Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

20 Χρόνια Λέσχη- Πρόγραμμα Προβολών Θερινού 2009

Καλοκαίρι 1989 – καλοκαίρι 2009
Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια από τότε που κάποιοι ρομαντικοί λάτρες του κινηματογράφου αλλά και ενεργοί πολίτες πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης.
Σήμερα, φαίνεται ότι η κίνηση αυτή έχει δικαιωθεί, μιας και η λέσχη στην πορεία της έχει αποκτήσει πολλούς πιστούς φίλους. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια παλιά μέλη έφυγαν, νέα ήρθαν, αλλά οι αρχικοί στόχοι παραμένουν ζωντανοί. Συνεχίζουμε την επαφή με την εγχώρια αλλά και διεθνή κινηματογραφική δημιουργία, προβάλλοντας τις πιο αξιόλογες ταινίες που καλύπτουν ποικίλα θέματα, καθώς και συζητώντας επάνω σε αυτά.
Στην έναρξη αυτού του εορταστικού καλοκαιριού, στις 29 Μαΐου, θα είναι κοντά μας τα νεανικά συγκροτήματα «Φλου» και «Τετράγωνοι Κύκλοι» για μια μουσική εκδήλωση, δίνοντας από την πλευρά τους, τη ζωηρή νότα που ταιριάζει στα εικοστά γενέθλια της Λέσχης, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου, με τη λήξη της περιόδου, θα μοιραστούμε τη συγκίνηση της συμπλήρωσης 20 χρόνων μαζί με το συγκρότημα «Ανύποπτοι Διαβάτες».
Τους ηλικιωμένους –και όχι μόνο- φίλους μας τιμούμε φέτος σε ένα διήμερο αφιέρωμα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας και το ΚΑΠΗ Πετρούπολης, στις 17-18/6 με προβολές και ομιλίες των Ελλήνων δημιουργών Ηλία Γιαννακάκη και Τώνη Λυκουρέση.
Το γνωστό δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου θα έχουμε κοντά μας στις 9 Σεπτέμβρη για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση επάνω στην ταινία του.
Δεν ξεχνάμε τα μικρά ή μεγάλα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Και όπως πάντα, το θερινό σινεμά περιμένει όλους εμάς στο γνωστό δροσερό χώρο - όαση για τα καλοκαιρινά βράδια.

Η κινηματογραφική Λέσχη είναι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες και συμμετοχές.

Δημοτικός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις:
25ης Μαρτίου168, τηλ:2105012391

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. επικοινωνίας: 2132024475
Blog: http://cinelesxidp.blogspot.com E-mail: cinelesxidp@gmail.com


Οι επιλογές μας γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι οι εξής:




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5
21.00
Συναυλία έναρξης με τα νεανικά συγκροτήματα «Φλου» και «Τετράγωνοι Κύκλοι»



ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5 ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5
21.00 & 23.00
CAFE DE LOS MAESTROS

Ντοκιμαντέρ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' K
Aργεντίνικη ταινία σε σκηνοθεσία Miguel Kohan με τους : Horacio A Salgan , Leopoldo Federico, Lagrima Rios, Anibal Arias
Δύο σύγχρονοι Λατινοαμερικάνοι καλλιτέχνες συζητούν με μερικούς από τους ζωντανούς θρύλους του τανγκό από την εποχή των 1940s και 1950s σε μία μοναδική εμπειρία, όπου θυμούνται τα παλιά, αλλά και ηχογραφούν μουσικές για πρώτη φορά.
Ένα μουσικό ταξίδι, που μας ταξιδεύει στους μελαγχολικούς και ερωτικούς ρυθμούς του εθνικού χορού της Αργεντινής. Το άλμπουμ της ταινίας έχει ήδη κερδίσει δύο «γκράμι λατίνο», για καλύτερο τάνγκο άλμπουμ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΤΡΙΤΗ 2/6
21.00 & 23.00
ΚΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ / BURN AFTER READING

Κωμωδία 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96' K-15
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ethan και Joel Coen, με τους: George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich, Brad Pitt, Tilda Swinton
Ο Τσαντ και η Λίντα, συνάδελφοι σε ένα γυμναστήριο, βρίσκουν ένα CD με κωδικοποιημένες πληροφορίες που ανήκει σε έναν πρώην πράκτορα της CIA. Αποφασίζουν να τον εκβιάσουν, όταν όμως εκείνος αρνείται να τους πληρώσει, απευθύνονται στη ρώσικη πρεσβεία.
Δύο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ανορθόδοξη κατασκοπική κομεντί, που αποτελεί ένα ανάλαφρο και απολαυστικό διάλειμμα για τους δημιουργούς της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6 ΠΕΜΠΤΗ 4/6
21.00 & 23.00
VICKY CHRISTINA BARCELONA

Κωμωδία 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 96' K-13
Αμερικανοϊσπανική ταινία σε σκηνοθεσία Γούντι 'Αλεν, με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Ρεμπέκα Χολ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ.
Δυο Αμερικανίδες φίλες με διαφορετικό χαρακτήρα, η Vicky και η Christina, κάνουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Βαρκελώνη και εμπλέκονται συναισθηματικά με ένα γοητευτικό, μποέμ, Ισπανό ζωγράφο. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγός του, με την οποία εκείνος διατηρεί μια παράξενη, παθιασμένη σχέση.
Μια από τις καλύτερες ταινίες του Γούντυ Άλεν με κοφτερή ειρωνεία και μια σαρωτική Πενέλοπε Κρουζ σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 7/6
21.00 & 23.00
BANK BANG

Κωμωδία 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 97' K-13
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, με τους: Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μιχάλη Ιατρόπουλο.
Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης και ο Νώντας, αναγκάζονται να καταφύγουν σε ληστείες τραπεζών για να ξεχρεώσουν τα μπλεξίματα του τελευταίου με τη μαφία. Ο έρωτας του Μιχάλη για μια μυστική αστυνομικό, ένα παράξενο ζευγάρι συναδέλφων της και η απληστία του Νώντα θα μπλέξουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.
Απολαυστικές ατάκες, σινεφίλ αναφορές, μαύρο χιούμορ, με κορυφαίους το ξεκαρδιστικό δίδυμο Ιατρόπουλου - Σκιαδαρέση.


ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6 ΤΡΙΤΗ 9/6
21.00 & 23.00
TWILIGHT / ΛΥΚΟΦΩΣ

Θρίλερ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 122' K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ, με τους: Κρίστεν Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπίλι Μπερκ, Νίκι Ριντ, Πίτερ Φασινέλι
Η νεαρή Ιζαμπέλα θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Έντουαρντ, ένα συμμαθητή της με απόκοσμο ύφος και αλλόκοτη συμπεριφορά. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη όμως την περιμένει: ο Έντουαρντ και η οικογένειά του είναι βρικόλακες, οι οποίοι έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Βασισμένο στο Clean Cut best seller της Στέφανι Μέγιερ, μια ιστορία αγάπης, σαν το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στην πιο σκοτεινή του εκδοχή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 ΠΕΜΠΤΗ 11/6
21.00 & 23.00
BOLT

Κινούμενα σχέδια 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 103' Κ - Μεταγλωττισμένη
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κρις Γουίλιαμς, Μπάιρον Χάουαρντ
Ο Μπολτ είναι o σκύλος-σταρ μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, ο οποίος νομίζει ότι τα κατορθώματά του δεν είναι σκηνοθετημένα, αλλά αληθινά. Όταν βρεθεί κατά λάθος από το Χόλιγουντ στη Νέα Υόρκη, θα ανακαλύψει τον πραγματικό κόσμο και την αληθινή περιπέτεια.
Οικογενειακή συνταγή Disney, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου animation.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 13/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 14/6
21.00 & 23.00
ΤΟ ΚΥΜΑ / DIE WELLE

Κοινωνική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110' Κ-13
Γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ, με τους: Γιούργκεν Φόγκελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Ρίμελτ, Τζένιφερ Ούλριχ
Ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές του. Μέσα από ένα διδακτικό πείραμα θέλει να τους δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του ολοκληρωτισμού, τα πράγματα όμως αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο.
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μόρτον Ρου, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα πραγματικό σχολικό πείραμα που συνέβη στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια, το «Κύμα» μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφικό μανιφέστο παρά με ταινία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6 ΤΡΙΤΗ 16/6
21.00
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΟ / THE TALE OF DESPEREAUX

Κινούμενα σχέδια 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια: 93' Κ - Μεταγλωττισμένη
Αμερικανο-αγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμ Φελ, Ρομπ Στιβενχάγκεν
Μια φορά κι έναν καιρό, στο βασίλειο του Ντορ, υπήρχε μόνιμη μαγεία στην ατμόσφαιρα, πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερη…σούπα, ώσπου όλα άλλαξαν σε μια στιγμή! Όταν ένα τρομερό περιστατικό προκαλεί το θάνατο της Βασίλισσας, ο Βασιλιάς και η Πριγκίπισσα πέφτουν σε μελαγχολία, απαγορεύοντας τη σούπα στο βασίλειο κι έτσι τα πάντα βυθίζονται στο απόλυτο γκρι… Τότε γεννιέται ο Ντεσπερό Τίλινγκ, ένα γενναίο ποντικάκι με κύρια χαρακτηριστικά τα τεράστια αυτιά του και την ακόμα μεγαλύτερη ψυχή του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6 ΤΡΙΤΗ 16/6
23.00
TROPIC THUNDER / ΤΡΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Κωμωδία 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 107' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ, με τους: Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ, Τζακ Μπλακ, Στιβ Κούγκαν, Τομ Κρουζ
Μια ομάδα ηθοποιών αποφασίζει να γυρίσει μια τεράστιου προϋπολογισμού πολεμική ταινία, αλλά λόγω περικοπών από την παραγωγή, το όλο εγχείρημα μοιάζει να καταρρέει. Ο σκηνοθέτης τους όμως, αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του και έτσι αποφασίζει να πάει με την ομάδα του στις ζούγκλες της Νοτιανατολικής Ασίας όπου αναγκάζονται να γίνουν οι ίδιοι οι στρατιώτες που υποδύονται στην ταινία, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση.
Σάτιρα των χολιγουντιανών μπλοκμπάστερ, με εξαιρετικά αστείες, απολαυστικά σινεφίλ στιγμές.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6
21.00
ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

Ντοκιμαντέρ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Ηλία Γιαννακάκη, Εύης Καραμπάτσου
Μέσα από αφηγήσεις εξόριστων και δεσμοφυλάκων που υπηρετούσαν εκεί και μέσα από αρχειακό υλικό εικονίζεται η ιστορία του νησιού, ταυτισμένου με την τραγωδία του εμφύλιου πολέμου.
Μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στο πρώτο -ουσιαστικά- ντοκιμαντέρ που καταγράφει όσα συνέβησαν στο στρατόπεδο της Μακρονήσου από το 1947 έως και το 1952.

ΠΕΜΠΤΗ 18/6
21.00
ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ

Κοινωνική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 127'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση, με τους: Γιάννη Φέρτη, 'Ακη Σακελλαρίου, Χρήστο Λούλη, Δήμητρα Ματσούκα
Στην Κέρκυρα των αρχών του 20ού αιώνα, ο νεαρός 'Αλκης ερωτεύεται την Ευλαλία Οφιομάχου, κόρη ενός πρώην εύπορου κτηματία, ο οποίος επί του παρόντος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Μέσα από την ένταση των ερωτικών σχέσεων και τα πάθη που αυτές προκαλούν, εκτυλίσσεται η δραματική πτώση της αρχοντικής οικογένειας των Οφιομάχων και, παράλληλα, η άνοδος της νέας αστικής τάξης του ελληνικού κράτους.
Δέκα κρατικά βραβεία ποιότητας για μια ταινία που δε θα πρέπει κανείς να προσπεράσει.

Το αφιέρωμα γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας και τα ΚΑΠΗ Πετρούπολης


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6
21.00 & 23.00
ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ /MONSTERS VS ALIENS

(Η προβολή των 21.00 θα είναι μεταγλωττισμένη, ενώ των 23.00 με υπότιτλους)
Κινούμενα Σχέδια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 94' K
Αμερικανική παραγωγή σε σκηνοθεσία Conrad Vernon , Rob Letterman με φωνές των : Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δανάη Καλαχώρα, Νεστωρ Κοψίδας, (ελληνική μεταγλώττιση) , Reese Witherspoon, Seth Rogen, Kiefer Sutherland (original version)
Ένας μετεωρίτης χτυπά τη Σούζαν Μέρφι την ημέρα του γάμου της, μετατρέποντάς τη σε γίγαντα. Μεταφέρεται εσπευσμένα από το στρατό σε μια μυστική κυβερνητική βάση όπου φυλάσσονται και άλλα τέρατα .Όταν όμως εξωγήινοι απειλούν τη Γη με καταστροφή, η Σούζαν και οι φίλοι της θα αποδειχτούν η μόνη λύση.
Διασκεδαστικό και πρωτότυπο κινούμενο σχέδιο επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο φαντασία , σασπένς και χιούμορ ισορροπούν στις σωστές δόσεις.


ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6 ΤΡΙΤΗ 23/6
21.00 & 23.00
THE SPIRIT

Περιπέτεια 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια :103’ K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Frank Miller, με τους : Gabriel Macht, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Eva Mendes, Sarah Paulson, Jamie King, Paz Vega
Ο Denny Colt, ένας αρχάριος αστυνομικός επιστρέφει από το υπερπέραν σαν μασκοφόρο πνεύμα (Spirit), με στόχο να καθαρίσει τα σοκάκια της Central City από κακοποιά στοιχεία. Αντίπαλός του ο 'Octopus', ένας αδίστακτος φονιάς που βγάζει από τη μέση οποιονδήποτε έχει την ατυχία να δει το πρόσωπό του.
Από το σκηνοθέτη του “Sin City” και των “300”, Frank Miller, το «Πνεύμα» είναι ένας βγαλμένος από κόμικ υπερήρωας σε ένα ευρηματικό και απολαυστικό φιλμ, με χαρακτηριστικούς villains και σκοτεινά θηλυκά.


ΤΕΤΑΡΤΗ 24/6 ΠΕΜΠΤΗ 25/6
21.00 & 23.00
MILK

Βιογραφία 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια : 128’ K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Gus Van Sant με τους: Sean Penn , James Franco , Josh Brolin , Emile Hirsch
Η ζωή του Αμερικανού πολιτικού Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια.
Mια εξαιρετική, αντισυμβατική βιογραφία , με τον Πεν να υποδύεται με τρυφερό και συνάμα συγκινητικό τρόπο τον Μιλκ. Μια δυνατή ιστορία αγώνα για τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα που ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου, ενώ διεκδίκησε άλλα 6.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6 ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6 ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6
21.00 & 23.00
SLUMDOG MILLIONAIRE

Δραματική 2008 ( Εγχρ.) Διάρκεια: 120’ K-13
Βρετανική-Ινδική ταινία σε σκηνοθεσία Danny Boyle ,με τους : Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor, Irrfan Khan.
Ένα αγόρι από τις φτωχογειτονιές της Mumbai καταφέρνει, πέρα από κάθε προσδοκία, να φτάσει στο τελικό στάδιο του διάσημου παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;». Συλλαμβάνεται όμως ως ύποπτος για απάτη και κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του εξηγεί πώς έφτασε να ξέρει όλες τις απαντήσεις διηγούμενος γεγονότα από την ζωή του.
Ένα βαθιά ανθρώπινο, έξυπνο και συγκινητικό οδοιπορικό στη σύγχρονη Ινδία και ο θρίαμβος των φετινών βραβείων (αποκόμισε 4 χρυσές σφαίρες, 7 ΒΑFTA και 8 Όσκαρ) .


ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6 ΤΡΙΤΗ 30/6
21.00 & 23.00
HUNGER

Δραματική 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια: 90’ K-15
Ιρλανδική ταινία σε σκηνοθεσία Steve McQueen ,με τους : Michael Fassbender , Liam Cunningham , Stuart Graham , Liam McMahon
Στη φυλακή Μέιζ της Βόρειας Ιρλανδίας, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ο αγωνιστής του IRA Μπόμπι Σαντς θα επιδοθεί το 1981 σε μια απεργία πείνας μέχρις εσχάτων .
Η ταινία , ανατριχιαστικά ρεαλιστική και συζητημένη όσο λίγες, θα χαραχτεί στη μνήμη σας για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Michael Fassbender ,τη σκηνοθετική επιδεξιότητα, τη ρεαλιστική βία και το συγκλονιστικό φινάλε. Χρυσή κάμερα στο φεστιβάλ Καννών, ειδικό βραβείο ΒΑFTA .

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7 ΠΕΜΠΤΗ 2/7
21.00
Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ / THE CHANGELING

Δραματική 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια: 142’ K
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Clint Eastwood , με τους: Angelina Jolie , John Malkovich , Jeffrey Donovan , Michael Kelly , Colm Feore
Στο Λος Άντζελες του 1928, ένα Σάββατο πρωί η Κριστίν Κόλινς αποχαιρετά, όπως κάθε μέρα άλλωστε, τον 9χρονο γιό της και πηγαίνει στη δουλειά της. Όταν όμως επιστρέφει, ο γιος της έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί… Οι έρευνες αποβαίνουν άκαρπες ως τη στιγμή που η Αστυνομία φέρνει στην πόρτα της ένα αγοράκι το οποίο ισχυρίζεται πως είναι ο γιος της, ενώ αυτή γνωρίζει ότι δεν είναι.
Μια ώριμη και περιεκτική ταινία που θυμίζει καλό, κλασικό Χόλιγουντ, με την Αντζελίνα Τζολί να αποδίδει με εκπληκτική ένταση τον ρόλο της μητέρας. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 4/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7
21.00 & 23.00
BOY A

Κοινωνική 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια : 100’ K-17
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία John Crowley με τους : Andrew Garfield, Alfie Owen , Peter Mullan , Katie Lyons , Taylor Doherty
O Τζακ είναι ένας 24χρονος νεαρός που έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή, για ένα έγκλημα που διέπραξε ως παιδί. Τώρα πρέπει να επανενταχθεί στην κοινωνία, να αφήσει πίσω το παρελθόν και να διαμορφώσει μια νέα ταυτότητα. Θα καταφέρει ο Τζακ να λυτρωθεί από το παρελθόν του;
Tο "Boy A" είναι μια τολμηρή και όμορφη ιστορία για τη φύση της συγχώρεσης και την αναζήτηση ταυτότητας. Τιμήθηκε με βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του Garfield. Βασισμένο στο πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του νεαρού Βρετανού συγγραφέα Τζόναθαν Τρίγκελ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7 ΤΡΙΤΗ 7/7
21.00 & 23.00
ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΛΑ

Δραματική 2008 (Εγχρ.) Διάρκεια: 103’ Κ-13
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Sylvie Verheyde με τους : Léora Barbara, Mélissa Rodriguez, Laëtitia Guerard
Η εντεκάχρονη Στέλλα ζει σε μια εργατική συνοικία έξω απ' το Παρίσι του 1977. Οι γονείς της έχουν ένα μπαρ και εκείνη πάει σ'ένα καλό παρισινό σχολείο όπου γνωρίζει την Γκλάντις, κόρη εξόριστων διανοούμενων Εβραίων από την Αργεντινή. Μέσα από τα τραγούδια της εποχής και τα βιβλία που ανακαλύπτει στο σπίτι της φίλης της, η Στέλλα σταδιακά ανακαλύπτει μια άλλη διάσταση ζωής.
Βαθιά ανθρώπινη και με εξαιρετική ατμόσφαιρα, η ταινία αποδίδει με τρυφερότητα την αδιάκοπη πορεία προς την ωριμότητα. Αποστομωτικά ώριμη η ερμηνεία της μικρής Μπαρμπαρά Λεορά.


ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 ΠΕΜΠΤΗ 9/7
21.00 & 23.00
GRAN TORINO

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 116' K-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, με τους: Κλιντ Ίστγουντ, Μπι Βανγκ, 'Ανεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ
Ο Γουόλτ Κοβάλσκι, βετεράνος του πολέμου της Κορέας, βλέπει τη γειτονιά του να κατακλύζεται από Ασιάτες μετανάστες. Χήρος και σε απόσταση από τα παιδιά του, συνάπτει μια απροσδόκητα φιλική σχέση με το νεαρό Κορεάτη γείτονά του, όταν ο τελευταίος θα επιχειρήσει να κλέψει την πολύτιμη Ford Gran Torino του.
Η κωμική διάρκεια της ταινίας είναι αρκετά μεγάλη ενώ το δραματικό μέρος ολοκληρώνει το μήνυμα του δημιουργού της απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις, τον μικρό-αστισμό και τους νέους που παλεύουν μόνοι ενάντια στο ρεύμα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7
21.00 & 23.00
ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ /THE READER

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 123' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι, με τους: Κέιτ Γουίνσλετ, Ντέιβιντ Κρος, Ρέιφ Φάινς, Μπρούνο Γκανζ
Στη μεταπολεμική Γερμανία, ο 15χρονος Μάικλ ερωτεύεται την κατά πολύ μεγαλύτερή του Χάνα. Η σχέση τους όμως θα διακοπεί απότομα, καθώς εκείνη θα εξαφανιστεί ξαφνικά. Οκτώ χρόνια αργότερα, ως φοιτητής της νομικής, ο Μάικλ θ' αναγνωρίσει τη Χάνα ως κατηγορούμενη σε δίκη για εγκλήματα πολέμου.
Τέσσερις υποψηφιότητες για χρυσή σφαίρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7 ΤΡΙΤΗ 14/7
21.00
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΑΤΟΝ
THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 166' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, με τους: Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Ταράτζι Π. Χένσον, Τζούλια Όρμοντ
Γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη του 1918 σαν ένα πρόωρα γερασμένο μωρό, ο Μπέντζαμιν μεγαλώνει στα χέρια μιας καλόκαρδης μαύρης υπαλλήλου ενός γηροκομείου. Ενώ όμως όλοι γύρω του ενηλικιώνονται και πεθαίνουν, εκείνος γίνεται, καθώς περνούν τα χρόνια, όλο και νεότερος.
Τρία Όσκαρ, γι’ αυτή την πραγματικά πρωτότυπη ταινία.


ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 ΠΕΜΠΤΗ 16/7
21.00 & 23.00
Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ / THE WRESTLER

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, με τους: Μίκι Ρουρκ, Μαρίζα Τομέι, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Έρνεστ Μίλερ
Ο Ράντι Ρόμπινσον, πρώην θρύλος του κατς, επιβιώνει δουλεύοντας σε σούπερ μάρκετ και παλεύοντας σε δευτεροκλασάτους επαρχιακούς αγώνες. Καθώς προσπαθεί να βάλει την προσωπική του ζωή σε μια σειρά, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τού απαγορεύει ν' ανέβει ξανά στο ρινγκ.
Χρυσό λιοντάρι στη Βενετία , δύο χρυσές σφαίρες και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7
21.00 & 23.00
ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Κωμωδία 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 102' Κ-13
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Καραπαναγιώτη, με τους: Ελένη Ράντου, Φάνη Μουρατίδη, Σήφη Πολυζωίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο
Η Ζωή, μια μητέρα, κόρη, σύζυγος και δασκάλα χορού στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αποφασίζει να γίνει πάνω απ' όλα... γυναίκα. Τα "σκάγια" θα πάρουν μια κουφή γιαγιά, έναν τροχονόμο κι ένα γιο σε αναζήτηση της ερωτικής του ταυτότητας.
Σπιρτόζικη διασκευή του πετυχημένου θεατρικού "μαμά μην τρέχεις", με τη σεναριογράφο-πρωταγωνίστρια Ελένη Ράντου σε μεγάλα κέφια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/7 ΤΡΙΤΗ 21/7
21.00 & 23.00
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ / REVOLUTIONARY ROAD

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 119' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, με τους: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Κάθι Μπέιτς, Μάικλ Σάνον
Στο Κονέκτικατ του 1955 οι νεαροί Γουίλερ μετακομίζουν σε μια όμορφη μονοκατοικία στην οδό της Επανάστασης. Όμως η ζωή εκεί τους φαίνεται μονότονη και συμβιβασμένη κι έτσι αποφασίζουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους φεύγοντας για το Παρίσι.
Τέσσερις υποψηφιότητες και χρυσή σφαίρα Α ρόλου για την Κειτ Γουίνσλετ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7 ΠΕΜΠΤΗ 23/7
21.00 & 23.00
ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ /LET THE RIGHT ONE IN

Τρόμου 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 114' Κ-18
Σουηδική ταινία σε σκηνοθεσία Τόμας 'Αλφρεντσον, με τους: Κάρε Χέντεμπραντ, Λίνα Λίντερσον, Περ Ράγκναρ, Χένρικ Νταλ
Στη Σουηδία του 1982, ο μοναχικός 12χρονος Όσκαρ μεγαλώνει με τη μητέρα του. Θα γνωρίσει τη συνομήλική του Έλι, την καινούργια του γειτόνισσα, για την οποία νιώθει μια παράξενη έλξη. Ταυτόχρονα, όμως, αρχίζει να υποπτεύεται ότι έχει κάποια σχέση με μια σειρά μυστηριωδών φόνων που συμβαίνουν στην περιοχή.
Είναι μια ταινία πλούσια σε πάθος για τα κοινά, που προσφέρει μια βαθιά γνώση για το ανθρώπινο είδος, ικανή να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό, χωρίς να παραμένει επίπεδο ή υπολογιστικό.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 25/7 ΚΥΡΙΑΚΗ 26/7
21.00 & 23.00
ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ / HAPPY-GO-LUCKY

Σινεφίλ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 118' Κ
Βρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάικ Λι, με τους: Σάλι Χόκινς, Έντι Μάρσαν, Αλέξις Ζέγκερμαν, Σάμιουελ Ρούκιν
Η Πόπι είναι δασκάλα στο βόρειο Λονδίνο και συγκατοικεί με μια φίλη και συνάδελφό της. Πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σχολείο, τις αμήχανες οικογενειακές συγκεντρώσεις αλλά και τα "περίεργα" μαθήματα οδήγησης και φλαμένκο που μόλις ξεκίνησε.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φιλμ, μάθημα σκηνοθεσίας, από τον Μάικ Λι

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/7 ΤΡΙΤΗ 28/7
21.00 & 23.00
ΓΟΜΟΡΡΑ /GOMORRA

Κοινωνική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 135' Κ-17
Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόνε, με τους: Σαλβατόρε Αμπρουτσέζε, Τζιανφελίτσε Ιμπαράτο, Τόνι Σερβίλο, Σαλβατόρε Κανταλούπο
Πέντε διαφορετικές ιστορίες στις επαρχίες της Νάπολης και της Καζέρτα συμπλέκονται με φόντο τη δράση της μαφιόζικης οργάνωσης Καμόρα.
Ταινία έκπληξη του φετινού φεστιβάλ Κανών, η οποία απέσπασε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/7 ΠΕΜΠΤΗ 30/7
21.00 & 23.00
ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΡ / WALTZ WITH BASHIR

Κινούμενα σχέδια 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90' Κ-13
Ισραηλινή ταινία σε σκηνοθεσία 'Αρι Φόλμαν
Ο 'Αρι, ισραηλινός σκηνοθέτης που είχε υπηρετήσει στο στρατό στις αρχές της δεκαετίας του '80, βασανίζεται από εφιάλτες που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο στο Λίβανο. Αδυνατώντας να θυμηθεί τα τότε γεγονότα, αρχίζει να αναζητά τους παλιούς του συμπολεμιστές για να μάθει όσα ακούσια διέγραψε από τη μνήμη του.
Πλήθος διεθνών βραβείων, πολλά εκ των οποίων για την αριστουργηματική μουσική του Μαξ Ριχτερ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7 ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8
21.00 & 23.00
Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΛΟΡΝΑ / LE SILENCE DE LORNA

Κοινωνικό δράμα 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 105' Κ-13
Βελγική Γαλλόφωνη παραγωγή των αδερφών Νταρντέν με την Άντρα Ντομπρόσι και τον Ζερεμί Ρενιέ
Για να αποκτήσει το σνακ μπαρ που ονειρεύεται μαζί με το αγόρι της, η Λόρνα, μια νεαρή Αλβανίδα μετανάστρια στο Βέλγιο, θα συνεργαστεί με τη μαφία και θα γίνει μάρτυρας καταστάσεων που δεν είχε προβλέψει.
Κοινωνικό δράμα με επίκεντρο τη μετανάστευση και βραβείο σεναρίου στις Κάννες από τους δύο φορές βραβευμένους με Χρυσό Φοίνικα, Λικ και Ζαν-Πιέρ Νταρντέν (Ροζέτα, Το Παιδί).


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/8 ΤΡΙΤΗ 4/8
21.00 & 23.00
ΔΥΟ ΕΡΩΤΕΣ / TWO LOVERS

Ρομαντικό δράμα 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 100΄ K-13
Αμερικάνικη παραγωγή του Τζέιμς Γκρέϊ με τους Χοακίν Φοίνιξ, Γκουίνεθ Πάτρολοου και Βινέσα Σο
Ο Λέοναρντ είναι ένας νεαρός που ξαναγυρνά στο σπίτι των γονιών του μετά από μια ερωτική απογοήτευση και μια απόπειρα αυτοκτονίας. Ενώ του γνωρίζουν τη Σάντρα, κόρη ενός οικογενειακού φίλου, αυτός παρακολουθεί μια γειτόνισσά του.
Ένα ρομαντικό δράμα, ελεύθερη διασκευή των Λευκών Νυχτών του Φ. Ντοστογιέφσκι από τον σκηνοθέτη της «Μικρής Οδησσού».


ΤΕΤΑΡΤΗ 5/8 ΠΕΜΠΤΗ 6/8
21.00 & 23.00
ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΗΚΟΙ / THREE MONKEYS / UC MAYMUN

Δράμα 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 109΄ Κ
Τουρκική παραγωγή του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν με τους Γιαβούζ Μπινγκόλ και Χατισέ Ασλάν
Ο Εγιούπ είναι ο φτωχός σοφέρ του Σερβέτ, ενός πολιτικού. Όταν ο Σερβέτ εμπλέκεται σε ένα θανατηφόρο ατύχημα, φοβούμενος να μην καταστραφεί η πολιτική του καριέρα ζητά από τον Εγιούπ να πάρει την ευθύνη για το ατύχημα και να πάει φυλακή με αντάλλαγμα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Όταν όμως βγαίνει από την φυλακή θα καταλάβει ότι αυτή του η επιλογή έχει επηρεάσει πολύ την οικογένειά του.
Ο σκηνοθέτης του «Κλίματα αγάπης» εμπνέεται από το γιαπωνέζικο μύθο με τους τρεις πιθήκους που αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα και κερδίζει το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 9/8
21.00 & 23.00
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ / FROZEN RIVER

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 93' Κ-13
Αμερικάνικη παραγωγή της Κόρτνεϊ Χαντ με τις Μελίσα Λέο και Μίστι Ούφαμ
Όταν την εγκαταλείπει ο σύζυγός της, η Ρέι προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τους δύο γιους της. Γρήγορα αναγκάζεται να συνεργαστεί με την Ινδιάνα Λίλα για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από τον Καναδά στις ΗΠΑ μέσω του παγωμένου ποταμού Σεντ Λόρενς στα σύνορα Νέας Υόρκης και Κεμπέκ.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ταινία του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου με το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Σάντανς και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. (Α' Γυναικείος Ρόλος, Πρωτότυπο Σενάριο).


ΔΕΥΤΕΡΑ 10/8 ΤΡΙΤΗ 11/8
21.00 & 23.00
ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ/ CHERRY BLOSSOMS / KIRSCHBLUTEN - HANAMI

Ρομαντικό δράμα 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 127' Κ-13
Γερμανική παραγωγή της Ντόρις Ντόρι με τους Έλμαρ Γουέπερ και Χανελόρε 'Ελσνερ
Όταν η Τρούντι μαθαίνει ότι ο άντρας της είναι ανίατα άρρωστος αποφασίζει να μην του το πει και τον πιέζει να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, όπου ζει ο μικρός τους γιός. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού η Τρούντι πεθαίνει και ο Ρούντι συντετριμμένος συνεχίζει το ταξίδι για το όρος Φουτζιγιάμα φτάνοντας στο μέσο του φεστιβάλ των ανθισμένων κερασιών, μια γιορτή ομορφιάς και νέων αρχών.
Εξαιρετικές ερμηνείες σε ένα όμορφο οπτικά ρομαντικό δράμα με τρία γερμανικά βραβεία και συνολικά επτά υποψηφιότητες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/8 ΠΕΜΠΤΗ 13/8
21.00 & 23.00
Η ΛΕΜΟΝΙΑ / ETZ LIMON

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 106' Κ
Ισραηλινή παραγωγή του Εράν Ρικλίς με τους Χιάμ Αμπράς και Αλί Σουλιμάν
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της Σάλμα, μιας Παλαιστίνιας χήρας. Η Μυστική Υπηρεσία θεωρεί ότι ο κήπος με τις λεμονιές της Σάλμα αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του υπουργού και αποφασίζει να τις κόψει. Η Σάλμα μαζί με έναν νεαρό δικηγόρο καταφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σώσει τις λεμονιές. Στην πορεία θα αποκτήσει έναν ανέλπιστο σύμμαχο, την Μίρα, την σύζυγο του υπουργού.
Μια διαφορετική πτυχή του δράματος των Παλαιστινίων από έναν Ισραηλινό σκηνοθέτη. Βραβείο κοινού στο Πανόραμα του Φεστιβάλ του Βερολίνου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 15/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 16/8
21.00 & 23.00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ / VALKYRIE

Ιστορική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 120' Κ
Αμερικανική παραγωγή του Μπράιαν Σίνγκερ με τους Τομ Κρουζ, Κένεθ Μπράνα, Τέρενς Σταμπ, Τομ Γουίκιλσον
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Όταν είναι πια φανερό ότι ο πόλεμος χάνεται για τους Ναζί, μια ομάδα Γερμανών αξιωματικών και πολιτικών σχεδιάζει να ανατρέψει το Ναζιστικό καθεστώς πριν η Γερμανία υποστεί συντριπτική ήττα. Ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, πεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από το Χίτλερ αναλαμβάνει να οργανώσει την Επιχείρηση Βαλκυρία.
Βασισμένο στα πραγματικά γεγονότα της συνωμοσίας της 20ης Ιουλίου 1944, μια δυναμική ιστορική περιπέτεια από το σκηνοθέτη των X-Men και του «Συνήθεις Ύποπτοι».


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/8 ΤΡΙΤΗ 18/8
21.00
ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΥΒΑ / SOY CUBA / YA KUBA

Σουρεαλιστικό δράμα 1964 (Ασπρόμ.) Διάρκεια 141' Κ
Κουβανοσοβιετική συμπαραγωγή του Μιχαήλ Κολατόζοφ με τους Σέρχιο Κορριέρι, Σαλαβαδόρ Γουντ
Τέσσερεις διαφορετικές ιστορίες για τα βάσανα του Κουβανικού λαού και τις διαφορετικές αντιδράσεις σε αυτά, από την παθητική αποδοχή ως τη συμμετοχή στον ανταρτοπόλεμο. Τα αμερικάνικα καζίνο και η πορνεία, οι αμερικάνικες πολυεθνικές τροφίμων, η ριζοσπαστικοποίηση των φοιτητών και η επιτυχία της επανάστασης όπως τα διηγείται η Φωνή της Κούβας.
Το σουρεαλιστικό αριστούργημα του Κολατόζοφ (Χρυσός Φοίνικας το 1958 για «Όταν πετούν οι γερανοί») που αγνοήθηκε στην εποχή του, σε επανέκδοση.


ΤΕΤΑΡΤΗ 19/8 ΠΕΜΠΤΗ 20/8
21.00 & 23.00
Η ΣΥΝΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ / SYNECDOCHE, NEW YORK

Σινεφίλ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 124' Κ-17
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τσάρλι Κάουφμαν, με τους: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Σαμάνθα Μόρτον, Μισέλ Γουίλιαμς, Έμιλι Γουότσον, Κάθριν Κίνερ
Ένας θεατρικός σκηνοθέτης σε δημιουργικό και προσωπικό αδιέξοδο κάνει μέσα σε μια αποθήκη πρόβες για το καινούργιο του έργο, τα σκηνικά του οποίου είναι ένα αντίγραφο της Νέας Υόρκης σε... φυσικό μέγεθος.
Ευφυής σάτιρα των υπαρξιακών αναζητήσεων ενός καλλιτεχνικού δημιουργού, η οποία βουλιάζει στις διαρκείς, εγκεφαλικές και αδιέξοδες αναφορές της.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 22/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 23/8
21.00
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ AUSTRALIA

Ρομαντική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια 166' Κ
Αμερικανοαυστραλική συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία του Μπάζ Λούρμαν με τους Νικόλ Κίντμαν και Χιού Τζάκμαν
Στη βόρεια Αυστραλία, στο ξεκίνημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μια Αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα τεράστιο ράντζο. Για να πολεμήσει τους μεγαλογαιοκτήμονες που την επιβουλεύονται συμμαχεί με ένα σκληροτράχηλο κτηνοτρόφο, ενώ οι Ιάπωνες ξεκινούν τον βομβαρδισμό το Ντάργουιν, ωθώντας την Αυστραλία στον πόλεμο.
Ευχάριστη ρομαντική περιπέτεια από το σκηνοθέτη του "Moulin Rouge", υποψήφια για το Όσκαρ Κουστουμιών.


ΔΕΥΤΕΡΑ 24/8 ΤΡΙΤΗ 25/8
21.00
WATCHMEN

Π εριπέτεια 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 162' Κ-18
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ, με τους: Τζάκι Ερλ Χέιλι, Μαλίν 'Ακερμαν, Πάτρικ Γουίλσον, Μπίλι Κράνταπ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν
Νέα Υόρκη, 1985: Σε έναν εναλλακτικό κόσμο, βυθισμένο στο σκοτάδι και την παράνοια, η Αμερική βρίσκεται στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση. Όταν ξαφνικά ένας βετεράνος υπερήρωας, ο Έντουαρντ Μπλέικ (γνωστός και ως Comedian) δολοφονείται, ο μασκοφόρος ντετέκτιβ Ρόρσαχ πιστεύει ότι αυτή είναι η αρχή μιας τεράστιας, πολύ επικίνδυνης πλεκτάνης.
Πιστή στο γράμμα, αλλά μακριά από το πνεύμα του αριστουργηματικού κόμικς των Αλ. Μουρ-Ν. Γκίμπονς, χαρακτηρίστηκε η σκοτεινή περιπέτεια του Ζακ Σνάιντερ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 26/8 ΠΕΜΠΤΗ 27/8
21.00 & 23.00
ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ / DOUBT

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 104' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, με τους: Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι 'Ανταμς, Βαϊόλα Ντέιβις
Στην ταραγμένη Αμερική της δεκαετίας του '60, η αυστηρή καλόγρια-διευθύντρια ενός καθολικού σχολείου του Μπρονξ κατηγορεί τον προοδευτικό ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση ενός μαθητή.
Πολύ καλές ερμηνείες από τη Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν που άξια τους χάρισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/8 ΣΑΒΒΑΤΟ 29/8 ΚΥΡΙΑΚΗ 30/8
21.00 & 23.00
STAR TREK

Επιστ. Φαντασίας 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 126' Κ
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς, με τους: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Ζόι Σαλντάνα, Έρικ Μπάνα, Σάιμον Πεγκ
Ο ατίθασος νεαρός Τζέιμς Κερκ είναι η ιδιόρρυθμη ιδιοφυία της σχολής του Αστροστόλου. Όταν ο πλανήτης Βάλκαν κινδυνεύει, επιβιβάζεται χωρίς άδεια στο διαστημόπλοιο Εντερπράιζ, καταλαβαίνει ότι η επιχείρηση είναι παγίδα κι έρχεται σε σύγκρουση με τον κυβερνήτη Πάικ και τον ύπαρχο Σποκ.
Το Εντερπράιζ επανδρώνεται με ενήλικο θέαμα και νεανική ψυχή , ξεκινώντας ένα απολαυστικό κινηματογραφικό ταξίδι.


ΔΕΥΤΕΡΑ 31/8 ΤΡΙΤΗ 1/9
21.00 & 23.00
Η ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δραματική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 125' Κ
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου, με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Ιρέν Ζακόμπ, Μπρούνο Γκανζ, Μισέλ Πικολί, Κριστιάνε Πάουλ
Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης γυρίζει σε ταινία την πολύπαθη διαδρομή που πραγματοποίησαν οι γονείς του σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, με φόντο το δεύτερο μισό του 20oυ αιώνα. Ταυτόχρονα αναζητά στο Βερολίνο τα ίχνη της χαμένης έφηβης κόρης του.
Δεύτερο μέρος μιας προγραμματισμένης τριλογίας που ξεκίνησε με το «Λιβάδι Που Δακρύζει», η ταινία του 73χρονου δημιουργού χαρακτηρίζεται από κάποιες στυλιστικές ανορθοδοξίες για τα δεδομένα του. Μόνο το ταξίδι παραμένει διαρκώς ίδιο.


ΤΕΤΑΡΤΗ 2/9 ΠΕΜΠΤΗ 3/9
21.00 & 23.00
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ /EDEN A L' OUEST

Κοινωνική 2009 Διάρκεια: 111' Κ-13
Ελληνογαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, με τους: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, Ερίκ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλή
Ο Ηλίας είναι ο μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση. Στη δύσκολη αυτή διαδρομή θα καταφέρει να επιβιώσει επειδή έχει μια μεγάλη επιθυμία: Να φτιάξει μια καινούρια ζωή. Η επική περιπλάνηση του Ηλία ολοκληρώνεται με τρόπο “μαγικό” στο Παρίσι.
Η πρώτη ελληνική ταινία του Κώστα Γαβρά ρίχνει μια απρόσμενα κωμική και κοινωνικά διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αποφεύγοντας όλα τα κλισέ του μετανάστη -τραγικού ήρωα.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9
21.00
ILLUMINATI. ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ / ANGELS AND DEMONS

Θρίλερ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 140' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ, με τους: Τομ Χανκς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Αγιελέτ Ζούρερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ
Την ημέρα εκλογής του νέου πάπα, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον πηγαίνει στο Βατικανό για να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό μιας πανίσχυρης βόμβας που απειλεί να ανατινάξει τα πάντα. Πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια κρύβεται η μυστική οργάνωση Illuminati.
Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα Dan Brown «Angels and Demons» είναι ένα σίκουελ του “Κώδικα Da Vinci”, με κοινά τα στοιχεία της αληθοφάνειας και της συνομωσιολογίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9 ΤΡΙΤΗ 8/9
21.00 & 23.00
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 3: Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
ICE AGE: DAWN OF THE DINOSAURS

(Η προβολή των 21.00 θα είναι μεταγλωττισμένη, ενώ των 23.00 με υπότιτλους)
Κινούμενα Σχέδια 2009
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα
Οι αγαπημένοι μας ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό νέους δεινοσαύρους και τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά. Η πραγματική έκπληξη, όμως, είναι πως αυτή τη φορά θα τα δούμε όλα... τρισδιάστατα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9 ΠΕΜΠΤΗ 10/9
21.00 & 23.00
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Ντοκιμαντέρ 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 93'
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Στέλιου Κούλογλου
Ο μυστικός πράκτορας Τζον Πέρκινς, ο οποίος εργάστηκε στη δεκαετία του '70 σε πολυεθνική εταιρεία ως οικονομολόγος σε ειδικές αποστολές, μιλά για τα έργα και τις ημέρες της "αόρατης" αμερικανικής πολιτικής.
Η αποκαλυπτική ταινία του Στέλιου Κούλογλου φωτίζει τους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που μας κυβερνούν και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Πέρκινς.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9 ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9
21.00 & 23.00
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ

του Ντέιβιντ Γιέιτς με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουότσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτε.
Στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη που ξέρει ότι είναι πολύ κοντά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9 ΤΡΙΤΗ 15/9
21.00 & 23.00
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ /STATE OF PLAY

Πολιτικό Θρίλερ 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 128' Κ-13
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ, με τους: Ράσελ Κρόου, Μπεν 'Αφλεκ, Ρέιτσελ Μακ 'Ανταμς, Έλεν Μίρεν
Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου, Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.
Αφηγηματικά υποδειγματικό πολιτικό θρίλερ, περίτεχνη ίντριγκα, καλοστημένη συνωμοσία.


ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9 ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9
21.00 & 23.00
ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ GUZ SANCISI / PAINS OF AUTUMN

Κοινωνική 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 132' Κ
Τούρκικη ταινία σε σκηνοθεσία Τομρίς Γκιριτλίογλου, με τους: Μουράτ Γιλντιρίμ, Μπερέτ Σαάτ, Οκάν Γιαλαμπίκ
Στην Κωνσταντινούπολη του 1955, εκτυλίσσεται ένας έρωτας ανάμεσα σε έναν Τούρκο και μια Ελληνίδα την ίδια στιγμή που η πολιτική κατάσταση αναστατώνεται. Πρόκειται για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955, όταν η όμορφη περιοχή της Πόλης με την Ελληνική παροικία, σημαδεύεται από βίαια επεισόδια.
Για πρώτη φορά σήμερα, 54 χρόνια μετά τα επώδυνα γεγονότα του 1955, μια Τουρκική ταινία αγγίζει με αιφνιδιαστικά ρεαλιστικό τρόπο τη φρίκη εκείνου του φθινοπώρου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον ελληνικό πληθυσμό της Πόλης.


ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
21.00
Συναυλία λήξης με το συγκρότημα «Ανύποπτοι Διαβάτες» που επίσης έχει τα 20ά του γενέθλια.

Παίζουν οι μουσικοί: Ασημακόπουλος Αντώνης, Μακρυνόρης Μελέτης, Μανιάτης Νίκος, Ανδρούτσος Πολύβιος, Χατζής Γιώργος, Πασχαλίδης Νίκος, Χρήστου Λευτέρης, Ζεϊμπέκογλου Χρήστος και Ζεϊμπέκογλου Ιωάννα.

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού