπληθές βρετανικό καστ αξιώσεων για μια δραμεντί από τον σκηνοθέτη του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ» για τη ζωή που ξεκινάει ακριβώς τη στιγμή που πίστευες ότι έφτανε στο τέλος της...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7
21:00 & 23:00
ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ / JODAEIYE NADER AZ SIMIN / A SEPARATION
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 123' Κ-13
-->
Ιρανική ταινία σε σκηνοθεσία Asghar Farhadi με τους Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat, Shahab Hosseini, Sarina Farhadi
Ο Ναντέρ και η Σιμίν διαφωνούν για το αν πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους στο Ιράν και σκέφτονται να χωρίσουν. Αναγκασμένος να βρει μια γυναίκα να προσέχει τον πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ, ο Ναντέρ θα βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένος σε μια μοιραία παρεξήγηση.
Αφηγηματικά σύνθετη, με ένταση, πυκνότητα και ηθική πρόκληση το «Ένας Χωρισμός» είναι η πιο δυνατή ταινία του Φαραντί μέχρι σήμερα η οποία απέσπασε και το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7 ΤΡΙΤΗ 31/7
21:00 & 23:00
ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ / THE DESCENDANTS
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115' Κ
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία  Alexander Payn με τους George Clooney, Judy Greer, Matthew Lillard, Shailene Woodley, Beau Bridges
Ο Χαβανέζος Ματ Κινγκ, ένας ευκατάστατος δικηγόρος και αδιάφορος πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει τη ζωή του όταν η γυναίκα του τραυματίζεται σε ατύχημα και πέφτει σε κώμα.
Μια υπέροχη ταινία που με μαεστρία δείχνει πως μια οικογένεια μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με την απαραίτητη ευαισθησία. Δυο Χρυσές Σφαίρες και υποψήφιο για πέντε Όσκαρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8 ΠΕΜΠΤΗ 2/8
21:00 & 23:00
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ / THIS MUST BE THE PLACE
Δραματική 2011  (Έγχρ.)  Διάρκεια: 110' Κ-17
-->
Γαλλο-ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Paolo Sorrentino με τους Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Eve Hewson, Kerry Condon
Ο Cheyenne, ένας αντικοινωνικός πρώην ροκ σταρ, επιστρέφει μετά το θάνατο του πατέρα του από το Δουβλίνο στη Νέα Υόρκη. Εκεί μαθαίνει πως εκείνος αναζητούσε έναν ναζί εγκληματία, βασανιστή του στο Άουσβιτς, ο οποίος βρίσκεται τώρα στις ΗΠΑ και αποφασίζει να συνεχίσει ο ίδιος την έρευνα.
Oι γοητευτικές παραστάσεις αφθονούν ενώ ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια εξαιρετικά όμορφη σύνθεση. Βραβευμένη με το οικουμενικό βραβείο στις Κάννες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8
21:00 & 23:00
ELENA
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 109' Κ-13
-->
Ρώσικη ταινία σε σκηνοθεσία Andrei Zvyagintsev με τους Nadezhda Markina, Aleksey Rozin, Andrey Smirnov,Yelena Lyadova
Όταν ο σύζυγός της, ένας πλούσιος και ψυχρός άντρας τον οποίον παντρεύτηκε σε μεγάλη ηλικία, παθαίνει καρδιακή προσβολή και αποφασίζει να κληροδοτήσει την περιουσία του στην κόρη του από προηγούμενο γάμο, η Ελένα αποφασίζει να μην αφήσει τον δικό της γιο με άδεια χέρια…
Μια ταινία - ηθικό δίλημμα στη μορφή ενός αστικού θρίλερ που καθηλώνει, από τον σκηνοθέτη της αριστουργηματικής «Επιστροφής». Βραβευμένη από το τμήμα “Ένα κάποιο Βλέμμα” στο φεστιβάλ των Καννών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8 ΤΡΙΤΗ 7/8
21:00 & 23:00
ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΛΙΝ / MY WEEK WITH MARILYN
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 99' Κ
-->
Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία  Simon Curtis με τους Michelle Williams, Judi Dench, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Zoe Wanamaker
Το 1956 ο νεαρός Κόλιν Κλαρκ αναλαμβάνει χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην ταινία του Λόρενς Ολίβιε «Ο Πρίγκιπας και η Χορεύτρια» και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με την πρωταγωνίστρια Μέριλιν Μονρόε.
Πιο όμορφη, σεξουαλική, αιθέρια και χαριτωμένη από ποτέ, κάνει το ίνδαλμα που ακούει στο όνομα Monroe προσιτό και ανθρώπινο. Υποψήφια για δύο Οscar.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8  ΠΕΜΠΤΗ 9/8
21.00 & 23.00

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ / SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN

Περιπέτεια Φαντασίας 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 127' Κ-13

-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Rupert Sanders με τους Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Ian McShane, Toby Jones

Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της, αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, είναι η καρδιά, της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά, που βρίσκεται φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια.

Ετοιμαστείτε για μια νέα, μοντέρνα διασκευή του πασίγνωστου παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, με πολύ καλό καστ και έντονη γοτθική ατμόσφαιρα, αρκετά πιο σκοτεινή…


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8
21:00 & 23:00
JANE EYRE / ΤΖΕΪΝ ΕΪΡ
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120΄ K
-->
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία  Cary Fukunaga με τους Mia Wasikowska, Jamie Bell, Michael Fassbender, Sally Hawkins, Judi Dench
Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μες στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο εργάζεται όπου σκοτεινά μυστικά και προδοσίες προσπαθούν να μείνουν κρυμμένα.
Nέα κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού βιβλίου της Σαρλότ Μπροντέ με πολύ καλό καστ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/8 ΤΡΙΤΗ 14/8
21:00 & 23:00
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ / BIR ZAMANIAR ANADOLU’DA
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 150΄
-->
Τούρκικη ταινία σε σκηνοθεσία Nuri Bilge Ceylan με τους Muhammet Uzuner,  Yilmaz Erdogan, Taner Birsel, hmet Mumtaz Taylan, Firat Tanis
Σ' ένα έρημο τοπίο, κάπου βαθιά στην Ανατολία, μια ομάδα ανθρώπων ψάχνει το μέρος που ο δολοφόνος θα τους υποδείξει ότι έχει θάψει το θύμα του.
Πικρό, σαρκαστικό και βαθιά ανθρώπινο. Τιμήθηκε με το Μέγα Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8 ΠΕΜΠΤΗ 16/8
21:00 & 23:00
J.EDGAR
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 137΄ K-13
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Clint Eastwood με τους Leonardo DiCaprio,  Josh Hamilton, Naomi Watts, Judi Dench , Gunner Wright
Η ζωή του Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών και αργότερα του FBI επί πέντε δεκαετίες, για πολλούς ο ισχυρότερος άντρας των ΗΠΑ κατά τον 20ό αιώνα.
Ο Ίστγουντ βιογραφεί με θάρρος έναν αμφιλεγόμενο, παθιασμένο και τραγικό χαρακτήρα. Υποδειγματική η ερμηνεία του Ντι Κάπριο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8
21:00 & 23:00
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ / THE WOMAN IN THE FIFTH / LA FEMME DU VEME
Θρίλερ 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 85΄ K-13
-->
Γαλλοαγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Pawel Pawlikowski με τους Ethan Hawke,  Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig, Samir Guesmi, Delphine Chuillot
Ένας αμερικανός καθηγητής έρχεται στο Παρίσι αποφασισμένος να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Διάφορες κακοτυχίες του συμβαίνουν, ενώ συναντά και ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα με ένα σκοτεινό μυστικό.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ, μεταφορά του μυθιστορήματος του Ντάγκλας Κένεντι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 ΤΡΙΤΗ 21/8
21:00 & 23:00
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ / WUTHERING HEIGHTS
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 129΄ Κ-13
-->
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Andrea Arnold με τους Kaya Scodelario, Nichola Burley, James Howson, Oliver Milburn, Steve Evets
Ο νεαρός μιγάδας Χίθκλιφ σώζεται και περιθάλπεται από την αγροτική οικογένεια Έρνσο. Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στον Χίθκλιφ και στη νεαρή Κάρι Έρνσο, ένας έρωτας που όμως οδηγεί σε μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους.
Η ιστορία της κλασσικής καταραμένης αγάπης του Χίθλιφ και της Κάθριν. Βραβεύτηκε για τη φωτογραφία του σε Βενετία και Βαγιαδολίδ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8 ΠΕΜΠΤΗ 23/8
21:00 & 23:00
MONEYBALL
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 133΄ Κ
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Bennett Miller με τους Brad Pitt, Jonah Hill,  Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Chris Pratt
Παρά το μικρό προϋπολογισμό και τις συγκρατημένες φιλοδοξίες, ο μάνατζερ της ομάδας μπέιζμπολ του Όκλαντ αποφασίζει, ενάντια στις καθιερωμένες πρακτικές, να στήσει μια ομάδα βασισμένη στη στατιστική ανάλυση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, με τον Μπραντ Πιτ να ερμηνεύει ίσως τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 25/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8
21:00 & 23:00
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ / LES NEIGES DU KILIMANDJARO
Κοινωνική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90΄ Κ-13
-->
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Robert Guediguian με τους Jean-Pierre Darroussin,  Ariane Ascaride, Gerard Meylan, Maryline Canto, Gregoire Leprince-Ringuet
Ο απολυμένος Michel σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο με τη γυναίκα του, με χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι και τα παιδιά τους. Όλα ανατρέπονται όταν δύο οπλισμένοι νεαροί θα αρπάξουν τα χρήματα, ενώ αποκαλύπτεται πως την επίθεση είχε οργανώσει ένας επίσης απολυμένος πρώην συνάδελφος του Michel, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.
Ρεαλιστική, αισιόδοξη και άκρως πολιτική ταινία. Η τρυφερότερη κινηματογραφική έκπληξη του 64ου Φεστιβάλ Καννών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/8 ΤΡΙΤΗ 28/8
21:00 & 23:00
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΤΑ/ EXTREMELY LOUD AND INCREDEBLY CLOSE
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 130' Κ
-->
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Stephen Daldry με τους Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, John Goodman, Max von Sydow
Ο 11χρονος Όσκαρ, ο οποίος έχει χάσει τον πατέρα του στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, βάζει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει την κλειδαριά που ξεκλειδώνει το μυστηριώδες κλειδί, που ο 11χρονος βρήκε ανάμεσα στα πατρικά υπάρχοντα. Πολύτιμος βοηθός στην αναζήτηση σε όλη τη Νέα Υόρκη θα αποδειχτεί ένας 83χρονος μυστηριώδης ηλικιωμένος που δε μιλά και επικοινωνεί με τον περίγυρο με χαρτί και μολύβι.
Πρωτότυπο οδοιπορικό, βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζόναθαν Σαφράν Φόερ με το σκηνοθέτη των "ΜΠΙΛΙ ΕΛΙΟΤ", "ΟΙ ΩΡΕΣ", και "ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ". Υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και Β΄ αντρικού ρόλου (ΜΑΞ ΦΟΝ ΣΙΝΤΟΦ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8 ΠΕΜΠΤΗ 30/8
21:00 & 23:00
ALBERT NOBBS
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 113' Κ-15
-->
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Rodrigo Garcia με τους Glenn Close, Antonia Campbell-Hughes, Mia Wasikowska, Brendan Gleeson, Jonathan Rhys Meyers
Στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, η ορφανή και απροστάτευτη ΄Αλμπερτ, που βιάστηκε στα 14 της, μασκαρεύεται σε άντρα για να δουλέψει σαν σερβιτόρος στο κοσμικό ξενοδοχείο «Morrison Hotel». Ζει για δεκαετίες μασκαρεμένη σε άνδρα, ανίκανη, από την αχρησία, να ενεργοποιήσει αισθήματα και σκέψη.
Η ταινία βασίζεται σε μια νουβέλα του Ιρλανδού George Moore, που στις αρχές του '80, διασκευασμένη σε θεατρικό, ανέβασε η Γκλεν Κλόουζ στο Off Broadway, ερμηνεύοντας η ίδια τον ομώνυμο ρόλο. Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και άλλες τόσες για χρυσή σφαίρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9
21:00
ΠΕΙΡΑΤΕΣ! 3D / THE PIRATES! BAND OF MISFITS
Κινούμενα σχέδια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 88' Κ
-->
Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Peter Lord, Jeff Newitt
Ο Πειρατής Καπετάνιος με το πιο απροσάρμοστο πλήρωμα όλων των εποχών και τον παπαγάλο του Πόλι, αναζητούν τη μεγάλη μπάζα που θα τους χαρίσει τον πολυπόθητο τίτλο του «Πειρατή της Χρονιάς». Συναντιέται μεταξύ άλλων και με τον ερωτοχτυπημένο με τη Βασίλισσα Βικτόρια της Αγγλίας, Δαρβίνο... που θα τους αλλάξει τα σχέδια.
Βασισμένο στο ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα του Gideon Defoe με τίτλο «The Pirates! In an Adventure with Scientists».

23.00
Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / LA SOURCE DES FEMMES
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 125'
-->
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Radu Mihaileanu με τους Leila Bekhti, Hafsia Herzi,   Biyouna, Sabrina Ouazani, Saleh Bakri
Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ' τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν να κηρύξουν ερωτική αποχή μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό...
Μια διασκευή της αριστοφανικής «Λυσιστράτης» σε ένα μοντέρνο παραμύθι με φόντο το εξωτικό Μαρόκο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9 ΤΡΙΤΗ 4/9
21:00 & 23:00
ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ / MIRROR MIRROR
Φαντασίας 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 106' Κ
-->
-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tarsem Singh με τους Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Sean Bean, Nathan Lane
Αφού έχει συνωμοτήσει για το θάνατο του βασιλιά, η γυναίκα του, κρατά την κόρη του Χιονάτη κλεισμένη στο παλάτι και κυβερνά με τον πιο σκληρό τρόπο. Όταν εκείνη κλέβει την προσοχή ενός γοητευτικού και πλούσιου πρίγκηπα, η κακιά βασίλισσα διατάζει το θάνατό της.
Η ταινία του Ινδού Τάρσεμ Σινγκ (“Το κελί”, “Αθάνατοι”) διαθέτει εντυπωσιακή σκηνογραφία και φαντασμαγορικά κοστούμια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9 ΠΕΜΠΤΗ 6/9
21:00 & 23:00
ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ / LAS ACACIAS
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 85' Κ
-->
Αργεντίνικη ταινία σε σκηνοθεσία Pablo Giorgelli με τους German de Silva, Hebe Duarte, Nayra Calle Mamani
Ο Ρουμπέν, ένας μοναχικός οδηγός φορτηγού, αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη Χασίντα και το πέντε μηνών μωρό της, που φεύγοντας από την Παραγουάη αναζητά καλύτερη τύχη στην Αργεντινή. Καθώς όμως έχει ρίζες Γκουαρανί αντιμετωπίζει και υπόγειο ρατσισμό.
Ταινία δρόμου, στην οποία ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Πάμπλο Τζιορτζέλι, περιγράφει με λιτότητα την εξέλιξη στη σχέση δύο “τραυματισμένων” χαρακτήρων. Βραβευμένη με τη χρυσή κάμερα του φεστιβάλ των Κανών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
20.30 & 22.30
MΕΝ ΙΝ BLACK III
Δράσης 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια 105' Κ-13
-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Barry Sonnenfeld με τους Will Smith, Josh Brolin, Alice Eve, Tommy Lee Jones, Emma Thompson
Ο J έχει δει κάποια ανεξήγητα πράγματα στην 15χρονη ιστορία, με τους Men in Black, αλλά τίποτα περισσότερο δεν τον μπερδεύει, όσο ο στριμμένος και σιωπηλός συνεργάτης του. Όταν η ζωή του K και η μοίρα του πλανήτη τίθενται σε κίνδυνο, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Οι Άνδρες με τα Μαύρα επιστρέφουν σε μια νέα φαντασμαγορική περιπέτεια, must για τους οπαδούς του είδους με ένα εμπνευσμένο σενάριο που διατηρεί  ευχάριστα σε διανοητική εγρήγορση  τον θεατή και με μακέτες, σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ να συνεισφέρουν υποδειγματικά.
             
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9 ΤΡΙΤΗ 11/9
20.30 & 22.30
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ / WOMAN IN BLACK
Θρίλερ 2012 Εγχρ Διάρκεια 95΄ Κ-13
-->
Καναδοαγγλική ταινία σε σκηνοθεσία James Watkins με τους Daniel Radcliffe,  Ciaran Hinds, Janet McTeer, Roger Allam, Shaun Dooley
Ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Μαρς. Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής.
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ, με την υπογραφή της Hammer Films, μια ταινία φαντασμάτων που σηματοδοτεί την ερμηνευτική «ενηλικίωση» του Ντάνιελ -Χάρι Πότερ- Ράντκλιφ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9 ΠΕΜΠΤΗ 13/9
20.30 & 22.30
ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Δραματική  2011  (Εγχρ) Διάρκεια 107΄ Κ-13
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου με τους Aντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου
Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος και έτσι αρχίζει να αθωώνει ανθρώπους του περιθωρίου δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει και η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα.
Μια τραγικότατη κωμωδία για το πώς οι άνθρωποι αδικούν ο ένας τον άλλο επειδή είναι δυστυχείς. Η ταινία - έκπληξη απέσπασε βραβεία σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας α΄και β ΄ ανδρικού ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά και στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν οπού διαγωνίστηκε.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9
20.30 & 22.30
DARK SHADOWS
Κωμωδία φαντασίας 2012 (Εγχρ) Διάρκεια: 113΄ Κ-13
-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tim Burton με τους Johnny Depp, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller, Chloe Grace Moretz
Το 1752, το ζεύγος Collins παίρνει το γιο τους, Barnabas και κινούν για ένα νέο ξεκίνημα στην Αμερική. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο νεαρός πλέον Barnabas έχει τα πάντα ώστε να είναι ο απόλυτος άρχοντας της πόλης του Collinwood και ένας μανιώδης playboy. Μετά από ένα μοιραίο λάθος, ο Barnabas θα βρεθεί στον ολότελα διαφορετικό κόσμο του 1972.
Πιστός στη γοητευτική μαυρίλα που μας έχει συνηθίσει - και τον έχουμε αγαπήσει - ο Tim Burton αναβιώνει την ομώνυμη, αμερικανική gothic σαπουνόπερα των late-60s.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9 ΤΡΙΤΗ 18/9
20.30 & 22.30

BEL AMI/ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΘΟΣ
Δράμα 2012 (Εγχρ) Διάρκεια 102΄ Κ-13
-->
Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Declan Donnellan, Nick Ormerod με τους Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Natalia Tena
Παρίσι 1890: Ο Ζορζ Ντιρόι χρησιμοποιεί τις σαγηνευτικές του ικανότητες για να αναρριχηθεί από την φτώχεια στα πλούτη και να αφήσει την αγκαλιά μιας πόρνης για να καταλήξει σε όμορφες, παθιασμένες και πλούσιες γυναίκες… Και όλα αυτά σε έναν κόσμο όπου η πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης αποκτούν επιρροή, το σεξ είναι δύναμη και η φήμη γίνεται εμμονή.
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκυ Ντε Μοπασάν, η ταινία διαθέτει λαμπερό καστ και υπέροχη φωτογραφία, που θα σας ταξιδέψει στο Παρίσι του 1890.

ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ / THE SKIN I LIVE IN
Δραματική, 2011, Έγχρ., Διάρκεια: 117'


Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Έλενα Ανάγια, Μαρίζα Παρέδες, Γιάν Κορνέτ

Ένας πλαστικός χειρουργός, κυνηγημένος από τα οικογενειακά τραύματα του παρελθόντος, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άφθαρτο δέρμα, κάνοντας πειράματα σε μια νέα γυναίκα την οποία κρατά αιχμάλωτη.
Στην απόλυτη σκηνοθετική του ωριμότητα, ο Αλμοδοβάρ τολμά να σπρώξει την προκλητική του θεματική στα όριά της και να υπογράψει ένα από τα πιο σκοτεινά, μα τόσο συγκινητικά δράματα ολόκληρης της φιλμογραφίας του.


ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9 ΠΕΜΠΤΗ 20/9
20.30 & 22.30
ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ / THE RAVEN
Θρίλερ μυστηρίου 2012 (Εγχρ) Διάρκεια 111΄ K-13
-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία James McTeigue με τους John Cusack, Alice Eve, Luke Evans, Brendan Gleeson
Στα 1849 ένας κατά συρροήν δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα ο Έντγκαρ Άλαν Πόε αντιλαμβάνεται πως οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του Πόε.
Ο Τζέιμς ΜακΤιγκ ("V for Vendetta") σκηνοθετεί ένα αγωνιώδες θρίλερ γύρω από μια φανταστική μαρτυρία σχετικά με τη ζωή του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9
20.30 & 22.30
THE AMAZING SPIDERMAN
Περιπέτεια Φαντασίας 2012 (Εγχρ) Διάρκεια: 135΄ K-13
-->
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία: Marc Webb με τους Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen, Rhys Ifans, Sally Field
Ο έφηβος Πήτερ Πάρκερ μεγαλώνει με τους θείους του, ερωτέυεται τη συμμαθήτριά του Γκουέν Στέισι, ενώ ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη χαρτοφύλακα που μπορεί να τον βοηθήσει να καταλάβει γιατί οι γονείς του τον εγκατέλειψαν όταν ήταν μικρός. Τα στοιχεία τον οδηγούν στο εργαστήριο του πρώην συναδέλφου του πατέρα του Δρ.Κερτ Κόννορς, ενώ οι σκληρές αποφάσεις που καλείται να πάρει, είναι εκείνες που θα τον αναδείξουν σε πραγματικό ήρωα.
Ο Μαρκ Γουέμπ («500 Days Of Summer») σκηνοθετεί το πολυαναμενόμενο reboot (ιστορία από την αρχή) του διάσημου Ανθρώπου-Αράχνη.












Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού