Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Πέμπτη 26/1/2023 | Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ταξιδεύει στην Πετρούπολη


Το Project:
Το Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας "ταξιδεύει" 
Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το πρόγραμμα του ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ με βραβευμένες και επιλεγμένες ταινίες από το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, αποτελεί μια πολυθεματική σύνθεση εξαιρετικών ταινιών με αιχμηρά, πρωτότυπα, ατμοσφαιρικά καρέ που γοητεύουν το κοινό, ενώ πλαισιώνουν την συνάντηση της τέχνης του κινηματογράφου με τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα. Ο θεσμός του ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ στηρίζεται στην αγάπη μας για τον κινηματογράφο και την τέχνη αλλά και την ανάγκη να συνομιλήσουμε μέσω αυτού για τις αξίες και τις ανησυχίες μας για την τέχνη και τα ζητήματα της εποχής μας.
Η καρδιά του προγράμματος συντονίζεται με την αιχμή των εξελίξεων, θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα του Περιβάλλοντος. Δεν θίγουμε απλά το ζήτημα του Περιβάλλοντος, αλλάξαμε τη λειτουργία του φεστιβάλ με συνέπεια για την καθιέρωση μόνιμων πρακτικών που εναρμονίζονται με τις πρακτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Το Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας διανέμεται για προβολή σε κινηματογραφικές λέσχες, συλλόγους και οργανισμούς τηρώντας πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις για την διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών. 
Ταινίες
1. Store Policy /16:58 /France /dir.Sarah Arnold
ΒΡΑΒΕΙΟ  καλύτερης  διεθνούς  ταινίας, ΒΡΑΒΕΙΟ  κοινού
Η Lea εργάζεται σε ένα άδειο και κρύο περιβάλλον, Σύντομα θα ανακαλύψει την υποκείμενη βία του εργασιακού χώρου.
2. Painting By Numbers /04:23 /Australia /dir.Radheya Jegatheva
Η συνάντηση ενός παιδιού με κλασικά αριστουργήματα
ζωγραφικής πυροδοτεί μια συγκρουσιακή έμπνευση.
3. The Request /14:58 /Iran /dir.Mahyar Shahmoradi
Ένας άνδρας φροντίζει τον άρρωστο πατέρα του έως ότου
προκύψει ένα ηθικό δίλημμα.
4. Fairyocious /13:21 /France /dir.Fabien Ara
ΒΡΑΒΕΙΟ πρωτότυπου σεναρίου
Ο 8χρονος γιος της Alma θέλει να ντύνεται σα νεράιδα για να πηγαίνει στο σχολείο.
5. T'embrasser sur le miel /19:40 /France /dir.Khalil Cherti 
Ο Siwan μένει κάπου στη Συρία. Η Rawad μένει κάπου αλλού στη Συρία. Παρά το χάος, αποφασίζουν να επικοινωνήσουν μέσα από βίντεο.
6. Now that Spring is Here /05:10 /Greece /dir.Christina Garbi 
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
Σε μια αστική παράλια η Κ. βλέπει το ηλιοβασίλεμα όταν ένας περίεργος επισκέπτης την πλησιάζει, Μια ταινία χωρίς λέξεις για τους ανθρώπους που ψάχνουν συνεχώς κάτι.
7. 2030 /08:22 /France /dir.Pierre Dugowson
ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης περιβαλλοντικής ταινίας 
Νοέμβριος 2030,και μέσα στην τάξη η θερμοκρασία αγγίζει τους 48°C, είναι αδύνατον να γίνει μάθημα.
8. In the room /13:47 /Greece /dir.Yeorgia M. Sotirchou
ΒΡΑΒΕΙΟ  καλύτερης  Ελληνικής  ταινίας
Όταν ο θεός απουσιάζει, κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του.
9. Dont Give Up /04:47 /Sweden /dir.Janne Tavares
Τρεις γονείς σε κατάθλιψη λόγω της κλιματικής αλλαγής συναντούν χορευτές και μουσικούς, και μαθαίνουν την χαρά του να αναλαμβάνεις δράση.

Πέμπτη 26/1/2023
Ώρα προβολής 20:00

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 καλοκαίρι 2024 πρόγραμμα 2021 Ιανουάριος 2024 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μάρτιος 2024 Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού