Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Δεσμοί» του Ανδρόνικου-Κωνσταντίνου Δημόπουλου | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία: Ανδρόνικος-Κωνσταντίνος Δημόπουλος / Σενάριο: Ιζαμπέλλα Κωνσταντινίδου / Ηθοποιοί: Μάξιμος Μουμούρης, Judita Frankovic, Rijad Gvozden, Ιωάννα Μαυρέα, Jasna Ornela Bery / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Ταμπακάκης / Μοντάζ: Δημήτρης Βάτσιος, Μάνος Λυγνός / Πρωτότυπη Μουσική: Φώτης Σιώτας, Βασίλης Κορακάκης / Μουσική Πάρτυ: Κωνσταντίνος Κόκκινος / Ηχος: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος / Σχεδιασμός Ηχου: Ηλίας Φλάμμος / Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Καριώρη / Οργάνωση Παραγωγής: Mersiha Halilovic, Ανδρόνικος Κ. Δημόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Τζίνα Παυλοπούλου, Nedim Karalic, Τέτα Αποστολάκη / Μακιγιάζ: Dalila Sisic / Μουσικοί: Αντώνης Ξηντάρης, Αγης Παπαπαναγιώτου, Φίλιππος Παχνιστής, Παναγιώτης Τσιτσικάς, Βασίλης Κορακάκης, Φώτης Σιώτας / Αφίσα: John Papateak, Αγης Ράμφος / Σχεδιασμός Τίτλων: Χριστιάννα Αραποστάθη / Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σταμουλακάτου / Βοηθός Κάμερας: Αλέξανδρος Σμαραγδής / Βοηθός Ηχολήπτη: Αλέξης Κούκιας / Παραγωγή: Ανδρόνικος - Κωνσταντίνος Δημόπουλος / Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και του film.factory/SFA
Η ταινία
Ο Φοίβος ζει στο Σαράγεβο. Εκεί δουλεύει κι εκεί έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της Maja. Όταν, όμως, του γίνεται πρόταση για προαγωγή, αναγκάζεται να επαναπροσδιορίσει τις δυνάμεις που τον ώθησαν να φύγει μακριά από τον τόπο του. Κρατά μυστική, από τη Maja, την πρόταση που του έχει γίνει, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να αποφασίσει χωρίς την πίεση του ενθουσιασμού της. Αναγκάζεται να φορέσει προσωπείο χαράς όταν εκείνη ανακαλύπτει την αλήθεια, αφήνοντας να τον κατατρώει η κρυμμένη του αλήθεια. Προσπαθεί να αποδεχθεί την ονειρεμένη ζωή που «αντικειμενικά» στρώνεται μπροστά του. Όμως, το «ονειρεμένο» είναι μια άδεια λέξη αν δεν είναι αυτό που εσύ ονειρεύεσαι.
Ο σκηνοθέτης
Ο Ανδρόνικος-Κωνσταντίνος Δημόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε αντίστροφα, δουλεύοντας στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αρχικά ως βοηθός ηλεκτρολόγου, έπειτα ως βοηθός παραγωγής, σκριπτ και βοηθός σκηνοθέτη. Παράλληλα, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου, αρχικά στη Σχολή Σταυράκου, στη συνέχεια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ τελείωσε και το Bachelor του Queen Μargaret University of Edinburgh, που υλοποιείται μέσω του AMC στην Αθήνα. Το 2015, έγινε δεκτός στο Sarajevo Film Academy, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (film.factory) που είχε στήσει και δίδασκε ο σκηνοθέτης Bela Tarr. Για τις σπουδές του έλαβε υποτροφία από το πανεπιστήμιο και από το Ίδρυμα Ωνάση. Στο πλαίσιο του προγράμματος S{cool} Life του Μεγάρου Μουσικής, δίδαξε κινηματογράφο σε πέντε γυμνάσια της Αττικής. Μέχρι σήμερα, ταινίες του έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
4 ερωτήσεις για τους «Δεσμούς»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Ήταν ένα θέμα που ήθελα να θίξω εδώ και καιρό και να γυριστεί ως ταινία εκτός Ελλάδος. Πήγα, λοιπόν, για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο εξωτερικό και την υλοποίησα. Αυτό που με οδήγησε στην αφήγηση αυτής της ιστορίας ήταν η...Διαβάστε περισσότερα>>