Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Παρασκευή 19/8 - Σάββατο 20/8 - Κυριακή 21/8: Όλα στο Φώς / Spotlight

Παρασκευή 19/8 - Σάββατο 20/8 - Κυριακή 21/8/2016
Ώρες προβολής
Α' προβολή 21:00
Β' προβολή 23:15
Όλα στο Φώς / Spotlight
Βιογραφική, Ιστορική 2015 (Έγχρ.) Διάρκεια: 128’ K
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τομ Μακάρθι με τους: Μαρκ Ράφαλο, Μάικλ Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λιβ Σράιμπερ

Το καλοκαίρι του 2001, ο νεόφερτος αρχισυντάκτης της Boston Globe ζητά από τους δημοσιογράφους της Spotlight, της ειδικής ερευνητικής ομάδας της εφημερίδας, να ψάξουν την καταγωγή διαφόρων φημών περί κάλυψης παιδεραστών ιερέων από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο της Βοστόνης. Kαθώς η έρευνα ξεκινά, η υπόθεση παίρνει διαστάσεις μαζικής μάστιγας.
Στην υποψήφια για έξι Όσκαρ ταινία του, ο Τόμας ΜακΚάρθι («The Visitor») δραματοποιεί την αποκάλυψη του πολύκροτου εκκλησιαστικού σκανδάλου. Ερχόμενο στις αίθουσες μόλις ένα χρόνο μετά το ατυχέστατο «Σε Ξένα Παπούτσια» με τον Άνταμ Σάντλερ, το βασισμένο σε αληθινή ιστορία «Spotlight» του Tομ ΜακΚάρθυ είναι ένα συναρπαστικό φιλμ, που αναφέρεται στις προσπάθειες μια ειδικής δημοσιογραφικής ομάδας της εφημερίδας Boston Globe να ξεσκεπάσει ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στις τάξεις της τοπικής καθολικής εκκλησίας.
Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι πως οι ιθύνοντες γνώριζαν για το φαινόμενο και το συγκάλυπταν, δίνοντας απλώς μετάθεση στους παραβάτες ιερείς. Κατά την διάρκεια του φιλμ ο ΜακΚάρθυ δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει το μέγεθος της υπόθεσης και την σημασία, όσων διακυβεύονται από την σταυροφορία των ηρώων.
Στην πραγματικότητα είναι μια ταινία για την ιδεαλιστική δημοσιογραφία. Για τον ρόλο και την ευθύνη του δημοσιογράφου ως διαμορφωτή και στυλοβάτη της κοινωνικής ειρήνης, για την σπουδαιότητα της ενδελεχούς έρευνας, της εξακρίβωσης της πληροφορίας και της δημοσίευσης της ανεξαρτήτως πολιτικού, κοινωνικού και, φυσικά, προσωπικού κόστους.
Κι ερχόμενο σε μια εποχή που η ποιότητα της πληροφορίας έχει αντικατασταθεί από την ποσότητα, που η ταχύτητα μετάδοσης της έχει αντικαταστήσει την ακρίβεια στην πρωτοκαθεδρία της δημοσιογραφικής αξιακής κλίμακας, μετατρέπεται αυτομάτως σε μια ταινία μείζονος σημασίας.
Βραβείο Oscar Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου

Δείτε το τρέιλερ εδώ:
Γενική Είσοδος: 5€
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη


Πρόγραμμα 2016
Πρόγραμμα 2016 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος)
Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 καλοκαίρι 2024 πρόγραμμα 2021 Ιανουάριος 2024 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μάρτιος 2024 Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού