Η τελευταία προσευχή / The Last Prayer

(2023) Διάρκεια: 58' | Σκηνοθεσία: Βίκη Αρβελάκη, Κατερίνα Μπικάκη | Σενάριο: Κατερίνα Μπικάκη | Διεύθυνση φωτογραφίας/Μοντάζ: Μιχάλης Μπούχλης | Ήχος: Γιώργος Σκαλίδης | 
Μουσική | Βρουβογιάννης | Συμπαραγωγή: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Δήμος Μυλοποτάμου, ΕΚΚ – Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης Covid-19, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης
Το χρονικό δυο εκτελέσεων στη σκιά του Ψηλορείτη. Μια άγνωστη ιστορία, άλλο ένα έγκλημα πολέμου, έρχεται στο φως. Το 1943, κάποιοι Κρητικοί βοσκοί, μην έχοντας άλλο τρόπο να θρέψουν τις οικογένειές τους, αψηφούν τις γερμανικές διαταγές και εισέρχονται στην απαγορευμένη ζώνη του Ψηλορείτη, η οποία ορίστηκε για να εντοπιστούν οι ανταρτικές ομάδες. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον όλεθρο που ακολουθεί.
Η ταινία έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2-12 Μαρτίου 2023) στο διαγωνιστικό τμήμα Πλατφόρμα. #TiDF25
Βίκη Αρβελάκη - Φιλμογραφία
2016 Στα Σκοτεινά στην Κρήτη (μμ)
2017 Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς
2018 Σολωμός (μμ)
2019 Πρωτόγονη φωνή (μμ)
2020 Κρουσώνας: Στα χνάρια του Καπετάν Σατανά
2023 Η τελευταία προσευχή
Κατερίνα Μπικάκη - Φιλμογραφία
2021 Αληθινή Κρήτη: Ανώπολη
2022 Αληθινή Κρήτη: Ασή Γωνιά
2022 Φαράγγια των Σφακίων
2022 Άγρια χόρτα: Μια πολύτιμη κληρονομιά μας
2023 Η τελευταία προσευχή
Κυριακή 28/5/2023
Ώρα προβολής 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μαζί μας θα είναι οι συντελεστές της ταινίας για να συζητήσουμε στο τέλος της προβολής.

Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 καλοκαίρι 2024 πρόγραμμα 2021 Ιανουάριος 2024 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μάρτιος 2024 Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού