Γυναίκες Μαχήτριες - Η Τριπλή Απελευθέρωση

Ελλάδα (2022) | Διάρκεια: 120' | Σκηνοθεσία-Σενάριο: Λεωνίδας Βαρδαρός | Μουσική: Μιχάλης Γούτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφώντας Βαρδαρός
22 γυναίκες καταθέτουν αυτά που έζησαν από τη δεκαετία του 1930 έως το 1949. Με μεγάλη αγάπη και σεβασμό προς τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες του ντοκιμαντέρ, ο Λεωνίδας Βαρδαρός συνθέτει το μεγάλο πορτρέτο των αγώνων του ελληνικού λαού εκείνης της περιόδου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις γυναίκες. Αυτές τις γυναίκες που είδαν τους άνδρες τους, την οικογένειά τους να παίρνει τον δρόμο της φυλακής, της εξορίας, κάποτε και του εκτελεστικού αποσπάσματος. Αυτές τις γυναίκες που βγήκαν στον δρόμο του αγώνα και έγιναν "χείμαρροι για μια νέα ζωή". Αυτές τις γυναίκες που πέρασαν από την αφάνεια στο προσκήνιο της Ιστορίας, συνδεόμενες με την πιο πρωτοπόρα ιδεολογία και τα πιο υψηλά ιδανικά...
Φιλμογραφία
1988 Σάμος: Κίνημα καρμανιόλων – Λ.Λογοθέτης (μμ)
1991 Ο Ελληνικός πολιτισμός μέσα από το παιχνίδι (μμ)
1994 Ικαρία – Η επανάσταση της 17ης Ιουλίου 1912 (μμ)
1998 Ούλοι εμείς εφέντη
2007 Τόποι ιστορικής μνήμης – Αη Στράτης
2008 Της νικαριάς οι ζευκαλήδες - Τα γλέντια της Ικαρίας
2012 Οι δρόμοι έχουν τη δική τους ιστορία – Οδός Πειραιώς
2013 Εποχές και συγγραφείς: Μενέλαος Λουντέμης
2016 Ludlow – Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα
2017 Εποχές και συγγραφείς: Αλέξης Σεβαστάκης
2018 100 χρόνια ΣΕΗ
2018 Ο Αντιφασιστικός αγώνας στη Μέση Ανατολή
2022 Γυναίκες μαχήτριες – Η τριπλή απελευθέρωση

Τετάρτη 1/3/2023
Ώρα προβολής 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μαζί μας θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας για να συζητήσουμε στο τέλος της προβολής.


Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης dimos petroupolis petroupoli.gov.gr pkdp.gr σινέ πετρούπολις Δήμος Πετρούπολης Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης δημοτικός κινηματογράφος πετρούπολης Θερινό Σινεμά Πετρούπολης Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης πολιτιστικό κέντρο πετρούπολης πρόγραμμα 2017 Κινηματοθέατρο Πετρούπολις editorial άρθρα Ελεύθερη είσοδος παιδική ταινία πρόγραμμα 2018 όσκαρ πρόγραμμα 2019 ελληνική ταινία cinelesxi_petroupolis Petroupoli Πετρούπολη καλοκαίρι 2022 Ταινίες Ινστιτούτο Θερβάντες Σινεμά Πετρούπολη καλοκαίρι 2018 πρόγραμμα 2020 καλοκαίρι 2019 καλοκαίρι 2021 Ισπανική πρεσβεία καλοκαίρι 2020 καλοκαίρι 2023 κωμωδία Πρεσβεία Αργεντινής γαλλική ταινία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ισπανική ταινία πρεσβεία βενεζουέλας Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ιταλική ταινία χειμώνας 2019-2020 Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ιρανική πρεσβεία Πρεσβεία Νορβηγίας ιρανική ταινία Απρίλιος 2019 Ιούνιος 2023 καλοκαίρι 2024 πρόγραμμα 2021 Ιανουάριος 2024 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μάρτιος 2024 Πρεσβεία Ουρουγουάης πρεσβεία Ισημερινού