Τα καναρίνια - 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Διάρκεια 17' | Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γιώργος Κυβερνήτης, Διεύθυνση φωτογραφίας-Μοντάζ: Γιώργος Κυβερνήτης, Μουσική: Ορέστης Πετράκης
Η Πετρίνα και ο Στάθης ήταν ερωτευμένοι από μικροί. Οι δρόμοι τους, όμως, χώρισαν και ο καθένας ακολούθησε τη δική του πορεία. Έφτιαξαν τις οικογένειές του και απέκτησαν παιδιά κι εγγόνια. Αρκετά χρόνια μετά, όταν πια είχαν μείνει μόνοι, συναντήθηκαν ξανά και παντρεύτηκαν για να γεράσουν μαζί. Σήμερα, 85 χρονών, ζουν σ’ ένα σπίτι στη Σύρο μαζί με τα καναρίνια τους.
Ο 31χρονος δημιουργός, στο πρώτο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του, μας μεταφέρει σε μια ιστορία αγάπης της διπλανής πόρτας, που φορτίζεται ακόμη περισσότερο συναισθηματικά χάρη στους δύο ηλικιωμένους του ήρωες. 
Βραβείο κοινού στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ο σκηνοθέτης
Ο Γιώργος Κυβερνήτης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1988. Σπούδασε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών [2012] και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές [MSc] στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, κατεύθυνση Πολιτισμός και Παραγωγή Ταινιών Ντοκιμαντέρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου [2019]. Εργάζεται ως επαγγελματίας Φωτογράφος, από το 2012. Σήμερα, ζει στην Αθήνα και δουλεύει ως Freelancer. Έχει συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα , την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, websites [ Info-war.gr, Flix.gr, Archpoints, Mashable.com] και εφημερίδες [Εφημερίδα των Συντακτών, Καθημερινή].