Οίκτος, του Μπάμπη Μακρίδη

Μαύρη Κωμωδία (2018) | Διάρκεια: 97'
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης με τους: Γιάννη Δρακόπουλο, Έυη Σαουλίδου, Μάκη Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, 
Όταν η συμφορά χτυπάει την πόρτα ενός μεσήλικα δικηγόρου, ο κοινωνικός του περίγυρος σπεύδει να του συμπαρασταθεί. Αντλώντας ικανοποίηση από τη συμπόνοια, την ευγένεια και την προσοχή των συνανθρώπων του, ο δικηγόρος εθίζεται τόσο πολύ στον οίκτο τους, που δυστυχεί όταν είναι χαρούμενος και χαίρεται όταν είναι δυστυχισμένος. Δεν δέχεται τη δυστυχία των άλλων, παρά μόνο τη δική του.
Ο Μπάμπης Μακρίδης επιστρέφει πέντε χρόνια μετά το «L», με συν-σεναριογράφο τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου. H ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance 2018 στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition. Συνέχισε την φεστιβαλική πορεία της με Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ  και από εκεί σε πολλά άλλα σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ  ανα τον κόσμο. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Οδησσού  ο Οίκτος έφυγε με τα βραβεία καλύτερης ταινίας και Σκηνοθεσίας. Στο Φεστιβάλ της Βαλέτα κατέκτησε το Βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ στο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λουξεμβούργου απέσπασε Ειδική Μνεία.
Σάββατο 26/1 & Κυριακή 27/1/2019
Ώρα προβολής 20:00 
Γενική Είσοδος 5€
Facebook Event >>
Κινηματοθέατρο "Πετρούπολις" - Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου)