"Όλο γελούσε!" του Θόδωρου Μαραγκού


Ο πρόωρα χαμένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα» που γύρισε το 1981 ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός. Η σχέση των δύο ανδρών είχε αρχίσει πολλά χρόνια πριν – με τον Τσάκωνα να παίζει στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μαραγκού, το «Λάβετε Θέσεις», μια ταινία του 1973 που απέσπασε μια σειρά βραβείων και διακρίσεων στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Καλύτερης Καλλιτεχνικής Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Φωτογραφίας αλλά και Τιμητική Διάκριση). Ο Τσάκωνας όμως συνέχισε δίπλα στον Μαραγκό και στις δύο ταινίες που γύρισε ο σκηνοθέτης στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο (Από που πάνε για τη χαβούζα, 1978- Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι, 1980). 
Ο Κώστας Τσάκωνας φεύγει από την ζωή το 2015. Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 ο Θόδωρος Μαραγκός γυρίζει μια ταινία – ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στον παλιό καλό συνεργάτη του. Τίτλος της ταινίας, «Όλο γελούσε» (διάρκεια 61΄).
Συντελεστές 
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός, Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού, Διάρκεια: 60’
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μαζί με τη μικρού μήκους animation ταινία "Το όραμα του Θοδωράκη".
Η πορεία του Θοδωράκη ξεκινάει από το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερη ανάγκη του να καταφέρει να ζωγραφίσει και το όραμά του. 
Συντελεστές 
Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός, Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού, Διάρκεια: 18’
Κυριακή 21/4/2019
Ώρα προβολής 20:00
Γενική Είσοδος 5€
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη μετά το τέλος της προβολής
Κινηματοθέατρο "Πετρούπολις" - Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου)