Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

2ο Solidarity Film Festival Killah P

Το Solidarity Film Festival KillahP είναι ένα  κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο ξεκίνησε  το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνημης για την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P).

Aντιλαμβανόμαστε τον κινηματογράφο ως εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός  κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου, ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα.

Το SFF KillahP μέσα από τις κινηματογραφικές αφηγήσεις νέων αλλά και γνωστών δημιουργών, έχει ως στόχο να στηλιτεύσει την αδικία και την ανισότητα, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, την  έμφυλη βία και τον σεξισμό. Το φεστιβάλ επιδιώκει να καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Μέσα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους το SFF KillahP θέλει να προβάλλει την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, την πολυφωνία και την ανεκτικότητα, τον σεβασμό στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ελεύθερη πρόσβαση στο άσυλο, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων,  των γυναικών, των ατόμων με  αναπηρία, των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου του πλανήτη.

Το SFF KillahP θέλει να γίνει βήμα έκφρασης των ανθρώπων που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην "ουτοπία".

Το 2ο Solidarity FilmFestival Killah P, θα γίνει 1-5 Νοέμβρη στο Κερατσίνι.

Χώροι διεξαγωγής θα είναι τα δύο Πολιτιστικά Κέντρα του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και επιλεγμένα σχολικά συγκροτήματα.

Πριν και κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Εκπαιδευτικοί φορείς, η Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και πλήθος Σκηνοθετών και ανθρώπων του Κινηματογράφου.

Ο Σύλλογος Πολιτισμού Ενάντια στον Φασισμό "Παύλος KillahP Φύσσας", ευχαριστεί όλους τους φορείς, αλλά και όλες και όλους που εκφράζουν την στήριξή τους με κάθε τρόπο.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού