Τραγούδια της Γης / Songs of Earth / Fedrelandet
Νορβηγία (2023) | Διάρκεια: 90' | Σκηνοθεσία: Μαργκρέθ Ολίν | Παραγωγή: Λιβ Ούλμαν, Βιμ Βέντερς
Η ταινία μας μεταφέρει κάτω από τους παγετώνες, εκεί που το νερό αναβλύζει από αρχέγονες πηγές, και ψηλά στις κορυφές, όπου ο άνεμος "τραγουδά". Μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα της, μαθαίνουμε για τις τραγωδίες που σημάδεψαν την περιοχή, όπως οι κατολισθήσεις που στοίχισαν ζωές ολόκληρων οικογενειών στο παρελθόν, αλλά και για τη δύναμη της αναγέννησης. Στο επίκεντρο βρίσκεται η βαθιά αγάπη των γονιών της, που μετά από 55 χρόνια κοινής πορείας, παραμένουν ριζωμένοι σε αυτόν τον τόπο σαν τα αιωνόβια έλατα που φύτεψαν οι πρόγονοί τους.
🎭Με την εκπληκτική μουσική της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και έναν ηχητικό σχεδιασμό που ενσωματώνει τους τριγμούς των παγετώνων και το θρόισμα των φύλλων, τα "Τραγούδια της Γης" μας καλούν να επιβραδύνουμε και να ακούσουμε τη δική μας σύνδεση με τον κόσμο.
🏆Η ταινία υπήρξε η επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας 2024 και αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών παγκοσμίως.
Δείτε ακόμη:
- Cine "Πετρούπολις" | Καλοκαίρι 2026
- Echoes of Beneath: Όταν η δύναμη της ψυχής ξεπερνά κάθε εμπόδιο | EDITORIAL
- "Άμνετ": Ένα σπαρακτικό ποίημα για την απώλεια και τη λύτρωση | EDITORIAL
- Re-creation: μια ταινία για τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κρίση και τη συνείδηση | EDITORIAL
- Renoir: Γιατί κλαίμε όταν κάποιος πεθαίνει; | EDITORIAL
- «Εδώ μιλάνε για λατρεία» | EDITORIAL
- «Γιάννης Σπανός: Πίσω απ’ τη μαρκίζα» του Άρη Δόριζα | EDITORIAL
- «Το Παρίσι του Σουλεϊμάν» του Μπορίς Λοζκίν | EDITORIAL
