Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Ο Συλλέκτης» του Θοδωρή Βουρνά | FLIX

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς / Σενάριο: Κατερίνα Βαϊμάκη / Ηθοποιοί: Δημήτρης Λιακόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Νεφέλη Παπαδερού, Χρήστος Καπενής / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φανούρης Καζάκης / Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης / Μουσική: John Baxter / Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Γιάννης Δούμας / Ηχοληψία: Αντώνης Ζερβός / Sound Design: Παναγιώτης Ελμαζάι / Αrtwork: Antony Galatis / Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Νικολέττος / Βοηθός Σκηνοθέτη: Σελήνη Παπαγεωργίου / Παραγωγή: Direct Productions, Protasis Productions, Θοδωρής Βουρνάς
Η ταινία
Όταν ο Συλλέκτης εντοπίζει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζει, πρέπει να το αποκτήσει. Ο τρόπος του σύντομος και αποτελεσματικός. Τον σκοτώνει. Φροντίζει, όμως, πάντα να κρατήσει ένα αναμνηστικό. Ένα αντικείμενο σχεδόν ασήμαντο, που περνάει απαρατήρητο από το ανυποψίαστο μάτι.
Ο σκηνοθέτης
Ο Θοδωρής Βουρνάς σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας θεάτρου. Από το 2010, σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις. (thodorisvournas.com)
Φιλμογραφία
2010 Ποιος δε Μετανιώνει 
2011 Η Μεγάλη Κομπίνα 
2012 Στην Αλλη Οχθη 
2013 Εθελοντές 
2015 Χωρίς Γάλα 
2016 Θεατής 
2018 Ο Συλλέκτης
4 ερωτήσεις για τον «Συλλέκτη»
Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Ήταν ο σωστός χρόνος για να γίνει. Η ευκαιρία για να ξανασυνεργαστούμε με φίλους που καιρό το λέγαμε. Οπως και η αφορμή να δουλέψουμε με νέους συνεργάτες και να γνωριστούμε. Το σενάριο ήταν μια ιδέα που κούμπωσε και δουλεύτηκε σε βάθος...Διαβάστε περισσότερα>>