Να Με Φωνάζεις με τ` Όνομα σου / Call Me by Your Name

Κοινωνική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο, Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σαλαμέ, Αρμι Χάμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Αμιρά Καζάρ
Βσσιμενη στο ββλίο του Αντρε Ασιμάν, η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο είναι και πάλι γεμάτη ήλιο και Ιταλία, μα αυτή τη φορά και γεμάτη ζωή κι όλα όσα αυτή συνεπάγεται.
Καλοκαίρι 1983. Βόρεια Ιταλία. Ο Elio Perlman, ένας 17χρονος Ιταλοαμερικανός, περνάει τις μέρες του στην οικογενειακή βίλα του 17ου αιώνα παίζοντας κλασική μουσική και φλερτάροντας με τη φίλη του Marzia. Ο Elio απολαμβάνει τη στενή σχέση με τον πατέρα του, έναν επιφανή καθηγητή αυθεντία στην ελληνορωμαϊκή κουλτούρα, και με τη μητέρα του Annella, μία μεταφράστρια, που τον έχει αναθρέψει με υψηλή κουλτούρα σε ένα σκηνικό που σφύζει από ομορφιά. Όμως παρά το εκλεπτυσμένο του πνεύμα, ο Elio παραμένει αθώος και πρωτάρης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της καρδιάς. Μια μέρα, ο Oliver, ένας γοητευτικός Αμερικανός ακαδημαϊκός που κάνει το διδακτορικό του, καταφθάνει στη βίλα για να κάνει την πρακτική του ως βοηθός του πατέρα του Elio. Μέσα στο ηλιόλουστο εκθαμβωτικό περιβάλλον, ο Elio και ο Oliver ανακαλύπτουν τη μεθυστική ομορφιά της έλξης που ξυπνάει και αλλάζει τις ζωές τους για πάντα.
Στα 90ά Βραβεία Όσκαρ ήταν υποψήφια σε 4 κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ), διασκευασμένου σεναρίου και πρωτότυπου τραγουδιού, με το κομμάτι Mystery of Love του Σούφγιαν Στίβενς. 
Υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες: καλύτερης δραματικής ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία (Τίμοθι Σαλαμέ) και Β' Ανδρικού Ρόλου σε ταινία (Άρμι Χάμερ).
Στα Βραβεία BAFTA κέρδισε το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου και ήταν υποψήφια και στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθέτη και Α' Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ).
Αριστουργηματικό. The Guardian | Ακραία αισθησιακό. The Hollywood Reporter| Μία σαγηνευτική ιστορία για τον πρώτο έρωτα. Variety |Σαγηνευτικό και διαπεραστικά σοφό. Los Angeles Times| 
O Timothée Chalamet και ο Armie Hammer έχουν την πιο έντονη χημεία που έχω δει σε ταινία. Κορυφαίο. Huffington Post| Μερικές από τις πιο συναισθηματικές στιγμές στην ιστορία του σινεμά. Esquire| Θριαμβευτικό και σπαρακτικό. Time Out New York
Τετάρτη 18/7 - Πέμπτη 19/7/2018
21:00 & 23:15
Γενική Είσοδος 5€
Θερινός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"