Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου 2013





Είσοδος ελεύθερη
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/5 21.00
ΤΑΞΙΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ – Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ / GREEK AMERICAN RADICALSTHE UNTOLD STORY (Ελλάδα, Έγχρ. - Ασπρόμαυρο, 64') σε σκηνοθεσία Kώστα Βάκκα
ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΩΝ AΟΡΙΩΝ / THE LITTLE PALACE OF AORIA (Ελλάδα, Έγχρωμο 22') σε σκηνοθεσία Βασίλη Παναγιωτακόπουλου
FOOD FOR LOVE (Έγχρωμο, 52') σε σκηνοθεσία Μαριάννας Οικονόμου
ΤΡΙΤΗ 28/5 21.00
ROUGHCUT (Έγχρωμο, 58') σε σκηνοθεσία Ελιάνας Αμπραβανέλ
ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ / MEET BY CHANCE (Έγχρωμο, 15') σε σκηνοθεσία  Σπύρου Αμοιρόπουλου 
ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ / THE IMMORTALS AT THE SOUTHERN POINT OF EUROPE (Έγχρωμο, 75') σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουστάκη

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/5  ΠΕΜΠΤΗ 30/5
21.00 & 23.00
            Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ / GOD LOVES CAVIAR
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 101' K
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, με τους: Sebastian Koch, Catherine Deneuve, John Cleese, Juan Diego Botto, Λάκη Λαζόπουλο 
Η συγκλονιστική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη (1750-1825), πειρατή, ζάμπλουτου εξαγωγέα χαβιαριού κι εθνικού μας ευεργέτη. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του θα τον φέρει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές.
Ο Γιάννης Σμαραγδής μας παρουσιάζει τη ζωή ενός σπουδαίου Έλληνα μέσα από μια πλούσια, διεθνή συμπαραγωγή με λαμπρό καστ.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5  ΣΑΒΒΑΤΟ 1/6  ΚΥΡΙΑΚΗ 2/6
21.00 (α' προβολή)
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 4: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ / ICE AGE 4: CONDINENTAL DRIFT
Animation 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 94' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Steve Martino και Mike Thurmeier, με τις φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη, Λεωνίδα Κακούρη, Γρηγόρη Πατρικαρέα, Πηνελόπης Σκαλκώτου
Η προσπάθεια του σκίουρου Scratte να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας τεράστια σεισμική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Manny, τον Sid και τον Diego στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, οι τρεις τους ξεκινάνε μια επική θαλάσσια περιπέτεια.
Η προϊστορική παρέα επιστρέφει σε μια κεφάτη περιπέτεια με έντονη καλοκαιρινή διάθεση, ξεκαρδιστικές ατάκες, τεχνικά άρτιο 3D και πολλή δράση.

23.00 (β' προβολή)
Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ / UN CUENTO CHINO
Δραματική 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93' Κ-12
Αργεντίνικη ταινία σε σκηνοθεσία Sebastián Borensztein, με τους: Ricardo Darín, Ignacio Huang, Muriel Santa Ana
Ο Roberto είναι ένας μεσήλικας εργένης, ο οποίος διατηρεί ένα μαγαζάκι με σιδερικά στο Μπουένος Άιρες. Στο δρόμο του θα βρεθεί ο Jun, ένας Κινέζος που ψάχνει να βρει το θείο του στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει λέξη στα ισπανικά.
Το συναίσθημα και η ανθρωπιά κυριαρχούν σε μια τρυφερή και διδακτική ιστορία με ασυνήθιστο θέμα και σουρεαλιστικό χιούμορ. Συγκλονιστική η ερμηνεία του Ricardo Darín.
Είσοδος ελεύθερη
ΤΡΙΤΗ 4/6
20.30
Μουσικό τέταρτο από τη φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, που υποδέχεται τους θεατές του “Σινέ Πετρούπολις”, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του Θεάτρου Πέτρας.



ΤΕΤΑΡΤΗ 5/6  ΠΕΜΠΤΗ 6/6
21.00 & 23.00
            SKYFALL
Περιπέτεια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 143' Κ-15
Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Sam Mendes, με τους: Daniel Craig, Javier Bardem, Judi Dench, Naomie Harris, Ralph Fiennes
Ο James Bond, προσπαθώντας να ανακτήσει μια λίστα Βρετανών μυστικών πρακτόρων, τραυματίζεται και θεωρείται νεκρός. Όταν, όμως, τα γραφεία της MI6 δέχονται βομβιστική επίθεση και οι ευθύνες πέφτουν στην Μ., επανέρχεται στην υπηρεσία και αναλαμβάνει να βρει τον τρομοκράτη.
Στα “50στα γενέθλιά” του, ο διάσημος πράκτορας 007 μας γνωστοποιεί μια πιο ανθρώπινη και ευάλωτη πλευρά του εαυτού του. Ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, καθηλωτικό σενάριο και εξαιρετική φωτογραφία στην καλύτερη κατά πολλούς ταινία James Bond.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  7/6
20.00
Η Συμφωνόπετρα πάει σινεμά
Η Μικτή Συμφωνική Ορχήστρα σπουδαστών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης, δίνει μικρές συναυλίες διάρκειας 20 λεπτών  με δημοφιλή κλασική και κινηματογραφική μουσική. Διασκευές, διδασκαλία και διεύθυνση Φώτης Κουτζαγιώτης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/6  ΣΑΒΒΑΤΟ 8/6  ΚΥΡΙΑΚΗ 9/6
21.00
ΧΟΜΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ / HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY
Φαντασίας 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 164' K-13
Αμερικανικο-νεοζηλανδική ταινία σε σκηνοθεσία Peter Jackson, με τους: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Stott, Cate Blanchett, Hugo Weaving
60 χρόνια πριν από την ιστορία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Bilbo Baggins, ένα φιλήσυχο χόμπιτ,  αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Erebor από τον τρομερό δράκο Smaug. Συνοδοιπόροι του σε αυτήν την περιπέτεια είναι ο Gandalf ο Γκρίζος και μια ομάδα δεκατριών νάνων με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή  Thorin.
Ο παραμυθένιος κόσμος του Tolkien ξαναζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, μέσα από το πρώτο μέρος μιας καινούριας επικής περιπέτειας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/6  ΤΡΙΤΗ 11/6
21.00 & 23.00
            ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ / TO ROME WITH LOVE
Κωμωδία 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 102' K-15
Αμερικανο-ιταλο-ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Woody Allen, με τους: Woody Allen, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, Roberto Benigni
Ένας φοιτητής ερωτεύεται τη φίλη της κοπέλας του, ένας συνταξιούχος σκηνοθέτης όπερας ανακαλύπτει το ταλέντο του νεκροθάφτη συμπέθερού του, ένα ζευγάρι δοκιμάζεται από τους πειρασμούς της ιταλικής πρωτεύουσας κι ένας καθημερινός άνθρωπος μετατρέπεται σε τηλεοπτικό σταρ.
Τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες εκτυλίσσονται στην Αιώνια Πόλη, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του ταλαντούχου Woody Allen, που συνεχίζει το ευρωπαϊκό του grand tour.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6  ΠΕΜΠΤΗ 13/6
21.00 & 23.00
            ΑΓΑΠΗ / AMOUR
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 127' K-13
Αυστριακή ταινία σε σκηνοθεσία Michael Haneke, με τους: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert
O Georges και η Anne είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι συνταξιούχων δασκάλων μουσικής. Ένα δυσάρεστο γεγονός, που θα βιώσει η Anne, θα θέσει σε δοκιμασία την αγάπη που ενώνει το ζευγάρι.
Μια άκρως συγκινητική ιστορία με θέμα τη σκληρότητα της ζωής σε αντιπαραβολή με την τρυφερότητα της αγάπης. Διακρίθηκε με πολλά βραβεία, ανάμεσά τους το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/6
20.00
Η Συμφωνόπετρα πάει σινεμά
Η Μικτή Συμφωνική Ορχήστρα σπουδαστών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης,  δίνει μικρές συναυλίες διάρκειας 20 λεπτών  με δημοφιλή κλασική και κινηματογραφική μουσική. Διασκευές, διδασκαλία και διεύθυνση Φώτης Κουτζαγιώτης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/6  ΣΑΒΒΑΤΟ 15/6  ΚΥΡΙΑΚΗ 16/6
21.00 (α' προβολή)

            BRAVE
Animation 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Mark Andrews και  Brenda Chapman, με τις φωνές των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Χριστίνας Βαρζοπούλου, Νεφέλης Παπασταθοπούλου, Χρήστου Θάνου 
Η νεαρή πριγκίπισσα Merida υποχρεώνεται από τους γονείς της να δεχτεί τους υποψήφιους μνηστήρες της. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή, αψηφά αυτό το αρχαίο, ιερό έθιμο, προκαλώντας χάος στο βασίλειο.
Ένα τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, έξυπνο, διασκεδαστικό και ηθικά παιδαγωγικό. Απέσπασε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα κινουμένων σχεδίων.

21.00 (β' προβολή)
            ΑΛΛΟΘΙ / ARBITRAGE
Θρίλερ 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 107' K-15
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Nicholas Jarecki, με τους: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling
Ο Robert Miller, ένας 60χρονος επιχειρηματίας, είναι έτοιμος να πουλήσει την εταιρεία του έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθώντας, όμως, να αποκρύψει την πραγματική οικονομική της κατάσταση. Τα πράγματα θα πάρουν επικίνδυνη τροπή, όταν ο ίδιος εμπλακεί σε ένα ατύχημα.
Ένα αγωνιώδες θρίλερ, που σε κρατάει σε εγρήγορση, με τον Richard Gere σε μια από τις πιο δυνατές ερμηνείες της καριέρας του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6  ΤΡΙΤΗ 18/6
21.00 & 23.00
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ / LE CAPITAL
Πολιτικό Θρίλερ/Δράμα 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια 114΄ Κ-12
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, με τους: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Natacha Régnier
Ο φιλόδοξος Marc Tourneuil αναλαμβάνει τα ηνία μίας εκ των ισχυροτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών. Καθώς η καριέρα του απογειώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Marc μετατρέπεται σταδιακά από χαμηλών τόνων οικογενειάρχης σε αμοραλιστή "πρίγκιπα" της σύγχρονης οικονομικής ελίτ.
Δράμα που παρουσιάζει απογυμνωμένη την αλήθεια γύρω από τη δομή του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος. Ένα παγκόσμιο "παιχνίδι" στρατηγικής με συνεχείς ανατροπές, οι οποίες καταφέρνουν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6  ΠΕΜΠΤΗ 20/6
21.00 & 23.00
Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ LAZHAR / MONSIEUR LAZHAR
Κοινωνικό Δράμα 2011 (Έγχρ.) Διάρκεια 93’ Κ-13
Καναδέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Philippe Falardeau, με τους: Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Marieve Beauregard
Ύστερα από την αυτοκτονία μιας δασκάλας σε ένα δημότικό σχολείο του Καναδά, ο Αλγερινός κύριος Lazhar αναλαμβάνει ως αντικαταστάτης. Κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, χωρίς, ωστόσο, κανείς  να γνωρίζει το παρελθόν του και ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να απελαθεί.
Ο αναγνωρισμένος Καναδός σκηνοθέτης, με γλυκόπικρο χιούμορ, ευαισθησία και αφαιρετικούς διαλόγους, προσφέρει μία ρεαλιστική ταινία που γοητεύει. Έφτασε στην πεντάδα της κατηγορίας καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα περσινά Oscar, ενώ έχει βραβευθεί και στα φεστιβάλ Locarno και Toronto.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6 : ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
20.30
Μουσικό τέταρτο από τη φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, που υποδέχεται τους θεατές του “Σινέ Πετρούπολις”, γιορτάζοντας τη μέρα της μουσικής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6   ΣΑΒΒΑΤΟ 22/6   ΚΥΡΙΑΚΗ 23/6
Την Κυριακή 23/6 η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη των ΚΑΠΗ Πετρούπολης

21.00 & 23.00
ΑΝ… / WHAT IF...
Δράμα  2012 (Έγχρ.) Διάρκεια 111' Κ-12
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τους: Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Θέμιδα Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού
Βγάζοντας ένα βράδυ το σκύλο του βόλτα, ο Δημήτρης θα γνωρίσει τη Χριστίνα, την οποία και θα ερωτευτεί. Πώς όμως θα εξελισσόταν η ζωή του Αν.. εκείνο το βράδυ έμενε στο σπίτι;
Ένα ανάλαφρο ερωτικό δράμα με κλασική ευθύτητα των διαλόγων, απρόσμενες καταστάσεις, εξαιρετική φωτογραφία και προσεγμένες μουσικές επιλογές. Μια παραγωγή που ξεφεύγει από τα πρότυπα των ελληνικών ταινιών. Τιμήθηκε με 2 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/6  ΤΡΙΤΗ 25/6
21.00 & 23.00
ΟΖ: ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ / OZ THE GREAT AND          POWERFUL
Φαντασίας 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια 130' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Sam Raimi, με τους: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz, Mila Kunis
Ένας αριβίστας ταχυδακτυλουργός μεταφέρεται μέσω ένός μαγικού ανεμοστρόβιλου σε μια μαγική χώρα, η οποία τον υποδέχεται σαν βασιλιά. Για να καθίσει όμως στο θρόνο και να οικειοποιηθεί τους θησαυρούς της, θα πρέπει πρώτα να εξοντώσει την Κακιά Μάγισσα.
Prequel του πολυαγαπημένου «The Wizard of Oz», είναι μια ταινία αφιερωμένη στους νέους αλλά και όσους νιώθουν νέοι. Ένα φαντασμαγορικό παραμύθι, που συνδυάζει χιούμορ, συγκίνηση και θετικά μηνύματα, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά οπτικά εφέ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 26/6  ΠΕΜΠΤΗ 27/6
21.00 & 23.00
EΡΝΣΤ ΤΕΛΜΑΝ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ / ERNST THÄLMANN: SOHN SEINER KLASSE
Σινεφίλ 1954 - επανέκδοση 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια 124' Κ-13
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Kurt Maetzig, με τους: Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Erich Franz, Erika Dunkelmann
Ιστορική βιογραφία του Ερνστ Τέλμαν, μετέπειτα ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, που ξεκινάει από τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη του 1918 στο δυτικό μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και εστιάζει στη διήμερη, ένοπλη προλεταριακή εξέγερση του Αμβούργου, στις 23 και 24 Οκτώβρη του 1923.
Αφήγηση με επικό ύφος, που ακολουθεί τις μεγάλες προσωπικότητες όταν βγαίνουν από τη σφαίρα του πραγματικού, μπλέκουν με το μύθο και το θρύλο και γίνονται λαϊκά σύμβολα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6   ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6   ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6
21.00 (α' προβολή)
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ / HOTEL TRANSYLVANIA
Animation 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια 92' Κ
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Genndy Tartakovsky, με τις φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Στεφανίας Φιλιάδη, Άγγελου Λιάγκου, Ηλία Ζερβού, Πέτρου Δαμουλή, Γιώργου Πετροχείλου, Φωτεινής Ντεμίρη, Θανάση Κουρλαμπά, Φώτη Πετρίδη, Ντορίνας Θεοχαρίδου, Χρύσας Διαμαντοπούλου 
Ο Δράκουλας χτίζει στην Τρανσυλβανία έναν πολυτελή πύργο - θέρετρο για όλα τα τέρατα, κρύβοντας την ύπαρξή του από τους ανθρώπους. Στη γιορτή των γενεθλίων της κόρης του, όμως, ένας νεαρός ταξιδιώτης εμφανίζεται από το πουθενά.
Γρήγορη, έξυπνη και απολαυστική ταινία, για μικρούς και μεγάλους, με τη φωνή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο ρόλο του Δράκουλα.


23.00 (β' προβολή)

ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ / THE BEASTS OF THE SOUTHERN WILD
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93' Κ-13
Αμερικάνική ταινία, σε σκηνοθεσία Benh Zeitlin, με τους: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Gina Montana
Στην άκρη μιας απομονωμένης, πλημμυρισμένης λωρίδας γης στους βάλτους της Νέας Ορλεάνης, η εξάχρονη Χάσπαπι μεγαλώνει σε ένα χαμόσπιτο με τον κυκλοθυμικό και βαριά άρρωστο πατέρα της.
Βασισμένη σε θεατρικό της Lucy Alibar, μια σκληροτράχηλη αλλά και τρυφερή ιστορία, με εξαιρετικές ερμηνείες και υπέροχη μουσική επένδυση. Υποψήφια για 4 Όσκαρ και βραβείο Χρυσής Κάμερας στις Κάννες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7  ΤΡΙΤΗ 2/7
21.00 & 23.00
ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ / THE SILVER LININGS PLAYBOOK
Κωμωδία, Δράμα 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 122' K-12
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία David O. Russell, με τους: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
O Πατ Σολατάνο είναι ένας πρώην δάσκαλος που έχει χάσει τα πάντα: δουλειά, σπίτι και σύζυγο. Βγαίνοντας από το ψυχιατρείο αποφασίζει να ξανακερδίσει την παλιά του ζωή και την πρώην γυναίκα του. Τότε γνωρίζει τη νεαρή και μυστηριώδη Τίφανι.
Καυστικό χιούμορ και απολαυστικές ερμηνείες σε μια έξυπνη και αντισυμβατική ρομαντική κομεντί . Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7  ΠΕΜΠΤΗ 4/7
21.00 & 23.00
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ / LIFE OF PI
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 126' Κ
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Ang Lee, με τους: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall, Gérard Depardieu
Ο Πι, ένα αγόρι από την Ινδία, ταξιδεύει με την οικογένειά του στον Καναδά, μεταφέροντας και τον ζωολογικό τους κήπο. Κατά τη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας, όμως, το πλοίο βυθίζεται, με μόνους επιζώντες τον ίδιο και μια τίγρη.
Βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Yann Martel,η νέα σκηνοθετική δουλειά του Ang Lee κόβει την ανάσα με την εξαιρετική φωτογραφία της. 4 όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας και μουσικής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5/7  ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7  ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7
21.00
DJANGO, O ΤΙΜΩΡΟΣ / DJANGO UNCHAINED
Δράμα, Γουέστερν 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 165' Κ-15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Quentin Tarantino, με τους: Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Christoph Waltz, Jamie Foxx
        Ο σκλάβος Τζάνγκο ελευθερώνεται απο Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων, ο οποίος και τον εκπαιδεύει. Οι δυο τους αναζητούν και προσπαθούν να σώσουν τη γυναίκα του Τζάνγκο από τον ιδιοκτήτη κακόφημης φυτείας στο Μισισσιπή.
Βία, κυνικό χιούμορ, στυλ και αψεγάδιαστες ερμηνείες σε άλλη μια τολμηρή ιστορία εκδίκησης από τον Quentin Tarantino, αυτή τη φορά στον παλιό αμερικανικό Νότο. Όσκαρ β’ αντρικού ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.




ΔΕΥΤΕΡΑ 8/7  ΤΡΙΤΗ 9/7
21.00 & 23.00
ΤΖΑΚ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝ / JACK THE GIANT SLAYER
Περιπέτεια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 114' K-12
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Bryan Singer, με τους: Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Stanley Tucci
Ο αρχαίος πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων αναθερμαίνεται, όταν ο νεαρός αγρότης Τζακ συνδέει άθελά του τους δυο κόσμους μέσω μιας τεράστιας φασολιάς. Ο Τζακ θα πολεμήσει τους γίγαντες για το βασίλειο αλλά και για την αγάπη μιας πριγκίπισσας.
Εντυπωσιακά ειδικά εφέ και ενθουσιώδεις ερμηνείες σε μια πολύ διασκεδαστική διασκευή του γνωστού παραμυθιού από τον σκηνοθέτη των "X-men", Bryan Singer.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7  ΠΕΜΠΤΗ 11/7
21.00 & 23.00
ΧΙΤΣΚΟΚ / ΗΙTCHCOCK
Βιογραφική 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98' Κ-13
Αμερικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Sacha Gervasi, με τους: Anthony Hopkins, Scarlett Johansson, Jessica Biel, Helen Mirren
Η ταινία εξερευνά τη σχέση του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ενός από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες του περασμένου αιώνα, και της γυναίκας του Άλμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πιο φιλόδοξης ταινίας του, "Ψυχώ".
Εμπνευσμένες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Anthony Hopkins και Helen Mirren και αρκετό χιούμορ σε μια δραματική βιογραφία που λειτουργεί άψογα και ως ιστορία αγάπης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/7  ΣΑΒΒΑΤΟ 13/7  ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7
21.00 (α' προβολή)
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΑΡΑΦΑ / ΖΑRAFA
           Κινούμενα σχέδια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια:78' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Rémi Bezançon και Jean-Christophe Lie, με τις φωνές των: Θανάση Κουρλαμπά, Κώστα Αποστολίδη, Κώστα Δαρλάση, Γιώργου Πετροχείλου, Χρήστου Θάνου, Κατερίνας Γκιργκις, Βασίλη Μήλιου
Το περιπετειώδες ταξίδι του Μακί, ενός νεαρού αγοριού που απέδρασε από δουλεμπόρους και της καμηλοπάρδαλης Ζαράφα από την Αφρική στο Παρίσι του 19ου αιώνα, όπως το αφηγείται ένας γέρος Αφρικανός στα εγγόνια του.
Μια τρυφερή ιστορία με αέρα παραμυθιού αλλά και θεαματικής περιπέτειας, δοσμένη με πανέμορφο animation.

23.00 (β' προβολή)
            ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ
Δραματική 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 80' Κ-18
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με τους: Γιάννη Παπαδόπουλο, Λίλα Μπακλέση, Κλεοπάτρα Περάκη, Γιάννη Κομματά
Ο Γιώργος είναι άνεργος και ζει στο διαμέρισμά του στην Αθήνα μαζί με το καναρίνι του. Το καναρίνι θα είναι και η μόνη του παρέα όταν θα καταλήξει άστεγος, να περιπλανιέται στους δρόμους.
Εμπνευσμένος από την "Πείνα" του Κνουτ Χάμσουν, ο Έκτορας Λυγίζος δίνει μια σκληρή, δημιουργικά μινιμαλιστική ταινία για τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Τιμήθηκε με 3 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.



ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7  ΤΡΙΤΗ 16/7
21.00 & 23.00
ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ / ΑΝΝΑ ΚARENINA
Δράμα 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 129' Κ-13
Αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Joe Wright, με τους: Keira Knightley, Kelly Macdonald, Jude Law, Emily Watson
Στη Ρωσία του 19ου αιώνα, η Άννα Καρένινα, παντρεμένη με έναν ισχυρό κυβερνητικό παράγοντα, ερωτεύεται έναν αξιωματικό του στρατού, τον κόμη Βρόνσκι. Αψηφώντας τις κοινωνικές συμβάσεις, εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της.
Η τελευταία κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του Tolstoy αναπαριστά τα δρώμενα ως μια θεατρική παράσταση εν εξελίξει μέσα στην ταινία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7  ΠΕΜΠΤΗ 18/7
21.00 & 23.00
ΤΗΕ IMPOSSIBLE / LO IMPOSSIBLE
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 114'  Κ-13
Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Juan Antonio Bayona, με τους: Ewan McGregor, Naomi Watts, Geraldine Chaplin, Marta Etura, Tom Holland
Ο Χένρι, η Μαρία και τα τρία παιδιά τους απολαμβάνουν τις εξωτικές τους διακοπές στην Ταϋλάνδη, όταν ένας σεισμός 9,2 ρίχτερ που ακολουθείται από φονικό τσουνάμι κλονίζει την νοτιανατολική Ασία.
Ένα δυνατό, ρεαλιστικό δράμα επιβίωσης που αφηγείται την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας τουριστών στη βιβλική καταστροφή στην Ινδονησία (2004).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/7  ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7  ΚΥΡΙΑΚΗ  21/7
21.00 & 23.00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ARGO / ARGO
Περιπέτεια 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ben Affleck, με τους: Bryan Cranston, Ben Affleck, John Goodman, Kyle Chandler, Chris Messina
Το 1979 Ιρανοί στρατιώτες εισβάλλουν στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατούν όμηρους 52 Αμερικανούς. Έξι Αμερικανοί, όμως,  διαφεύγουν και για τη διάσωσή τους καταστρώνεται ένα παράτολμο σχέδιο.
Υποδειγματική σκηνοθεσία, γρήγορη δράση και αυθεντική αγωνία, σε μια ταινία που βασίζεται σε μια απίστευτη αληθινή ιστορία. 3 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης ταινίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/7  ΤΡΙΤΗ 23/7
21.00 & 23.00
FRANKENWEENIE
Animation 2009 (Ασπρομ.)  Διάρκεια: 87' K
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Tim Burton, με τις φωνές των: Winona Ryder, Christopher Lee, Atticus Shaffer, Martin Short
Ο μικρός Βίκτωρ Φρανκενστάιν λατρεύει τη φυσική και τα πειράματα αλλά πολύ περισσότερο το σκυλάκι του, τον Σπάρκυ. Όταν τον χάνει σε δυστύχημα, αποφασίζει να επαναφέρει τον Σπάρκυ στη ζωή.
Ο χαρισματικός Tim Burton μας θυμίζει γιατί τον αγαπάμε σε αυτή την αστεία, αλληγορική και  τρυφερή μεταφορά του μύθου του Φρανκενστάιν. 

είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/7  ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7  ΚΥΡΙΑΚΗ  28/7
21.00
            OI ΑΘΛΙΟΙ / LES MISERABLES
Μιούζικαλ –Δράμα 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 158' Κ-13
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Tom Hooper, με τους: Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen,  Amanda Seyfried, Hugh Jackman, Russell Crowe 
Στη Γαλλία του 1815 ο Jean Valjean, φυλακισμένος για 19 χρόνια επειδή έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί, παραβιάζει την αναστολή του και ξεκινά καινούρια ζωή. Όμως ο επιθεωρητής Javert βάζει στόχο ζωής να τον ξαναφέρει στη δικαιοσύνη.
Το επιτυχημένο μιούζικαλ πάνω στο μυθιστόρημα του Βίκτωρα Ουγκώ μεταφέρεται αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη. 3 Όσκαρ, ανάμεσά τους  β΄γυναικείου ρόλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/7  ΤΡΙΤΗ 30/7
21.00
ΛΙΝΚΟΛΝ / LINCOLN
Ιστορική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 150' K-13
Αμιερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, με τους: Daniel Day-Lewis, Sally Field, Tommy Lee Jones, Joseph Gordon-Levitt, Jackie Earle Haley
Το 1865, ο Αμερικανός Πρόεδρος Abraham Lincoln παλεύει να τερματίσει τον αιματοβαμμένο Εμφύλιο Πόλεμο, ενώ παράλληλα δίνει την προσωπική του μάχη για την κατάργηση της δουλείας.
Υποδειγματική σεναριακή γραφή σε μια εξαιρετική τεχνικά και εικαστικά ταινία για μια μεγάλη προσωπικότητα. Απέσπασε 2 όσκαρ, μεταξύ τους α΄αντρικού ρόλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7  ΠΕΜΠΤΗ 1/8
21.00 & 23.00
ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ / ΤΗΕ ANGELS’  SHARE
Κομεντί – Δράμα 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 101' Κ-15
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Ken Loach, με τους: Paul Brannigan,  John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane
Ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Όταν αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, αποφασίζει να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του.
Η ρεαλιστική ματιά του Ken Loach επιστρέφει σε μια κοινωνική κωμωδία γεμάτη λεπτό χιούμορ και αισιοδοξία. Βραβείο κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ Καννών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/8  ΣΑΒΒΑΤΟ 3/8  ΚΥΡΙΑΚΗ  4/8
21.00 & 23.00
O ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ / A ROYAL AFFAIR / ΕΝ KONGELIG AFFAERE
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 128' Κ-13
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Nikolaj Arcel, με τους: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Folsgaard, Trine Dyrholm, David Dencik
Στη Δανία του 18ου αιώνα η νεαρή πριγκίπισσα της Αγγλίας Caroline Mathilde παντρεύεται τον ψυχικά διαταραγμένο βασιλιά Christian VII. Συνάπτει, όμως, κρυφά δεσμό με το γερμανό γιατρό Johann Friedrich Struensee, οπαδό του Διαφωτισμού.
Έρωτας, ίντριγκα και πολιτικά πάθη ισορροπούν στο ρεαλιστικό αυτό κομψοτέχνημα, που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Υποψήφια για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8  ΤΡΙΤΗ 6/8
21.00 & 23.00
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ /  V TUMANE  / IN THE FOG
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 127’ Κ-12
Ρωσική ταινία σε σκηνοθεσία Sergei Loznitsa, με τους: Vladimir Svirski, Vlad Abashin, Sergei Kolesov, Nikita Peremotovs, Julia Peresild
Σοβιετική Ένωση, 1942: Η περιοχή είναι υπό γερμανική κατοχή. Ο Σισένια, αν και αθώος,, συλλαμβάνεται από δύο αντάρτες και οδηγείται στο δάσος για εκτέλεση ως συνεργάτης των Γερμανών. Σε μια ξαφνική ανταλλαγή πυρών, θα γλιτώσει και θα έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.
Βραβείο κριτικών στις Κάννες και άλλες διακρίσεις για μια μεγαλειώδη φιλοσοφική παραβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/8  ΠΕΜΠΤΗ 8/8
21.00 & 23.00
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ / THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103' Κ-13
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Stephen Chbosky, με τους: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Paul Rudd, Joan Cusack
Στην πρώτη τάξη του Λυκείου, ο Τσάρλι νιώθει απομονωμένος από τους συμμαθητές του μέχρι που η γοητευτική τελειόφοιτη Σαμ και ο εξωστρεφής ετεροθαλής αδερφός της Πάτρικ τον βάζουν στην παρέα τους και τον «βγάζουν» στην αληθινή ζωή.
Σκηνοθετική ευαισθησία, αυθεντική αθωότητα, αύρα φρεσκάδας κι ένα ζωηρό νεανικό καστ συνθέτουν μια νοσταλγική ιστορία ενηλικίωσης.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9/8  ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8  ΚΥΡΙΑΚΗ  11/8
21.00 & 23.00
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ / GREAT EXPECTATIONS
Δραματική  2012  (Έγχρ.)  Διάρκεια: 128' Κ-12
Aγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Mike Newell, με τους: Jeremy Irvine, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Holliday Grainger
Ορφανός από μικρός και μεγαλωμένος φτωχά, ο νεαρός Πιπ κληρονομεί μια τεράστια περιουσία από έναν άγνωστο ευεργέτη και πηγαίνει στο Λονδίνο για να γίνει μέλος της υψηλής κοινωνίας. Εκεί θα συναντήσει τον παιδικό του έρωτα, την όμορφη αλλά απόμακρη Εστέλα.
Εξαιρετική ερμηνεία του Fiennes, εντυπωσιακά σκηνικά και εμπνευσμένη ενδυματολογία σε μια πιστή μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Dickens.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8  ΤΡΙΤΗ 13/8
21.00 & 23.00
THE HANGOVER, PART III
Κωμωδία 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Todd Phillips, με τους: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Ken Jeong, Heather Graham, Justin Bartha, John Goodman
Η παρέα-όργιο βάζει πλώρη για Τιχουάνα. Αυτή τη φορά, όμως, το κινηματογραφικό «Hangover» δεν γίνεται με αφορμή κάποιο bachelor party, αλλά μια κηδεία… Αυτή του πατέρα του Άλαν!
Ο Τοντ Φίλιπς συνεχίζει το σερί των επιτυχιών του με το τρίτο μέρος του «The Hangover». Όλοι οι αγαπημένοι (αντι)ήρωες θα είναι και πάλι εδώ σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8  ΠΕΜΠΤΗ 15/8
21.00 & 23.00
BARBARA 
Δραματική  2012  (Έγχρ.) Διάρκεια: 105' Κ-13
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Christian Petzold, με τους: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Mark Waschke
Ένας νεαρός γιατρός που δουλεύει σε επαρχιακό νοσοκομείο της Ανατολικής Γερμανίας του 1980 γνωρίζει μια όμορφη συνάδελφό του την οποία παρακολουθεί η αστυνομία και η οποία μοιάζει να κρύβει το παρελθόν της.
Με εξαιρετική φωτογραφία και αποστασιοποιημένη κινηματογράφηση, η ταινία αποδίδει ρεαλιστικά το κλειστοφοβικό κλίμα της εποχής, περνώντας μηνύματα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς. Αργυρό Λιοντάρι σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βερολίνου.
  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  16/8  ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8  ΚΥΡΙΑΚΗ  18/8
21.00 & 23.00
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ / THE BIG WEDDING
Κωμωδία 2013  (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Justin Zackham, με τους: Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Susan Sarandon, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Topher Grace
Δέκα χρόνια μετά την απιστία του Ντον, η Ελ επιστρέφει στο σπίτι της στο Κονέκτικατ, για το γάμος του υιοθετημένου γιου τους, Αλεχάνδρο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Αλεχάντρο τους ενημερώνει ότι στο γάμο θα παρευρίσκεται και η βιολογική του μητέρα, η οποία - λόγω των αυστηρών θρησκευτικών της πεποιθήσεων - δε γνωρίζει ότι η Ελ και ο Ντον είναι χωρισμένοι.
Τα κωμικοτραγικά περιστατικά δεν έχουν τελειωμό, σε μια απολαυστική ρομαντική κομεντί με εξαιρετικό καστ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/8  ΤΡΙΤΗ 20/8
21.00 & 23.00
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 678 / CAIRO 678
Κοινωνική 2010 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100’ Κ-12
Αιγυπτιακή ταινία σε σκηνοθεσία Mohamed Diab, με τους: Nelly Karim, Boshra, Nahed El Sebaï
Τρεις σεξουαλικά κακοποιημένες Αιγύπτιες προσπαθούν να αντιδράσουν απέναντι στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί, ενώ ένας αστυνομικός αναζητά την υπαίτιο μιας σειράς τραυματισμών αντρών μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 678.
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός φλέγοντος θέματος της εποχής, όπως αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης, και ειδικά σε μια κοινωνία, στην οποία όπως φαίνεται στην ταινία, θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως ένα αναπόφευκτο κοινωνικό γεγονός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8  ΠΕΜΠΤΗ 22/8
21.00 & 23.00
J.A.C.E.
Δραματική  2011  (Έγχρ.)  Διάρκεια: 142' Κ-18
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραμαγγιώλη, με τους: Αλμπάν Ουκάι, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Αργύρη Ξάφη, Κόρα Καρβούνη
Ένας επτάχρονος Αλβανός, ο οποίος βλέπει να σκοτώνουν τη θετή οικογένειά του μπροστά στα μάτια του, πέφτει στα χέρια της μαφίας και καταλήγει στην Αθήνα. Έχοντας πάρει όρκο σιωπής, προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο βίας και διαφθοράς.
Δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο, με σφιχτή κινηματογράφηση και αλλεπάλληλες ανατροπές, το J.A.C.E. (Just Another Confused Elephant) είναι ένα πολυδαίδαλο,  βίαιο παραμύθι πραγματικής ζωής. Τιμήθηκε με 6 Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23/8  ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8  ΚΥΡΙΑΚΗ  25/8
21.00 & 23.00
Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ / THE GREAT GATSBY
Εποχής 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 143' K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Baz Luhrmann, με τους: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher,  Tobey Maguire, Jason Clarke
Ο επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ φεύγει από τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στη Νέα Υόρκη την άνοιξη του 1922. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ  θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους.
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Scott Fitzgerald, ο σκηνοθέτης του «Moulin Rouge», Μπαζ Λούρμαν, μάς παρουσιάζει ένα σικάτο δράμα εποχής με ένα καυτό πρωταγωνιστικό δίδυμο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8  ΤΡΙΤΗ 27/8
21.00 & 23.00
ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ / DE ROUILLE ET D'OS / RUST AND BONE
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 120' K-15
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Jacques Audiard, με τους: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Céline Sallette, Armand Verdure
Ο Αλί μεγαλώνει μόνος τον μικρό γιο του κι εργάζεται ως μπράβος σε νυχτερινό μαγαζί. Θα γνωρίσει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών στο τοπικό ενυδρείο. Η σχέση τους θα πάρει απροσδόκητη τροπή, όταν ένα τρομερό ατύχημα αφήσει τη Στεφανί ανάπηρη.
Σκληρός ρεαλισμός σε ένα ερωτικό δράμα με πολύ ένταση. Ρόλος- πρόκληση για την Μαριόν Κοτιγιάρ, που της χάρισε ακόμη μια οσκαρική υποψηφιότητα και συμμετοχή της ταινίας στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Κανών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8  ΠΕΜΠΤΗ 29/8
21.00 & 23.00
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ / JAGTEN / THE HUNT
Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115' K-12
Δανέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Thomas Vinterberg, με τους: Mads Mikkelsen, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold
Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας συνεχίζει τη ζωή του με καινούρια σχέση και δουλειά και προσπαθεί να κερδίσει την κηδεμονία του έφηβου γιου του, Μάρκους. Η ζωή του αλλάζει βίαια, όταν κατηγορείται για άσεμνη συμπεριφορά σε μια 5χρονη μαθήτριά του, κόρη του καλύτερου του φίλου.
Διεισδυτική ακτινογραφία της συντηρητικής αστικής σκανδιναβικής κοινωνίας. Η επιλογή του Μαντς Μίκελσεν, που ενσαρκώνει ιδανικά τον Λούκας, χάρισε στην ταινία το Βραβείο αντρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Καννών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  30/8  ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8  ΚΥΡΙΑΚΗ  1/9
21.00
            ΟΙ ΚΡΟΥΝΤΣ / THE CROODS
            Animation 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 98' K
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Kirk De Micco και Chris Sanders, με τις φωνές των: Νίκου Κουρή, Πέτρου Σπυρόπουλου, Βασίλη Μήλιου, Εβίτας Φιτσαντωνάκη, Κώστα Κόκλα
Στην Κρουντάκιο Περίοδο, μια εποχή όπου ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα, η οικογένεια Κρουντς αρχίζει μια περιπέτεια αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται.
Δράση και θέαμα δεμένα με χαλαρό χιούμορ και εύληπτα, παντός καιρού μηνύματα.

23.00
Η ΧΙΟΝΑΤΗ / BLANCANIEVES
Δραματική 2012 (Ασπρόμ.)  Διάρκεια: 104' Κ-12
Ισπανική ταινία σε σκηνοθεσία Pablo Berger, με τους: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina, Emilio Gavira.
Σεβίλη, 1920: Η μικρή Καρμενσίτα, κόρη ενός διάσημου ταυρομάχου, που έχει μείνει ανάπηρος, υποφέρει στα χέρια της κακιάς μητριάς της. Όταν η τελευταία βάλει να τη δολοφονήσουν, εκείνη θα καταφέρει να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στην παρέα επτά νάνων ταυρομάχων.
Απολαυστική έκπληξη από την Ισπανία, η ταινία που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9  ΤΡΙΤΗ 3/9
20.30 & 22.30
            AFTER EARTH
            Περιπέτεια Φαντασίας 2013 (Εγχρ.) Διάρκεια: 100' Κ-13
            Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία M. Night Shyamalan, με τους: Will       Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman, Zoe Kravitz.
Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Cypher και ο έφηβος γιος του Kitai βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 χρόνια εξαιτίας κατακλυσμών. Ο Cypher έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη γη προς αναζήτηση βοήθειας.
Σε ένα φουτουριστικό και αλληγορικό κλίμα, ο διάσημος σκηνοθέτης καταφέρνει να χτίσει μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία ενηλικίωσης και αυτογνωσίας. Πατέρας και γιός σε μια εντυπωσιακή ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωτόγνωρες εικόνες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/9  ΠΕΜΠΤΗ  5/9
20.30 & 22.30
            ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΟΥΤΣΙΑ / DESPUES DE LUCIA
            Δραματική 2012 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93' K-12
            Μεξικάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Michel Franco, με τους: Tessa Ia, Gonzalo          Vega Sisto, Tamara Yazbek
            Έξι μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο, ο Ρομπέρτο και η    έφηβη κόρη του, Αλεχάντρα, μετακομίζουν στην πόλη του Μεξικού,          προκειμένου να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα. Πατέρας και κόρη             προσπαθούν ο καθένας να ξεπεράσει το πένθος του με τον δικό του τρόπο,             ενώ η δεύτερη γίνεται θύμα σχολικού εκφοβισμού.
            Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στο φεστιβάλ Καννών, όπως και στα φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν και του Σικάγο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6/9  ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9  ΚΥΡΙΑΚΗ  8/9
20.30 & 22.30
IRON MAN 3
Περιπέτεια 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 139' K-15
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Shane Black, με τους: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Ben Kingsley
Ο Μανδαρίνος, ένας ασύλληπτος ισλαμιστής τρομοκράτης, κηρύσσει τον πόλεμο στις ΗΠΑ και ο Τόνι Σταρκ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει προσωπικά. Δέχεται, όμως, μια φονική επίθεση στην οποία τραυματίζεται, ενώ το σπίτι-εργαστήριό του καταστρέφεται ολοσχερώς.
Ο Iron Man επιστρέφει θεαματικότερος από την προηγούμενη φορά, με όπλα το χιούμορ και την ακαταμάχητη γοητεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9  ΤΡΙΤΗ 10/9
20.30 & 22.30
ΝΟ
Κοινωνική 2012  (Έγχρ.) Διάρκεια: 118' Κ-15
Χιλιανή ταινία σε σκηνοθεσία Pablo Larrain, με τους: Gael Garcia Bernal,
Alfredo Castro, Antonia Zegers, Luis Gnecco, Marcial Tagle
Όταν το 1988 ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ προκηρύσσει δημοψήφισμα για την παραμονή του στην εξουσία, η αντιπολίτευση προσλαμβάνει έναν ανερχόμενο διαφημιστή για να εκπονήσει την προεκλογική της καμπάνια.
Υποψηφιότητα για Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και βραβεία στο δεκαπενθήμερο σκηνοθετών στις Κάννες και κοινού στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9  ΠΕΜΠΤΗ  12/9
20.30 & 22.30
            ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ / UNE VIE MELLIEURE
            Δραματική  2011 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110' Κ
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Cédric Kahn, με τους: Guillaume Canet, Leila Bekhti, Slimane Khettabi, Abraham Belaga, Nicolas Abraham
Ο Γιαν, ένας σεφ που δεν βρίσκει δουλειά, γνωρίζει τη λιβανέζικης καταγωγής Νάντια, η οποία ζει με τον δεκάχρονο γιο της. Η πρόθεσή του να ανοίξει ένα εστιατόριο θα τον βυθίσει στα χρέη και όταν η Ναντιά φύγει στον Καναδά για να δουλέψει, εκείνος θα πρέπει να φροντίσει και τον μικρό Σλιμάν.
Απέσπασε το βραβείο κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας το 2012.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/9  ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9  ΚΥΡΙΑΚΗ  15/9
20.30 (α' προβολή)  
            ΤΟ ΜΥΣΤΙΚO ΒΑΣIΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔAΣΟΥΣ / EPIC
   Κινούμενα σχέδια 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 100' K
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Chris Wedge, με τις φωνές των: Jason Sudeikis, Steven Tyler, Pitbull, Beyoncé Knowles, Judah Friedlander, Aziz Ansari
Η ταινία αφηγείται τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού, που προστατεύουν τη φύση, και του κακού, που θέλουν να την καταστρέψουν. Όταν μια έφηβη κοπέλα βρεθεί κατά μαγικό τρόπο σ' αυτό το μυστικό σύμπαν, θα συμμαχήσει με ένα μπουλούκι μοναδικών και αστείων χαρακτήρων για να σώσει τον κόσμο τους ...αλλά και τον δικό μας.
Οι δημιουργοί των ταινιών "Ρίο" και "H Εποχή των Παγετώνων" επανέρχονται με ένα φυσιολατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

22.30 (β' προβολή)
            ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ?
   Δραματική  2012  (Έγχρ.) Διάρκεια: 83' Κ
Eλληνική ταινία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Βούλγαρη, με τους: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Θέμιδα Μπαζάκα, Δημήτρη Πιατά
Η Ηλέκτρα, μια μοναχική νεαρή κοπέλα, προσπαθεί να βρει τον εαυτό της ανάμεσα στην αντιφατική σχέση με τους καλλιτέχνες γονείς της, ένα οκτάχρονο αγόρι που του κάνει babysitting και τον σύντροφό της που είναι φυλακισμένος ως τρομοκράτης.
Τρυφερό, ρεαλιστικό και αισιόδοξο πορτρέτο μιας γενιάς που προσπαθεί να διαχειριστεί τόσο τις κοινωνικές αλλαγές όσο και τις εσωτερικές αντιθέσεις της. Μια από τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού σινεμά τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΤΡΙΤΗ 17/9
20.30 & 22.30
ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ / BEFORE MIDNIGHT
     Δραματική  2013  (Έγχρ.) Διάρκεια: 108' Κ-15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία  Richard Linklater, με τους: Ethan Hawke, Julie   Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Ariane Labed, Jennifer Prior
Πρόκειται για τη συνέχεια των Before Sunrise (1995) και Before Sunset (2004). Ο Jesse και η Celine ζουν στο Παρίσι μαζί με τις δίδυμες κόρες τους. Ο Jesse επίσης προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση του με τον γιό του Hank που ζει στο Σικάγο με τη πρώην γυναίκα του. Γιος και πατέρας μαζί με την Celine θα περάσουν ένα καλοκαίρι σε κάποιο ελληνικό νησί.
Πνευματώδη, λιτά, έξυπνα σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αυτά τα «…Μεσάνυχτα» ολοκληρώνουν συγκινητικά τη διαδρομή των δυο ρομαντικών εραστών προς την… πραγματικότητα με φόντο ελληνικές καλοκαιρινές εικόνες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΠΕΜΠΤΗ 19/9
20.30 & 22.30
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / LORE
Δραματική 2012  (Έγχρ.) Διάρκεια: 108'  K-15
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Cate Shortland,  με τους: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Andre Frid, Mika Seidel, Kai-Peter Malina
Στις τελευταίες ημέρες του πολέμου και σε μια χαώδη γερμανική ύπαιθρο στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι, η έφηβη Λορ ξεκινά με τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της ένα ταξίδι προς το Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της.
Αισθητικά πανέμορφη και συναισθηματικά σκληρή διαδρομή ενηλικίωσης προς την προσωπική και συγχρόνως ιστορική αλήθεια. Βραβευμένη σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9
20.30 & 22.30
   ΟBLIVION
Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας 2013 (Έγχρ.) Διάρκεια: 126' K-12
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Joseph Kosinski, με τους: Tom Cruise, Morgan Freeman, Nikolaj Coster-Waldau, Olga Kurylenko, Melissa Leo
Έτος 2077: Σε μια έρημη, ύστερα από πυρηνικό πόλεμο με τους εξωγήινους, Γη, ο Τζακ και η Βικτόρια έχουν ως αποστολή να προστατεύουν τα ρομποτικά σκάφη από τους σαμποτέρ, καθώς είναι πολύτιμα για την ενέργεια της ανθρώπινης αποικίας στον Τιτάνα. Μέχρι που η συνάντησή τους με μια μυστηριώδη Γήινη θα ξυπνήσει στον Τζακ αποκαλυπτικές μνήμες.
Μια sci-fi περιπέτεια που εντυπωσιάζει με την μετα-αποκαλυπτική σκηνογραφία της καθώς και με τον Tom Cruise σε ρόλο ατρόμητου ήρωα.







Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού