Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

Παρασκευή 5/6 έως Τετάρτη 10/6/2020 | Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Κοινωνική Σάτιρα 2020 | Διάρκεια: 140' | Eλληνική ταινία | Σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης με τους: 
Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βασιλική Καλλιμάνη, Σοφία Κουνιά, Αντώνης Κοτζιάς, Βαγγέλης Μουρίκης, Φωκίων Μπόγρης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Μαυρίδης, Λάζαρος Μαυρίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η “Ωραία Κοιμωμένη” Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει…

"Σταθερά σε υψηλό επίπεδο το σινεμά του Γιάννη Οικονομίδη, εδώ με μικρές διαφορές από αυτό που περιμένει να δει το standard κοινό του..." - Freecinema.gr  
"...Μία συναισθηματική ταινία στο βάθος της και ταυτόχρονα μία σατιρική κωμωδία για μία κολλημένη, μικρή κοινωνία που αντιμετωπίζει τα πάντα λιγάκι πιο ακραία...Σαφώς, η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» είναι μία μεγάλη ταινία για τα δεδομένα της χώρας, όχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και σε επίπεδο ανάγνωσης και αναγνώρισης της κοινωνίας. Ο Οικονομίδης ταυτοποιείται ακόμα μία φορά εύκολα, δοκιμάζεται σε μία διαφορετική φόρμα ταινίας την οποία πετυχαίνει εύκολα, και κυρίως δεν ξεχνά πως το σινεμά πρέπει να πάλλεται και να κυριεύει." - Μoveitmag.gr
"Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στη νέα… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα." - Flix.gr 
"Aιματοβαμμένη, κατάμαυρη γκανγκστερική κωμωδία, η οποία ενσωματώνει απολαυστικά το σινεμά των αδερφών Κοέν στο πικρό, πολιτικό και τολμηρό κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Μαχαιροβγάλτης»)..." - Athinorama.gr
Σημείωμα σκηνοθέτη
«Όπου και να πάω, όπου και να κοιτάξω, ό,τι και να σκεφτώ• Ελλάδα! Αυτή η αλλόκοτη χώρα με τις χίλιες ευλογίες και τις χίλιες κατάρες. Ελλάδα. Ένας τόπος για τον οποίο το ρητό “εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν” δεν είναι υπερβολή, αλλά ο κανόνας. Ελλάδα. Ο ιδανικός καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του την πιο απίστευτα πιστευτή κινηματογραφική ιστορία. Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μια μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μια συζυγική απιστία και ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος κι ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο κακός χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές. Όλα αυτά και άλλα τόσα, μαζί με ένα αποθεωτικό μαύρο χιούμορ που όμοιό του δεν έχω ξαναδοκιμάσει ποτέ σε άλλη μου ταινία, αποτελούν τα υλικά του κοκτέιλ της “Μπαλάντας”. Οπότε, καθίστε αναπαυτικά κι απολαύστε. Καλή σας διασκέδαση και… εις άλλα με υγεία».
Ο σκηνοθέτης
Ο Γιάννης Οικονομίδης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Οι ταινίες του ερευνούν το θέμα της βίας, συναισθηματικής και σωματικής, την κατάρρευση της μικροαστικής κοινωνίας και τις παθογένειες της σημερινής οικογένειας. Χαρακτηρίζονται δε από τη χρήση έντονης βωμολοχίας και υπερβάλλουσας βίας.
Φιλμογραφία
1989 - Επεισόδιο (μικρού μήκους)
1990 - Καλημέρα νύχτα (ντοκιμαντέρ)
1992 - Σταδιακή βελτίωση του καιρού (μικρού μήκους)
1994 - Μόνο μυρίζοντας γιασεμί (ντοκιμαντέρ)
1995 - Η ζωή που θα ‘θελες (ντοκιμαντέρ)
2002 - Σπιρτόκουτο (μεγάλου μήκους) 
2006 - Η ψυχή στο στόμα (μεγάλου μήκους) 
2010 - Μαχαιροβγάλτης (μεγάλου μήκους) 
2014 - Το μικρό ψάρι (μεγάλου μήκους) 
2020 - Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς (μεγάλου μήκους)

Παρασκευή 5/6 έως Τετάρτη 10/6/2020
Ώρα προβολής 21:00
Γενική Είσοδος 5€
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Cine Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Cine Πετρούπολις | Έναρξη Παρασκευή 5/6/2020

Είναι γεγονός, ο Ιούνης έφτασε! Το φετινό καλοκαιρινό κινηματογραφικό ταξίδι της Πετρούπολης ξεκινά την Παρασκευή 05/06/2020
Σε μια δύσκολη και περίεργη συγκυρία, το Cine Πετρούπολις θα ανοίξει τις πύλες του για να σας υποδεχθεί στον φιλόξενο χώρο του. Ανανεωμένοι, με αισιοδοξία και θετική διάθεση σαλπάρουμε για νέες κινηματογραφικές εμπειρίες. 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης, κοντά σας για 31 χρόνια, έχει επιλέξει και φέτος με υπέροχες ταινίες, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι τον Σεπτέμβρη, συμβάλλοντας με τη σειρά μας στην όσο το δυνατό ομαλότερη και ασφαλέστερη επάνοδο, μετά από μια δύσκολη περίοδο δοκιμασίας για όλους μας. Βραβευμένες, ξεχωριστές ταινίες, διαλεγμένες με πολλή αγάπη και μεράκι που σίγουρα έχουν κάτι να πουν στον καθένα μας, κάποια σημεία της ψυχής του να αγγίξουν και όχι μόνο. Ταινίες που θα μας ταξιδέψουν έξω από το κάδρο της οθόνης. Γιατί ο κινηματογράφος διαθέτει αυτό το μαγικό. Δεν σε περιορίζει στην πραγματικότητα, αντίθετα σε αποδεσμεύει από αυτήν. Η πραγματικότητα παραμένει πάντα το σημείο αναφοράς, οι κόσμοι όμως που σου ανοίγονται σε βοηθούν όχι να δραπετεύσεις από αυτήν, αλλά να τη διαχειριστείς μέσα σε άλλα πλαίσια, μέσα σε άλλα κάδρα, όπως εσύ τα ορίζεις. 
Οι ταινίες λοιπόν επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο, εκεί που ανήκουν. Στο θερινό σινεμά, έξω από τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις οθόνες των υπολογιστών και τηλεοράσεων. Μόνοι ή με παρέα, συντροφιά με τον ξάστερο ουρανό και τα καλοκαιρινά φεγγάρια, με τις μυρωδιές του γιασεμιού και του νυχτολούλουδου, θα απολαύσουμε την τέχνη του κινηματογράφου. Πολιτικές ταινίες, κοινωνικές, θρίλερ, κωμωδίες, παιδικές, όλα τα είδη για όλα τα γούστα. Ό,τι ομορφαίνει την ψυχή μας, ό,τι διευρύνει τους ορίζοντές μας, θα βρίσκεται εκεί στον θερινό της Πετρούπολης, το κόσμημα της πόλης μας. 
Σας περιμένουμε λοιπόν, να απολαύσουμε για άλλη μια χρονιά τα μαγευτικά ταξίδια που απλόχερα μας προσφέρουν οι εξαιρετικοί δημιουργοί των ταινιών που περιλαμβάνονται στο φετινό μας πρόγραμμα.Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα το βρείτε εδώ με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε ταινία. 
Σεβόμαστε τα μέτρα και τις συμβουλές των ειδικών και Πάμε Θερινό με ασφάλεια.
#pametherinomeasfaleia #cine_petroupolis #tocinemaseperimenei
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Cine Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Δευτέρα 16/9 έως Κυριακή 22/9/2019 | Cine Πετρούπολις



Δευτέρα 16/9/2019
20:30 | 22:30
Αδέλφια εξ  αίματος >> (Περιπέτεια)
Τρίτη 17/9/2019 
20:30 | 22:30
Αδέλφια εξ  αίματος >> (Περιπέτεια)
Τετάρτη 18/9/2019 
20:30 | 22:30
Αδέλφια εξ  αίματος >> (Περιπέτεια)
Πέμπτη 19/9/2019
Αφιέρωμα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Είσοδος Ελεύθερη
20:30 - Σέριφος: Η Σιδηρά νήσος / Γιώργος Ζωίλης   >> 
Παρασκευή 20/9/2019 
Αφιέρωμα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Είσοδος Ελεύθερη
20:30
Κυριακή 22/9/2019
Αφιέρωμα στο 41ο Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας - Είσοδος Ελεύθερη
20:30 - Μέρος 2ο  >>


Ευχαριστούμε για μία ακόμη χρονιά που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Ραντεβού το χειμώνα στο Κινηματοθέατρο "Πετρούπολις" #staytuned

Γενική Είσοδος 5€
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Δευτέρα 9/9 έως Κυριακή 15/9/2019 | Cine Πετρούπολις

Δευτέρα 9/9/2019
20:30 | 22:30
Το Γύρισμα της Τύχης >> (Δραματικό Θρίλερ)
Τρίτη 10/9/2019 
20:30 | 22:30
Το Γύρισμα της Τύχης >> (Δραματικό Θρίλερ)
Τετάρτη 11/9/2019 
20:30 | 22:45
Ακίνητο Ποτάμι >> (Μυστηρίου) 
Πέμπτη 12/9/2019
20:30 | 22:45
Ακίνητο Ποτάμι >> (Μυστηρίου)  
Παρασκευή 13/9/2019 
20:30 - Σε πόλεμο >> (Κοινωνική)    
22:30 - Ο Διερμηνέας >>  (Δραματική Κομεντί) 
Σάββατο 14/9/2019
20:30 -  Σε πόλεμο >> (Κοινωνική)    
22:30 - Ο Διερμηνέας >> (Δραματική Κομεντί)   
Κυριακή 15/9/2019
20:30 -  Σε πόλεμο >> (Κοινωνική)    
22:30 - Ο Διερμηνέας  >> (Δραματική Κομεντί) 

Γενική Είσοδος 5€
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019

Δευτέρα 2/9 έως Κυριακή 8/9/2019 | Cine Πετρούπολις



Δευτέρα 2/9/2019
20:30 | 22:30
Το Πάρκο Των Θαυμάτων >> (Παιδική)
Τρίτη 3/9/2019 
20:30 | 22:30
Το Πάρκο Των Θαυμάτων >> (Παιδική)
Τετάρτη 4/9/2019 
20:30 | 22:45
Εν δυνάμει >> (Κοινωνική) 
Πέμπτη 5/9/2019
20:30 | 22:45
Εν δυνάμει >> (Κοινωνική) 
Παρασκευή 6/9/2019 
20:30 - Ο Σεισμός/ The Quake (Περιπέτεια)    
22:30 - Αποδημητικά Πουλιά / Pájaros de Verano  >> (Δραματική) 
Σάββατο 7/9/2019
20:30 - Ο Σεισμός/ The Quake (Περιπέτεια)    
22:30 - Αποδημητικά Πουλιά / Pájaros de Verano  >> (Δραματική)   
Κυριακή 8/9/2019
20:30 - Ο Σεισμός/ The Quake (Περιπέτεια)    
22:30 - Αποδημητικά Πουλιά / Pájaros de Verano  >> (Δραματική)  

Γενική Είσοδος 5€
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Δευτέρα 26/8 έως Κυριακή 1/9/2019 | Cine Πετρούπολις

Δευτέρα 26/8/2019
20:30 - Αστερίξ: Το μυστικό Του Μαγικού Ζωμού >> (Παιδική)
22:30 - Περίπτωση Συνείδησης >> (Ψυχολογικό δράμα) 
Τρίτη 27/8/2019 
Τετάρτη 28/8/2019 
20:30 - Αστερίξ: Το μυστικό Του Μαγικού Ζωμού >> (Παιδική)
22:30 - Περίπτωση Συνείδησης >> (Ψυχολογικό δράμα) 
Πέμπτη 29/8/2019
20:30 - Ο Άγγελος >> (Βιογραφική)
22:45 - Οι Αγώνες Μας >> (Δραματική) 
Παρασκευή 30/8/2019 
20:30 - Ο Άγγελος (Βιογραφική)    
22:45 - Οι Αγώνες Μας >> (Δραματική) 
Σάββατο 31/8/2019
20:30 - Ο Άγγελος >> (Βιογραφική)    
22:45 - Οι Αγώνες Μας >> (Δραματική)  
Κυριακή 1/9/2019
20:30 - Ο Άγγελος >> (Βιογραφική)    
22:45 - Οι Αγώνες Μας >> (Δραματική)  

Γενική Είσοδος 5€
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις