Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Πώς να βοηθήσετε μια πρωτότυπη ανάβαση στον Όλυμπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πώς να βοηθήσετε μια πρωτότυπη ανάβαση στον Όλυμπο

                                      

Σε μία δύσκολη εποχή για τον κινηματογράφο θέτουμε τον πήχη ψηλά και χωρίς να το βάζουμε κάτω, δημιουργούμε ένα ντοκιμαντέρ που σκοπό έχει να εμπνεύσει τους θεατές του και να μας θυμίσει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει η θέληση.
Το 2917 πραγματεύεται την ανάβαση του Λεωνίδα, ενός νέου με παραπληγία, στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Παράλληλα, παρουσιάζεται το πορτραίτο του Λεωνίδα αλλά και όλη η προετοιμασία της πρώτης ανάβασης με αναπηρικό αμαξίδιο στην κορυφή Μύτικας (2917 μ.) . Η μουσική της ταινίας είναι  των Vodka Juniors.
Ο Στρατης Χατζηελενούδας έχοντας σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, video clip και αρκετές μικρού μήκους ταινίες οι οποίες έχουν προβληθεί σε διακεκριμένα διεθνή φεστιβάλ, σκηνοθετεί το 2917, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ντοκιμαντέρ.

Λόγω των δυσκολιών του εγχειρήματος αλλά και της παραγωγής του ντοκιμαντέρ , στρεφόμαστε σε μια νέα μέθοδο χρηματοδότησης, της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), μέσω της πλατφόρμας Indiegogo. Αυτή η μέθοδος είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και είναι ένας καινοτόμος τρόπος παραγωγής ανεξάρτητων ταινιών απο το ίδιο τους το κοινό.

Η διαδικασία είναι απλή: με ένα κλικ ο θεατής επιλέγει το ποσό που θέλει να δωρίσει/προσφέρει στην ταινία ( ξεκινώντας απο 1€) και μέσω pay-pal/ πιστωτικής κάρτας (Mastercard, Visa κτλ) χρηματοδοτεί την παραγωγή της.

Η καμπανια θα ξεκινησει στις 11 Μαϊου του 2016, και θα λήξει στις 12 Ιουνίου του 2016, διαρκώντας 31 ημέρες και στοχος ειναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 ευρω για να ολοκληρωθεί η ανάβαση και να καλυφθούν οι ανάγκες των γυρισμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της ταινίας στο Facebook (www.facebook.com/2917documentary/)  και το Twitter (@2917documentary).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παραγωγή της ταινίας και τον σκηνοθέτη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιωάννα Πετειναράκη (παραγωγή, email: ioanna@realeyesproductions.gr)