Πρώτη ματιά στον Tom Hanks ως Mr. Rogers

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός θα υποδυθεί τον εμβληματικό τηλεπαρουσιαστή στην βιογραφική ταινία «You Are My Friend».
Ο Fred Rogers ήταν ένας από τις πιο γνωστούς και αγαπητούς τηλεπαρουσιαστές στην Αμερική, χάρη στην εκπομπή «Mr. Rogers Neighborhood». Η ζωή του Rogers θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία που σκηνοθετεί η Marielle Heller, σε σενάριο των Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster.
Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο συμβάν στη ζωή του Rogers, τη συνάντηση του με τον δημοσιογράφο Tom Junod (τον οποίο ενσαρκώνει ο Matthew Rhys). O κυνικός και πολυβραβευμένος Junod είχε συμφωνήσει με δυσκολία να γράψει ένα άρθρο για τον Rogers για το περιοδικό Esquire. Η συνάντησή του με τον τηλεπαρουσιαστή όμως είχε τεράστια επίπτωση πάνω του, κάνοντας τον δημοσιογράφο να αλλάξει ριζικά η αντίληψή του για τη ζωή.
Ο Rogers ήταν παρουσιαστής της εκπομπής που απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 1968 έως το 2001. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός για τον αγαθό και καλοπροαίρετο χαρακτήρα του. Έχει τιμηθεί με το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας, το βραβείο Peabody, καθώς και 40 τιμητικούς τίτλους. Θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στον χώρο της τηλεόρασης και ένα από τα χαρακτηριστικά πουλόβερ που φόραγε στην εκπομπή εκτίθεται στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν ως «θησαυρός της αμερικάνικης ιστορίας».
Το ενδιαφέρον για τον Rogers, ο οποίος πέθανε το 2003 στην ηλικία των 74 ετών, είναι αρκετά έντονο το τελευταίο διάστημα, καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix το ντοκιμαντέρ «Won't You Be My Neighbor?» του Morgan Neville. Το «You Are My Friend» θα κάνει την πρεμιέρα του στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριου του 2019.

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις καλοκαίρι 2017 Ελεύθερη είσοδος πρόγραμμα 2018 παιδική ταινία άρθρα editorial πρόγραμμα 2019 όσκαρ ελληνική ταινία καλοκαίρι 2018 Ινστιτούτο Θερβάντες πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής Ιούλιος 2020 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Σεπτέμβριος 2020 γαλλική ταινία ισπανική ταινία ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιούνιος 2020 Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Πρεσβεία Νορβηγίας Φεβρουάριος 2020 ιρανική ταινία καλοκαίρι 2021 Απρίλιος 2019 Ιανουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Δεκέμβριος 2019 Νοέμβριος 2019 Πρεσβεία Ουρουγουάης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης