Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Σάββατο 28/5/2016: Αφιέρωμα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 
Στο τέλος των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση με τους σκηνοθέτες.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2016
21:00 
Όλοι στο βουνό 
Αλέξανδρος Παπαηλιού 
Ελλάδα, 2015, 49’
Η αγωνία της επιβίωσης και ο αγώνας για την ελευθερία της οικογένειας ενός αγωνιστή γιατρού, του Θάνου Παπαθεοδώρου, στα τραγικά και δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του απελευθερωτικού αγώνα. Μαζί με τους αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης, βιώνουν το δράμα, αλλά και το μεγαλείο της αντίστασης. Εκτός από το σκηνοθέτη, θα παρευρεθεί η Έφη Παπαθεοδώρου, κόρη του Θάνου Παπαθεοδώρου, ηθοποιός και αφηγήτρια της ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση στο τέλος της προβολής.

22:30
Ο πιο μακρύς δρόμος 
Μαριάννα Οικονόμου
Ελλάδα, 2015, 77’ / Τιμητική Διάκριση, Διαγωνιστικό για το Καλύτερο Διεθνές Μεγάλου Μήκους, Βραβείο VER.DI – Leipzig IFF 2015, Germany
Με φόντο τις επιδρομές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, ο Αλσαλέχ και ο Τζασίμ από την Συρία και το Ιράκ, βρίσκονται κρατούμενοι στη φυλακή ανηλίκων του Βόλου με τη βαριά κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Μέσα από τη φυλακή μιλάνε στους γονείς τους και παρακολουθούν τις εξελίξεις του πολέμου ενώ προσπαθούν να σώσουν τους εαυτούς τους. Οι ιστορίες τους ξετυλίγονται στη φυλακή και στο δικαστήριο, αποκαλύπτοντας πώς νέοι αθώοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα εξαναγκασμού των διακινητών, εμπλέκονται στη διακίνηση και τελικά καταλήγουν να εκτίουν βαρύτατες ποινές, ενώ οι ίδιοι οι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι. Αν το δικαστήριο αποφανθεί πώς οι Αλσαλέχ και Τζασίμ είναι ένοχοι, η ποινή φυλάκισής τους μπορεί να είναι 25 χρόνια.

Είσοδος Ελέυθερη

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη


Πρόγραμμα 2016