Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025

Τετάρτη 12/3/2025 | Κλειστοί χώροι - Τα περιστέρια του Κορυδαλλού

Ελλάδα (1998) | Διάρκεια: 32' | Σκηνοθεσία-Σενάριο: Εύα Στεφανή 
Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ που μας μεταφέρει στον κλειστό κόσμο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η ταινία εστιάζει στις ιστορίες των έγκλειστων γυναικών, μέσα από τις προσωπικές τους αφηγήσεις και τις σχέσεις που διαμορφώνουν εντός των τειχών της φυλακής.
Μέσα από την ευαίσθητη ματιά της Εύας Στεφανή, το ντοκιμαντέρ εξερευνά την καθημερινότητα, τις ελπίδες και τους φόβους των κρατουμένων. Δεν είναι απλώς μια καταγραφή της ζωής πίσω από τα κάγκελα, αλλά μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την ανάγκη της επικοινωνίας, της αποδοχής και της αξιοπρέπειας.
📃Το φιλμ συνδυάζει αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και κινηματογράφηση μέσα στη φυλακή, προσφέροντας μια σπάνια και ειλικρινή ματιά στον κόσμο των φυλακισμένων γυναικών στην Ελλάδα.


Δείτε ακόμη: