Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Παρασκευή 22/7-Σάββατο 23/7-Κυριακή 23/7: Ένας Άλλος Κόσμος

Παρασκευή 22/7/2016- Σάββατο 23/7/2016- Κυριακή 24/7/2016
Ώρες προβολής:
Α' προβολή 21:00
Β' προβολή 23:00
Ένας Άλλος Κόσμος
Κοινωνική 2015 (Έγχρ.) Διάρκεια: 113' Κ12
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλιάτης με τους: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τζέι Κέι Σίμονς, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας
Τρεις ιστορίες διεθνικών ζευγαριών διαφορετικών γενιών. Στην πρώτη ιστορία αναπτύσσεται ο έρωτας ανάμεσα σε μια Ελληνίδα φοιτήτρια και ένα συνομήλικό της αγόρι, μετανάστη από την Συρία. Τα δύο παιδιά στροβιλίζονται μέσα στην αθωότητα των συναισθημάτων τους και την ενοχή της εποχής τους. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σημείο της ζωής του κάθε ανθρώπου που τελειώνουν τα χάδια της παιδικότητας και έρχεται το πρώτο χαστούκι της ενηλικίωσης, δηλαδή της πραγματικότητας. Στη δεύτερη ιστορία ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναλαμβάνει έναν ρόλο που ξέρει καλά: τον ρόλο του στα πρόθυρα του χωρισμού πατέρα, στα πρόθυρα της απόλυσης εργαζομένου και στα πρόθυρα της κατάθλιψης ανθρώπου, όλα αυτά βέβαια με λίγο χιούμορ και λίγο υπερβολή που δεν λείπουν ποτέ από τις δουλειές του. Εδώ, ο Παπακαλιάτης ερωτεύεται μια Σουηδέζα καριερίστρια (Άντρεα Οσβάρτ) που βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας στην οποία εργάζεται εκείνος.
Στην τρίτη ιστορία βλέπουμε τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζ.Κ.Σίμονς και την Μαρία Καβογιάννη να αναδεικνύουν τον έρωτα που δεν γνωρίζει ηλικία, πρεσβεύοντας την ελπίδα πως ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάποιος από την αρχή. Ο εξαιρετικός Σίμονς ερμηνεύει έναν Γερμανό ιστορικό που μένει στην Ελλάδα από αγάπη για την χώρα και τον πνευματικό της πλούτο και η σπουδαία Μαρία Καβογιάννη υποδύεται μια δυστυχισμένη νοικοκυρά, μία γυναίκα που δεν έχει ιδέα για οτιδήποτε πέρα από τις υποχρεώσεις του ρόλου της.
Με καταλύτη την οικονομική κρίση, η ωριμότερη δουλειά του σκηνοθέτη, διαθέτει εξαιρετικές ερμηνείες, δυνατή σκηνοθεσία και ζεστή, ανθρώπινη ματιά.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:
Γενική Είσοδος: 5€
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη