Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Yawth» των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Η ταινία
Ένα συνηθισμένο βράδυ Παρασκευής, η Βίκυ θέλει να πάει σε ένα πάρτι, αλλά η νύχτα δεν εξελίσσεται όπως είχε προγραμματίσει. Μια βραδιά στη ζωή των παιδιών που ανήκουν στη γενιά των social media.
Οι σκηνοθέτες
Ο Δημήτρης Τσακαλέας φοιτά στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, ενώ είναι κάτοχος του Filmmaking Certificate από το London Film Academy. Έχει εργαστεί ως παραγωγός σε διαφημιστικά και σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους που έχουν ταξιδέψει σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο του post-production της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας. Το καλοκαίρι του 2016 ήταν ένας από τους επιλεγόμενους συμμετέχοντες για το Sarajevo Talents που διοργανώνει το Φεστιβάλ του Σαράγεβο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βερολίνου. Τον Μάιο του 2018, επιλέχθηκε και συμμετείχε στο Sarajevo City of Film, στο οποίο εργάστηκε ως παραγωγός τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους που υποστηρίχθηκαν οικονομικά από το Sarajevo International Film Festival.
Η Λήδα Βαρτζιώτη φοιτά στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη σκηνοθεσία και το σενάριο. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, και σε πολλές μικρού μήκους. Εχει κάνει παραγωγή σε ένα διαφημιστικό του Υπουργείου Παιδείας και σε μια σειρά μίνι ντοκιμαντέρ στη διάρκεια του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2016 έγραψε το σενάριο για τη μικρού μήκους ταινία «The Uncool Kids», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσακαλέα, και σκηνοθέτησε το διαφημιστικό σποτ για τον εορτασμό των 90 χρόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το 2018 σκηνοθέτησε τη μίνι σειρά «Not» και έλαβε μέρος με το σενάριό της, «The Good Girls Club», στο Pitching Training του ShorTS International Film Festival, σε συνεργασία με τη Nisi Masa.
4 ερωτήσεις για το «Yawth»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Δημήτρης: Μου είχε δημιουργηθεί μεγάλη ανάγκη να μιλήσω για τα άτομα της γενιάς που ανήκω και για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα καθημερινά θέματά μας. Τα social media είναι ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς μας, μια προέκταση του εαυτού μας. Ως ομάδα, θελήσαμε να μιλήσουμε για μια Παρασκευή την οποία όλοι έχουμε περάσει, αλλά με έναν τρόπο που θα έδινε στον θεατή την αίσθηση του να είσαι σε πέντε διαφορετικές εφαρμογές social media και την ίδια στιγμή να κανονίζεις για το πού θα βρεθείς για μπύρα.
Λήδα: Η ταινία μιλά για τη γενιά μας, τα παιδιά των 20κάτι, και για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν, ερωτεύονται στη σημερινή εποχή. Είναι ίσως η κατάλληλη εποχή για να κάνει κανείς μια τέτοια αφήγηση, καθώς υπάρχει ένας μεγάλος διάλογος σχετικά με τα social media και τη χρήση τους από αυτές τις ηλικίες. Με αυτήν την ιστορία θέλαμε να δείξουμε την καθημερινότητά μας και των φίλων μας, τα βράδια που πιστεύαμε ότι θα ήταν τέλεια αλλά κατέληξαν ξενέρωτα.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;
Δημήτρης: Σαν τα behind the scenes από τα stories που θα ανέβαζε κάποιος ένα βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Λήδα: Με το «Yawth» είναι σαν να μπαίνεις κρυφά σε ένα πάρτι νέων, να συμβαίνουν πολλά πράγματα τριγύρω ταυτόχρονα και να...Διαβάστε περισσότερα>>

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις Ελεύθερη είσοδος editorial άρθρα παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis όσκαρ Petroupoli καλοκαίρι 2022 Πετρούπολη Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 πρόγραμμα 2021 Πρεσβεία Ουρουγουάης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πρεσβεία Ισημερινού