Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τρίτη 23/5/2017: Το 39ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει...στην Πετρούπολη

Είσοδος Ελεύθερη
Στις προβολές θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες των ταινιών

Κύβος - Cube / Αλέξανδρος Σκούρας
Χρυσός Διόνυσος Golden Dionysos / Μυθοπλασία/Fiction, 24΄, 2016 
Ο Μάκης, ένας άεργος 35άρης, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο, πέρα απόF την εξωπραγματική ταχύτητα που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα του, μαζεύονται στο πατρικό σπίτι για να υποδεχτούν τον μικρότερο αδελφό και αγαπημένο της μητέρας, που επιστρέφει από το εξωτερικό.

Φιλοκτήτης - Ο Μύθος ενός Ξένου / Κατερίνα Καλκετενίδη
Βραβείο Ντοκιμαντέρ / Έλληνες του κόσμου/Ντοκιμαντέρ 16΄, 2016 
"Φιλοκτήτης - Ο Μύθος ενός Ξένου" είναι ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους το οποίο επαναπροσδιορίζει την κλασική ελληνική τραγωδία «Φιλοκτήτης», μέσα από το πρίσμα της καθημερινής ζωής και των αγώνων ενός πρόσφυγα από τη Σιέρα Λεόνε. Η ταινία διαδραματίζεται στην Αθήνα, μέσα σε αυξανόμενο αντί-μεταναστευτικό κλίμα ως αποτέλεσμα μιας χώρας που εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομικής ύφεσης.

Η Χέλγκα Είναι στο Λούντ / Θέλγια Πετράκη
Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου / Μυθοπλασία / Fiction, 20΄, 2016 
Μια Γυναίκα, ένας νεαρός μαθητής πιάνου, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένας ψυχίατρός και μια γάτα. Τι ενώνει αυτούς τους ανθρώπους; Τι τους χωρίζει; Ποια είναι η Χέλγκα; Που είναι το Λούντ;


Ρήξη Τυμπάνου/Κινηματογραφικό Εργαστήριο Κιν/κής Λέσχης Ηλιούπολης
Εύφημος Μνεία/Σπουδαστική ταινία, Μυθοπλασία, 19΄, 2016 
Ήχοι της πόλης...πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν
Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο για Δημιουργία Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους που διοργάνωσε από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015 η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής, από  τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προβολή της ταινίας, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα του κινηματογράφου. Έτσι οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν, έγραψαν, κινηματογράφησαν, μόνταραν και γεύτηκαν τη χαρά και  τη συγκίνηση αλλά και την ανησυχία και το άγχος μέχρι να δημιουργήσουν  την ταινία τους.

Αλεπού / Ζακλίν Λέντζου
Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία/ Τιμητική Διάκριση Ήχου Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου / Βραβείο Τεχνικής Αρτιότητας της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
Μυθοπλασία, 28΄, 2016 
Aθήνα, καλοκαίρι. Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος, ένας ατίθασος έφηβος, μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωης τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει.

Μάγδα / Δημήτρης Ζούρας
Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Σπουδαστική ταινία / Μυθοπλασία, 20΄, 2016 
Η Μάγδα έχει πολλούς φίλους. Της αρέσει να χορεύει με τα περιστέρια, να παίζει με την αγαπημένη της κούκλα και να είναι με τη μαμά της, που την αγαπάει πολύ. Χτες η Μάγδα έγινε 30 χρονών.

Twist / Μιχάλης Παπαντωνόπουλος
Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλαδός
Σπουδαστική ταινία, Μυθοπλασία, 15΄, 2016 
Το συμβούλιο των καθηγητών πρέπει να πάρει μία απόφαση. Η ώρα περνάει αλλά δεν είναι πια σίγουροι. Η Δάφνη περιμένει στον διάδρομο.



Τρίτη 23/5/2017
Ώρα προβολής 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος "Σινέ Πετρούπολις"

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού