Τσε: Ο Επαναστάτης / Che: Part Two

Βιογραφική (2008 - α' προβολή στην Ελλάδα 2018) | Διάρκεια: 135'
Γαλλο-ισπανο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Steven Soderbergh, με τους Julia Ormond, Benicio Del Toro, Oscar Isaac
Στο δεύτερο μέρος, aμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση, ο Τσε είναι πιο διάσημος και πιο ισχυρός από ποτέ. Ξαφνικά τα ίχνη του χάνονται μέχρι που εμφανίζεται στην Βολιβία. Εκεί θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και  ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο. Μέσα από αυτή την ιστορία καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκεβάρα παραμένει ένα σύμβολο ιδεαλισμού και ηρωισμού που ζει στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου.
Και σε αυτό το μέρος ο Benicio del Toro καταφέρνει να γίνει η μετενσάρκωση του Che, ενώ σε μικρό ρόλο συναντούμε τον παλιό γνώριμο του Soderbergh, τον Matt Damon. Παρά τις κάποιες αδυναμίες σε σχέση με το καλύτερο πρώτο μέρος, ο σκηνοθέτης αποδεικνύει την δεξιοτεχνία του και ιδίως σε δύο σκηνές, που μένουν ανεξίτηλες στην μνήμη, παραδίδοντας μαθήματα σκηνοθετικής ευφυΐας.
Λίγα Λόγια για την Ταινία
Σύμφωνα με την παραγωγό Λόρα Μπίκφορντ «η δεύτερη ταινία είναι θρίλερ ενώ η πρώτη είναι μία περιπέτεια με μεγάλες σκηνές μάχης».
«Δεν πήγα ποτέ στην Βολιβία», λέει ο σεναριογράφος Πίτερ Μπάκμαν, «οπότε ξεκίνησα από τα ημερολόγια του Τσε και από τις συνεντεύξεις που είχαν πάρει ο Μπενίσιο και η Λόρα εκεί, προτού μπω εγώ στην ομάδα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα πηγές που προσέγγιζαν το θέμα από διαφορετικές οπτικές, και διάβασα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αφορούσαν το ταξίδι του Τσε στην Νέα Υόρκη καθώς και υπομνήματα από την περίοδο που βρισκόταν στην Βολιβία. Έπρεπε να ανακαλύψουμε τι γνώριζε η κυβέρνηση των ΗΠΑ -και πότε- για την εμπλοκή του Τσε στην Βολιβία.»
«Μιλήσαμε με άτομα όλων των πολιτικών αποχρώσεων», λέει η Μπίκφορντ. «Συναντηθήκαμε με τον Βολιβιανό λοχαγό που έπιασε αιχμάλωτο τον Τσε καθώς και με τους τρεις Κουβανούς που ακολούθησαν τον Τσε στην Βολιβία και κατάφεραν να δραπετεύσουν και να επιστρέψουν στην Κούβα μετά την εκτέλεσή του. Ένας από αυτούς, ο Ουρμπάνο, ήρθε από την Κούβα στην Ισπανία και συμμετείχε στην παραγωγή ως σύμβουλος.»
Σάββατο 2/3 - Κυριακή 3/3/2019
Ώρα προβολής 21:15
Γενική Είσοδος 5€
Το πρώτο μέρος "Τσε: Ο Αργεντίνος / Che: Part One" θα προβληθεί αμέσως πριν στις 19:00.
Κινηματοθέατρο "Πετρούπολις" - Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου)

Ετικέτες

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 πρόγραμμα 2021 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού